Zir Vadisi yolu tehlike dolu

Bu fotoğraflar, Zir Vadisi’nden. Google da şahit, bu yol çok tehlikeli!

Haberin Devamı

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

Misal.
Son altı ayda Zir Vadisi yolunda meydana gelen bazı kazaları Google şu başlıklarla hatırlattı:
28 Kasım 2020: Yola dökülen yağ, çöp kamyonunu devirdi.
11 Aralık 2020: İki çöp kamyonu kafa kafaya çarpıştı.
10 Şubat 2021: TIR ve çöp kamyonu kafa kafaya çarpıştı.
14 Nisan 2021: Çekici ile otomobil çarpıştı.
*
Söz konusu Zir Vadisi yolunun Sincan’da Yenikent-Temelli arası bağlantıyı sağladığını, aynı zamanda ASKİ Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi, Sincan Katı Atık Bölgesi, Sincan Hayvancılık Bölgesi ve Maliköy tarafındaki OSB’lere ulaşım için kullanıldığını aktaran bir okurumuz(isminin gizli kalmasını istemiş) iletisinde şunları kaydetmiş:

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

SOLLAMA YASAK AMA...

* Çevre yolu gibi iki yönlü işlek. Özellikle ağır tonajlı kamyonlar başta olmak üzere yoğun bir araç trafiği var.
* Birçok ilçe belediyesine(Gölbaşı, Altındağ, Sincan, Yenimahalle gibi) ait çöp kamyonları da bu yolu kullanıyor.
* Tek gidiş tek geliş. Yol çizgisine göre sollama yapılması yasak, ancak bu kurala uymayan sürücü çok fazla.

AĞIR KAZALAR OLUYOR

* Yoğun kullanılması nedeniyle bu yolda ölümcül boyutlara varan ağır hasarlı trafik kazaları yaşanıyor.
* Kazaların önüne geçilmesi için kör noktalar giderilerek, derhal yol genişletme çalışmaları yapılmalı.
* Ayrıca yol çok dar olduğu için okunamayan ve fark edilemeyen durumdaki tüm trafik levhaları yenilenmeli.
*
OKURDAN NOT: Tam kapanma sürecine girdiğimiz şu günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) bu yola acil bir çözüm bulsun ki başka kazalar yaşanmasın.

ÖNERİM VAR

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

BU ÜST GEÇİT CEBECİ ORTAOKULU’NUN ÖNÜNE ALINAMAZ MI?

Haberin Devamı

Okurumuz Umut Özkan, Talatpaşa Bulvarı’nın Erzurum Sokak’la kesiştiği noktada bulunan üst geçit için, “Uzun zamandır kullanılmıyor ve pas içinde” demiş. Okurumuz, “Bu üst geçit Cebeci Ortaokulu’nun önüne alınamaz mı? Okulun önünde birçok öğrenci trafik kazası geçirdi. Bu üst geçit okulun önüne alınırsa kazalar da önlenmiş olur” önerisinde bulunmuş.

OKUR RADARI

Okurumuz Dursun Türken’in radarına girenler:

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

* Gazi Mahallesi’ndeki üst geçidin merdiven basamakları yaprak gibi dökülüyor.

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

* Beşevler’de Gazi Ünivesitesi’nin girişindeki Dolunay Parkı berbat durumda.

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

ÜMİT MAHALLESİ ÇÖP SORUNUNDA BİRAZ ÜMİTSİZ

Haberin Devamı

Çankaya’nın Ümit Mahallesi 2461. Sokak’ın çöp sorunu olduğunu ileten okurumuz Ayse Nilgün Çayırlıoğlu, “Defalarca Çankaya Belediyesi’ni uyarmamıza rağmen çöp konusunu bir düzene sokamadık” diyor.

ABB’NİN GÖZLE GÖRÜLÜR ÇALIŞMASI YOK

Okurumuz Halil Şimşek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) gözle görülür çalışması yok” eleştirisinde bulunmuş. Okurumuz, geçmiş dönemle şu kıyasları yapmış:
“Melih Gökçek, Ankara Kalesi’nin etrafındaki gecekonduları yıkıyor, Ulus’ta meydan çalışması yapıyordu. Mansur Yavaş ise Ulus’taki meydan çalışmasını devam ettirmiyor, Ankara Kalesi çevresinde hiçbir çalışma yapmıyor.”

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın Sancak Mahallesi’ndeki Simon Bolivar Parkı’nın acil bakıma ve bakıcısına ihtiyacı var. Atılan atıklar yüzünden park gezilebilir ve oturulabilir özelliğinden uzak. Parkın en rahatsız edici özelliği ise yabancı ve tehlikeli köpekler tarafından işgal edilmiş olması. Çankaya Belediyesi’nden ilgi, alaka, çare bekliyoruz.”
Hikmet ACAR

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

HÜRRİYET ANKARA YAZDI DİREK KALKTI

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

12 Nisan: Altındağ’ın Beşikkaya Mahallesi Alınköy Vadiyolu Caddesi’nin “ağır vasıta direksiyon sınav alanı” olduğuna dikkat çeken okurumuz Fatih Arslan, şu iki talepte bulunmuştu:
1) Yol ortasındaki elektrik direği kaldırılmalı.
2) Bir kısmı stabilize olan yola asfalt atılmalı.
*
19 Nisan: Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) bir açıklama gönderdi. Direğin kaldırılması yönünde EnerjiSA’ya yazı yazıldığı, kaldırılmasının ardından da asfalt çalışmasının programı kapsamında değerlendirileceği kaydedildi.
*
Zir Vadisi yolu tehlike dolu

28 Nisan: Başkent Elektrik Dağıtım AŞ(Başkent EDAŞ), şikâyete konu olan direği kaldırdı.
*
Ve bugün: Okurumuz Fatih Arslan’ın iki talebinden ilki gerçekleşti. Şimdi geriye “Bir kısmı stabilize olan yola asfalt atılmalı” talebi kaldı. Gözler ABB’de.
NOT: 12 Nisan tarihli yazıda Başkent EDAŞ yerine sehven TEDAŞ yazmışım. TEDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Atilla Kaya arayıp hem bu yanlışı düzeltti, hem de yol ortasındaki direğin kaldırılması yönünde işletilen tüm süreçle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Teşekkürler Atilla Kaya...

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

BAKAN KASAPOĞLU’NA HAVUZ TEŞEKKÜRÜ

Haberin Devamı

1 Şubat: Okurumuz Kudret Kaatsız, Anıttepe’de yıllar önce yıkılan 100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu’nun yerine yapılması planlanan tesisin akıbetini merak etmiş ve şöyle demişti: “Anıtkabir’e komşu bu alan pislik içinde, kaderine terk edilmiş vaziyette. Çankaya’ya yakışmayan bu görüntü için Gençlik ve Spor Bakanlığı en kısa sürede harekete geçmeli, buraya modern bir tesis yapmalı.”

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

30 Nisan:
Okurumuz Kudret Kaatsız, Anıttepe’de havuz inşaatı için şantiye kurulduğunu ve çalışmanın startının verildiğini belirterek, özetle şunları kaydetmiş: “Yücetepe Mahallesi sakini olarak, altı senedir moloz yığını manzarasıyla karşımızda duran bu alana yeni bir eser kazandıracak olan Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE

SÜRÜCÜLER UYARILDI

* Okurumuz Mustafa Özsüt, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) ait üç kamyonun İncesu Caddesi’nde orta kaldırıma park etmelerini eleştirmişti.
* Şikâyetle ilgili ABB, “Araç sürücülerine gerekli uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Sorunun tekrarı halinde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.

İŞTE ÖRNEK DOKTOR İŞTE ÖRNEK İDARECİ

* Okurumuz Nevra Baturalp, Ankara Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nden iki kez randevu aldığını, ancak her ikisinde de randevusunun iptal edildiğini savunmuştu. Okurumuz, “Peki ben devamlı kullandığım ilaçları nasıl temin edeceğim?” diye sormuştu.

Zir Vadisi yolu tehlike dolu

* Ankara Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nin İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erol Göka, pandemi döneminde önemli bir hassasiyet göstererek, aynı gün Nevra Baturalp’le iletişime geçilmesini sağlamış. İşte örnek doktor, işte örnek idareci. Teşekkürler...

Yazarın Tüm Yazıları