Yüz yüze sınav koronaya davet

Koronavirüs salgını yüzünden öğrenciler önce “uzaktan eğitim” sonra da “online sınav sistemi” ile tanıştı.

Haberin Devamı

Yüz yüze sınav koronaya davet

Hatta öyle ki...
Sınavların online yapılması, kopya sorununu da gündeme getirdi.
*
Belki kaçırmış olabilirsiniz.
Cumartesi günü Hürriyet’te Abdullah Şanlı’nın “Kopyacılara aynalı önlem” başlıklı bir haberi vardı.
Bilkent Üniversitesi, sınav esnasında öğrencinin her hareketini rahat görebilmek için her öğrenciye ayna göndermiş.
Rektör Abdullah Atalar, “Adaletsizliği ortadan kaldırmak için bu yönteme başvurduk” demiş.
*
Bu haberin yayınlandığı günün sabahı Hürriyet Ankara WhatsApp Şehir Hattı’na bir ileti düştü.
İsminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuz, kalabalık bir sınıf fotoğrafının altına, “Bakın bu da Atılım Üniversitesi’nin sınav sistemi. Sanki hâlâ pandemi yok gibi” diye yazdıktan sonra şöyle devam etmiş:

Yüz yüze sınav koronaya davet

MESAFE KURALI HİÇE SAYILIYOR

“Ankara’daki tüm devlet ve özel üniversiteler uzaktan eğitim verip, sınavlarını bilgisayar üzerinden(online) yaparken; Atılım Üniversitesi maalesef sınavları sınıflarda yüz yüze yapmayı sürdürüyor. Sınavların yapıldığı esnada mesafe kuralı da hiçe sayılıyor. Ayrıca İncek’teki üniversite kampüsüne toplu taşıma ile ulaşım da riskli. Hat olarak uzun bir mesafe ve sefer yapan araç az. Bu da toplu taşıma araçlarında uzun süre kalınmasına ve araç içinin de yoğun olmasına sebebiyet veriyor. Atılım Üniversitesi’nde ben ve benim gibi bu durumdan şikâyetçi olan tüm öğrenciler adına sizin aracılığınızla üniversite yöneticilerimize sesleniyorum:
* Ülkemizde hayat normale dönene kadar diğer üniversiteler gibi bizler de
sınavlarımızın online olarak yapılmasını istiyoruz.
* Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan ikinci vize ile aynı ayın ikinci haftası yapılacak final sınavları için bu kararı bekliyoruz.

SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

* “65 yaş üstünü korumak için sokağa çıkma kısıtlaması yapılıyorsa, o halde 65 yaş üstünün sokağa çıkabildiği saatlerde diğer yaş grupları evlerinde olsun.”
Orhan KOÇAK

* “Yılbaşında uygulanacağı açıklanan 4 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması kararına ek olarak bu sürede şehirler arası seyahat de mutlaka engellenmeli.”
Tacettin TEZCAN

Haberin Devamı

 Yüz yüze sınav koronaya davet

KÖY YOLU GİBİ

Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün, Güzelyurt Caddesi’nin yolu için “Köy yolu gibi” demiş ve eklemiş: “Yayalar her gün mayın tarlasından geçer gibi ölümle burun buruna geliyor çünkü caddede kaldırım olmayan yerler de var.”

Yüz yüze sınav koronaya davet

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a seslendiğini aktaran muhtarın talebi ise şöyle:
“Sıklıkla kazaların yaşanmasına sebep olan bu caddemize, can kaybıyla sonuçlanacak bir kaza yaşanmadan önce el atılsın. Bir insan hayatını kaybedip bir ailenin ocağı söndükten sonra orayı dünyanın en modern yolu da yapsanız bir önemi kalmaz.”

Yüz yüze sınav koronaya davet

ASKİ’YE SORUM VAR

Okurumuz Umut Özkan, ASKİ’nin değişim yaptığı kartlı su sayacına yükleme yapmak için PTT’ye gitmiş, ancak “ASKİ ile sözleşmemiz bitti” yanıtı almış. ASKİ’nin verdiği yeni kartların sumatik kiosk’larına tanımlanmadığı için 17 aralık günü su alamadığını aktaran okurumuz haklı olarak şu soruyu sormuş:
* Madem bu kartları değiştiriyorsunuz, önceden PTT ile sözleşmenizi niçin yenilemiyorsunuz?
* Madem bu kartları değiştiriyorsunuz, önceden sumatik kiosk’larını neden uyumlu hale getirmiyorsunuz?

Yüz yüze sınav koronaya davet

EGO’YA SORUM VAR

Haberin Devamı

Okurumuz Dursun Türker’in iletisi EGO Genel Müdürlüğü’ne.
Şöyle ki:
“Yenimahalle’nin Çiğdemtepe Mahallesi Selim Caddesi’ndeki 23 Nisan Parkı önünde yer alan otobüs durağının dijital göstergesi iki aydır arızalı. EGO Genel Müdürlüğü neden ilgilenmiyor?”

Yüz yüze sınav koronaya davet

SON ÜÇ YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI

Okurumuz emekli öğretmen Eşref Uğur, Mamak’taki 29 Ekim Ortaokulu’nda 25 yıl öğretmenlik yapmış. Yıkılan ve yeniden yapılmaya başlanan okul binasına son üç yıldır çivi çakılmadığını söyleyen okurumuz, “Semt sakinleri okulun bir an önce bitirilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Yetkililerden tık yok. Yazık, günah” demiş.

Yüz yüze sınav koronaya davet
14 ARALIK ÖNCESİ

Yüz yüze sınav koronaya davet
14 ARALIK SONRASI

FİLİSTİN CADDESİ’NDE KALDIRIM ZULMÜ BİTTİ

Haberin Devamı

Geçen pazartesi(14 Aralık) okurumuz Nadir Gökalp’ın, “Filistin Caddesi’nin kaldırımı yaklaşık bir senedir böyle. Yayaya kaldırımda yürümek bile zulüm” şikâyeti üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bozuk kaldırımı aynı gün onardı.

Kentine karşı duyarlılığı için okurumuz Nadir Gökalp’e, hızlı çözümü için de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürler.

SÖZ YETKİLİDE

ANKARAY A2 HATTI’NIN UZATILMASI TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin proje hazırlığında olduğu Ankaray A2 Dikimevi-Nato Yolu Hattı ile ilgili geçen hafta bu köşeden Mamaklılar, “Doğukent, Kusunlar, Yenibayındır, Kıbrısköyü, Yeşilbayır mahallesi ve devamında devlet hastanesi olarak uzatılması ortak talebimizdir” demişlerdi.
İşte bu talep üzerine EGO Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama gönderdi.
Açıklamanın özeti şöyle:
“Kent içi raylı sistem çalışmalarının yapılabilmesi, hukuki olarak ancak güzergâhın Ulaşım Ana Planı’nda yer alması ile mümkün olmaktadır. Bahsi geçen talep(Nata Vega’dan Devlet Hastanesi’ne uzatma) mevcut Ulaşım Ana Planı’nda bulunmamaktadır. Ancak revize çalışmaları devam eden 2038 Ulaşım Ana Planı içinde değerlendirilmesi için ilgili birime (ABB Ulaşım Dairesi Başkanlığı) bilgi verilecektir. Kurumumuzca yürütülen Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi’nin talep edilen doğrultuda uzatılması, söz konusu bölgede yapılaşmanın raylı sistem yatırımları açısından yeterli seviyede olmamasından dolayı şu anda ekonomik açıdan uygun görülmemektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları