Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu... Hürriyet Ankara’nın müdavimi, Burada Okur Yazar’ın ise gönüllü kent muhabiri. Çoğu bakar, o görür.

Haberin Devamı

İşte yine öyle bir görmüş ki tam da gazeteci edasıyla haberi yakalamış.

*

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Burası, Ulus Meydanı.

Yani başkent Ankara’nın göbeği.

Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, Çankırı Caddesi’ndeki yaya geçidine dikkat çekiyor. Ve haklı olarak diyor ki:

LAMBALARIN YERİ DEĞİŞTİ

“Kavşaktaki trafik lambalarının yeri değiştirilmiş ancak öyle bir hata yapılmış ki trafik lambaları yaya geçidinden önce değil de sonra konulmuş! Burada her an bir kaza olabilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin zaman kaybetmeden önlem alması gerekir. Yoksa maazallah!”

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Haberin Devamı

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

 

BU DA BENDEN

Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu’nun iletisini görünce, Ulus’u bu defa Google’dan ziyaret ettim. Google’ın bu yıl nisan ayındaki görüntüsünde, önce trafik lambaları sonra ise yaya çizgileri var. Yani özetle, okurumuz haklı.

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

 

ANKARA KALESİ’NDE TEHLİKELİ YIKIM

Okurumuz F.Ü., bu fotoğrafı Ankara Kalesi’nde çekmiş.

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Her gün yerli/yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği ve yürüdüğü yolda, hiçbir önlem alınmadan eski bir binanın yıkımına başlandığını aktaran okurumuz, “Kale Kapısı Sokağı’ndaki eski binanın duvarına sprey boyayla yazılan ‘Yaklaşma’ ve ‘Tehlike’ yazıları dışında hiçbir önlem yok. Binadaki riskin ya da tehlikenin ne boyutta olduğu da belirsiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma süresi boyunca daha hassas önlemler alması gerekir. Hatta gerekirse bu süreçte yolun kapatılması bile düşünülebilir” demiş.

 

Haberin Devamı

‘BİTECEK’ DENİLEN AMA BİTMEYEN İKİ YOL

Sincan’da ikamet eden okurumuz Emrah Aslan, biri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın diğeri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ulaşımla ilgili iki konuda ileti göndermiş.

1) ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NA

“Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapımını üstlendiği Temelli-Yenikent-Kahramankazan bağlantı (çevre) yolunun bitmeyen 10 kilometrelik kısmının trafik hizmetine açılmasını bekliyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ‘14 Ekim 2023’te araç trafiğine açılacak’ dense de o tarih geride kaldı.”

2) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE

“Zir Vadisi yolu, mayıs ayında araç trafiğine kapatıldı. ‘İki ay içinde bitecek’ dendi, kasım ayı geldi, ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi halen yolu açmadı.”

 

Haberin Devamı

YAYALARA DA ARAÇLARA DA DAR GELİYOR 

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Okurumuz Mehmet Gürkan, Çankaya’nın Kızılırmak Mahallesi 1443. Cadde’nin ciddi anlamda daraldığı noktada hem yayaların hem de araçların ilerlemekte güçlük çektiğini belirterek, “Caddenin bu bölümünün genişletilmesi gerekir” diyor.

 

HEM KANGAL KÖPEĞİNE HEM DE ÇANKAYALIYA İŞKENCE

Şikâyetin adresi, Çankaya’nın Birlik Mahallesi 408/1 Sokak...

Adalet Mesa Sitesi ile Kehribar Sitesi sakinlerinin, “Hem Kangal köpeğine hem de Çankayalıya işkence” dedikleri şikâyetleri ise şöyle:

7/24 ZİNCİRE BAĞLI

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

“Burası, 408/1 Sokak’ta, yolun yanında etrafı yeşil plastik çitlerle çevrili bir arsa. İçindeki barakalar daha önce Çankaya Belediyesi tarafından yıkıldı ancak bu arsaya yeniden kaçak bir şekilde derme çatma barakalar yapıldı. Kondurulan bu barakalarda güvercin yetiştiriliyor. 7/24 zincire bağlı haldeki Kangal köpeğinin ise belli ki psikolojisi iyice bozulmuş! Yapılan şikâyetler üzerine sahiplerinin, sözde ‘güvercinlerin çalınmasını önlemek için barakaların yanında tuttuklarını’ söyledikleri köpeğin sürekli zincire bağlı olması da normalmiş! İşte sahipleri tarafından hayvan haklarına ve doğal yaşamına aykırı şekilde sürekli bağlı tutulan bu zavallı köpek, çektiği işkenceyi, özellikle de akşamın karanlığı bastırır bastırmaz sabahın ilk ışıklarına kadar sürekli havlayarak, uluyarak duyurmaya çalışıyor. Köpeğin gece boyunca sürekli havlaması nedeniyle mahallelinin, özellikle de küçük çocuklar, hastalar ve yaşlıların uyuması mümkün değil. Çevre sakinleri olarak bu durumu defalarca CİMER üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Çankaya Belediyesi’ne bildirmemize rağmen hiçbir sonuca ulaşamadık. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı görevliler, söz konusu yere gittiklerinde ‘Köpeğin aşı kâğıtları tamam, sahibine gereken uyarı yapıldı’ diyerek durumu geçiştirdiler. Kısacası, başkentin en gözde ilçesi Çankaya’nın tam göbeğinde hem mahalleli hem de hayatını zincire bağlı şekilde sürdürmek zorunda bırakılan Kangal köpeği işkence çekiyor. Semt sakinleri olarak, köpeğin ya sahipleri tarafından doğal yaşam şartlarına uygun bir yere götürülmesini ya da bakanlık veya belediye yetkilileri tarafından bir barınakta koruma altına alınmasını istiyoruz.”

 

Haberin Devamı

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI DOLDUĞUNDA HEMEN BOŞALTILSIN

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

Okurumuz U. Özgünay, Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi Karakaş Sokağı’nda bulunan geri dönüşüm kumbaralarının boşaltılmadığını belirterek, “Boşaltılma zamanında yapılmazsa, cam malzemeler çöpe atılıyor ve maalesef milli servetimiz boşa gidiyor. Çankaya Belediyesi’nden ricamız, geri dönüşüm kumbaraları dolduğunda hemen boşaltılması” diyor.

OKUR RADARINA GİRENLER

Hürriyet Ankara’nın ve Burada Okur Yazar’ın “kentini yaşayan” okuru Dursun Türker’in “okur radarı” her daim açık. Okurumuzun bu hafta kentte “radarına giren” noktalar şöyle:

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

* Bu fotoğraf, Keçiören’in Zübeyde Hanım Mahallesi Fatih Caddesi’nden

Haberin Devamı

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

* Bu fotoğraf, Keçiören’in Ovacık Mahallesi Murat Çobanoğlu Caddesi’nden

Ulus’taki yaya geçidi bir garip hâl aldı

* Bu fotoğraf, Keçiören’in Yayla Mahallesi 1488. Cadde’den

 

 

Yazarın Tüm Yazıları