Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zam, bugün itibarıyla başlıyor. Tam biniş 15 TL, indirimli biniş ise 7.50 TL oldu.

Haberin Devamı

Okurumuz Uğur İpek, zaman zaman validatörlerde yaşanan “çift okuma” sıkıntısına dikkat çekmiş ve şöyle demiş:

“Validatörler, ‘kart okuyucu dosyalar aktive ediliyor’ derken, bakiyemizden iki biniş birden düşüyor. Bu soruna acilen el atılmalı, mağduriyetler giderilmeli.”

*

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Okurumuza, “Bu sorunu hangi hatta yaşadınız?” diye sordum, şu yanıtı verdi: “Etlik’te. 261, 263, 285, 284, 286... Bütün hatlarda bu sıkıntı var.”

 

 MUSLUKLARINIZDAN AKAN SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİRSİNİZ  

 Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Haberin Devamı

* Okurumuz Şeref Sarımuratoğlu, damacana su fiyatlarındaki artış sonrası şehir şebeke suyu kullanımına dönüş olduğunu belirterek, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden şöyle bir talepte bulunmuş:

“ASKİ, Ankara şehir şebeke suyunun içilebilirliği, çay ve yemeklerde kullanılabilirliği hakkında aydınlatıcı bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmalı.”

*

* Ankara Büyükşehir Belediye  (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, dün saat 12.12’de sosyal medya hesabından tam da bu konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Yavaş, “Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ankara’nın bin 112 noktasından aldığımız su numuneleriyle şehir şebeke suyunu devamlı kontrol altında tutuyoruz” dedi ve bir de uyarı yaptı:

“Arazi, bağ, bahçe sulanması sebebiyle üst kotlarda yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek adına, suyumuzu tasarruflu kullanmanızı önemle hatırlatırım.”

 

MELİH GÖKÇEK BULVARI’NDA BEŞ KİLOMETRE BOYUNCA AYDINLATMA YOK

Okurumuz Hasan Pehlivanoğlu, “Sincan’ın Alçı Mahallesi Melih Gökçek Bulvarı’nda (Beyazkent) yaklaşık beş kilometre boyunca aydınlatma yok. Yetkililer bu karanlıktan bizleri kurtarsın” demiş.

 

Haberin Devamı

KASİS YAPILSIN ARAÇLAR YAVAŞLASIN

Okurumuz Mehmet Akan, Yenimahalle’nin Kentkoop Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, “1844. Cadde ile Şehit Evren Ayyarkın Parkı arasında olan tali yoldan, araçlar çok sürat yaparak geçiyor. Okul döneminde çocuklar sabah okula giderken veya servis beklerken çok büyük tehlikeyle burun buruna geliyor. Araçların yavaşlaması için bu yola kasis/tümsek yapılmasını talep ediyoruz” diyor.

 

HAVUZ PROBLEMİ!

Okurumuz Kudret Kaatsız, Çankaya-Anıttepe’nin Yücetepe Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Yüzme Havuzu’nun altı yıl önce yıkıldığını, yeni havuz inşaatına ise “200 iş gününde bitirilmek üzere” önceki yılın ağustos ayında başlandığını hatırlatarak, “İlk yıl inşaat çok hızlı bir şekilde ilerledi, ancak bir anda durdu, şimdi ise kaderine terk edilmiş vaziyette! Güya 200 iş gününde bitirilecek ve hizmete açılacaktı. İnşaatın temel demirlerindeki paslanmayı gördükçe üzülüyoruz. Duyumlarımıza göre müteahhit firma, son zamanlardaki inşaat malzemelerinin fahiş fiyat artışlarından dolayı inşaata devam etmekte zorlandığını ileri sürerek yeniden bedel artışı için beklemeye girmiş. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaparsa, mahalle sakinleri olarak bizler de mutlu oluruz” demiş.

 

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

 Yazıyor yazıyor!

“Kentini Yaşayan Gazete” Hürriyet Ankara’da okurlar, daha güzel ve daha yaşanabilir bir Ankara için şikâyetlerini yazıyor...

Her pazartesi “Burada Okur Yazar” adlı bu köşeyi pürdikkat takip eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), okurların iletileri üzerine harekete geçiyor...

Sorunlar çözülüyor.

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

*

Tabii burada ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na bağlı “Medya Takip” biriminin de hakkını vermek lazım.

Çünkü bu birim, okur şikâyetlerini ABB’nin ilgili birimlerine yönlendiriyor.

Bununla da kalmayıp, çözülen sorunlarla ilgili Burada Okur Yazar’a geri bildirim de yapıyor.

*

Peki son olarak neler mi yaptık?

Haberin Devamı

İşte “kentin sesine ses veren ve sorun çözen” iletiler:

 

 LEVHALARI MONTE ETTİK

 
* Okurumuz E.A., birçoğu zamanla deforme olan ya da yol/kaldırım ve altyapı çalışmaları sırasında geçici olarak kaldırılan ancak daha sonra yerine tekrar monte edilmeyen trafik levhalarına dikkat çekerek, ABB’ye şöyle seslenmişti: “Yetkililer, trafik levhalarının bakım ve onarımını süratle yapmalı.”

* ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Yerde ve/veya hasarlı durumda bulunan trafik levhaları yenilenerek yerlerine monte edilmiştir. Kent geneli sorumluluk alanımızda bulunan tüm cadde ve sokaklar rutin olarak kontrol edilmekte olup, trafik işaret levhalarının montaj ve bakım-onarım çalışmalarının gerçekleştirildiğini, ayrıca vatandaşlarımızın trafik işaret levhaları ile ilgili Başkent 153 ihbarlarına ivedilikle ve 24 saat çalışma esasıyla müdahale edilerek trafikte sorun yaşanmaması amacıyla büyük özveri gösterildiğini bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.”

Haberin Devamı

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

 

 KALDIRIMLARI ONARDIK

 * Okurumuz Dursun Türker, Çankaya’nın Koru Mahallesi 2585. Cadde, Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi 72. Cadde, Çankaya’nın Emniyet Mahallesi Gzt. Muammer Yaşar Bostancı Caddesi ile Yenimahalle’nin Emniyet Mahallesi Boğaziçi Caddesi ve Yenimahalle’nin Demetevler Mahallesi 370. Cadde’nin kırık dökük kaldırımlarına dikkat çekmişti. ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, söz konusu bu beş caddede de onarım çalışması yaptı.

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

 Bahçelievler Mahallesi, 72. Cadde

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Boğaziçi Mahallesi

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Demetevler Mahallesi 370.Cadde

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Koru Mahallesi 2585. Cadde

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

Gzt. Muammer Yaşar Bostancı Caddesi

 

SÖZ YETKİLİDE-1

 

26 HAZİRAN 2023

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

* Tarihi Ankara Kalesi’nin surlarına yazı yazanları ve “Bu kısma geçiş yasaktır!” uyarı levhasının bulunduğu demirleri eğip bükenleri eleştirerek, “Ankara Kalesi’nde görevlendirdiğiniz güvenlik görevlileri ne yapıyor?” sorusunu ABB’ye yöneltmiştim.

* ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, şu açıklamayı gönderdi:

“Söz konusu tarihi Ankara Kalesi’nin temizlik ve bakım-onarımları altı aylık düzenli periyotlarla yapılmaktadır. Bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlarımızın, tarihi kale surlarına bilinçsizce yazdığı yazılar ve uyarı levhalarının bulunmasına rağmen yasaklı alana geçişi kapatan demirlere verilen zararların giderilmesi için belediyemizce gerekli tadilat çalışmaları başlatılmıştır. Ankara’nın en eski yerleşim yeri olan tarihi Ankara Kalesi’nin bakım-onarım ve temizliği gerekli hassasiyet gözetilerek yapılmaktadır.”

 

SÖZ YETKİLİDE-2

 

17 TEMMUZ 2023

Toplu taşımanın çift dikiş validatörleri

 

* Okurumuz Mehmet Değirmenci, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki çeşmelerden çok az su aktığını belirterek, “Çoğu çeşmeden su akmıyor. Akan çeşmeden ise beş litrelik pet şişeyi beş dakikada ancak doldurabiliyorsunuz. Karşıyaka Mezarlığı’na senelerdir giderim, ilk defa bu kadar su sorunu olduğuna şahit oldum” demişti.

* ABB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, “Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı olarak, Karşıyaka Mezarlığı’mızda tarafımızca başlatılan altyapı çalışması sebebiyle, belli aralıklarla çalışma yapılan alanlarda planlı su kesintisi yapılmaktadır. Çalışmanın en hızlı şekilde tamamlanması planlanmaktadır” bilgilendirmesini yaptı.

 

Yazarın Tüm Yazıları