Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin geçen ay 7 Temmuz’da gerçekleşen ilk oturumunda AK Parti grubu, “30 Haziran’da sona eren sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkının 31 Aralık’a kadar uzatılması” yönünde bir önerge verdi.

Haberin Devamı

Ve bu önerge tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi.
Ancak 24 Temmuz Cumartesi günü -yani bu karardan tam iki hafta sonra- sağlık çalışanı okurumuz Şaban Tatlı’dan bir ileti geldi.
Aktardıkları aynen şöyle:

KİMİ BEKLİYORUZ VE DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞİZ?

“ABB Meclisi’nde alınan karara rağmen sağlık çalışanları maalesef halen otobüse de metroya da ücretli biniyor. Otobüslerde şoförler, metro istasyonlarında ise güvenlik görevlileri, ‘Karar bize ulaşmadığı için mecburen kart basmanız lazım’, ‘Bize henüz emir gelmedi’ şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok
SORUYORUM:
* Peki bizler sağlık çalışanları olarak kimi bekliyoruz ve daha ne kadar bekleyeceğiz?”

SORUM VAR

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

KURTULUŞ PARKI’NDAKİ ‘TRAFİK EĞİTİM MERKEZİ’ NEDEN ATIL HALDE BEKLETİLİYOR?

Haberin Devamı

Okurumuz Umut Özkan, Kurtuluş Parkı’ndaki “Trafik Eğitim Merkezi” için “Neden atıl halde bekletiliyor?” diyor sormuş.
Okurumuz, “Burası günün koşullarına göre yeniden düzenlenmeli ve Ankaralı çocuklara kazandırılmalı” demiş.

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

APARTMANIN ÇATISINA ‘KAÇAK KAT’ ÇIKMIŞLAR

Çankaya’nın Gaziosmanpaşa Mahallesi Boğaz Sokak’taki 7 numaralı apartmanın çatısına “kaçak kat” çıkıldığını öne süren ismi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, “Apartman sakinleri şikâyetçi oldu, yapılan teftiş üzerine yasal işlem de başlatıldı ancak inşaat ufak ufak hâlâ devam ediyor. Bu korkunç yapı bir türlü yıkılmadı” diyor.

FOTOKAPAN

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok
Bu fotoğrafı Çankaya’nın Akay Caddesi’nde çeken okurumuz Zeki Aydınlık, “Her gün aynı manzara. Kaldırım işgal altında. Araçlar kaldırımda, insanlar yolda” demiş.

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok
Bu fotoğrafı Ümitköy’de çeken okurumuz Kemal Balibeyoglu, “Motosiklet sürücüsü, sağ kapısından tuttuğu aracın sürücüsüyle sohbet ederek Çayyolu’na kadar ilerledi” demiş.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

8 ŞUBAT 2021

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

Karşıyaka Mezarlığı U-14 adadaki eşinin mezarını ziyaret etmeye giden okurumuz Günsel Ulucay Bakdi, karşılaştığı çamurlu manzarayı fotoğraflayıp, “Çamur içindeki mezarlık içi yaya yollarına en kısa sürede beton parke taşı döşenmeli” sözleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne seslenmişti.

18 TEMMUZ 2021

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

Karşıyaka Mezarlığı U-14 adadaki eşinin mezarını ziyaret etmeye geçen günlerde tekrar giden okurumuz Günsel Ulucay Bakdi, bu kez çamur yerine beton dökülen yaya yoluyla karşılaşmış ve şöyle demiş: “Yapılan iyi işleri de takdir etmek gerekir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürler.”

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

YAYA YOLU YAPARKEN AĞAÇLARI SÖKMÜŞLER

Okurumuz Murat Okuducu ise Karşıyaka Mezarlığı U-14 adada yapılan yaya yolu çalışmaları sırasında daha önce vatandaşlar tarafından dikilen ağaçların söküldüğünü aktarmış.
İletisi ise şöyle:

KURUMAYA TERK EDİLMİŞ

“Sökülen ağaçlar, mezarların arasına gelişigüzel atılmış ve kurumaya terk edilmiş. Halbuki Ankara Büyükşehir Belediyesi bu ağaçları uygun bir alana diktirebilir veya mezar sahiplerine haber verebilirdi. Ne yazık ki şu andaki durum kabul edilebilir değil.”

Haberin Devamı

BURADA OKUR YAZAR’A CEVAP YAZMAYA ÜŞÜNENLER VAR

Okurumuz Ufuk Demir, “Hürriyet Ankara’nın Burada Okur Yazar adlı köşesini çok uzun zamandır yakından takip ediyorum” demiş ve şöyle devam etmiş:
“Bu köşede çıkan her yazı cevap bulmalı ancak açıklama göndermekte üşenen bir anlayış var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da kentin diğer yöneticilerinin yerinde olsam, haftaya Burada Okur Yazar’ı okuyarak başlarım, çünkü büyük bir kamu hizmeti var. Peki vatandaşın şikâyetini yanıtsız bırakan belediyelerin ‘Basın ve Halkla İlişkiler’ müdürlükleri ne iş yapıyor?”

BU DA BENDEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ABB Basın Yayın Medya Takip ekibi, Burada Okur Yazar’ı dikkatle takip ediyor. Okurlarımızın iletileriyle ilgili çözüm odaklı/fotoğraflı yapılan geri dönüşler ise “SÖZ YETKİLİDE” ya da “HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR” başlıkları altında yine siz okurlarımızın dikkatine sunuluyor. Bazı ilçe belediyeleri konusunda ise maalesef okurumuz Ufuk Demir’in de dediği gibi açıklama göndermekte üşenen bir anlayış var.

SÖZ YETKİLİDE

19 TEMMUZ
Okurumuz Serkan Berk: “Çankaya’nın Çiğdem Mahallesi 1583. Cadde’deki Sedir Sitesi’ni her şiddetli sağanak yağışta maalesef yağmur suları basıyor. En büyük sorun, altyapının yeterli olmaması. Sedir Sitesi’ndeki 40 daire olarak, altyapının acilen rehabilite edilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

27 TEMMUZ
ASKİ Genel Müdürlüğü: “Çankaya Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü’nce yapılan tetkik, ilgili mahalle muhtarı ve bölge sakinleriyle yapılan görüşme sonucu mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda yer tespiti gerçekleştirildi. 1583. Cadde’de ‘geniş hazneli ızgara imalatı’ tamamlanacak.”

12 TEMMUZ
Okurumuz Ali Canbolat: “Ankara Şeker Fabrikası’ndan Sincan-Fatih Kavşağı’na kadar olan Ankara-Ayaş Bulvarı üzerinde, gidiş-geliş istikametinde yaya kaldırımında ağaç dikim için yerler açılmış durumdadır. Ancak bu ağaç dikim yerleri boş halde beklemektedir. Bu yerlere ağaçlandırma yapılması hususunu müsaadelerinize arz ederim.”

27 TEMMUZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı: “Önceki dönemde yapılan kaldırımda, ağaç için çok küçük yerler bırakılmış, kuruyan ağaçların kökü dahi çıkarılamamış. Yeni ağaç dikilmesi halinde büyük çoğunluğu önceden yapılan yanlış planlama nedeniyle tekrar kuruyacak ve kamu zararı meydana gelecek.”

Haberin Devamı

19 TEMMUZ
Okurumuz Aydın Güzel: “Kurtuluş Parkı’nı istila eden dilenciler yüzünden parkta huzur kalmadı. Dinlenmek için 10 dakika otursanız hemen yanınıza en az iki-üç dilenci geliyor ve ısrarla bir şeyler istiyorlar. Maalesef parktaki güvenlik bu konuda bir girişimde bulunmuyor. Bu soruna çözüm bulunmalı.”

30 TEMMUZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı: “Kurtuluş Parkı ve civarında ‘dilenci denetim ekibi’ tarafından yapılan denetimlerde herhangi bir dilenciye rastlanılmamış olup, anlık meydana gelebilecek olumsuzlukların Başkent 153’e bildirilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılmaktadır.”

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok

RUHSATSIZ KAZIYI HÜRRİYET ANKARA OKURU ORTAYA ÇIKARDI

Mamak’ın Abidinpaşa Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi’nde çektiği bozuk yol fotoğrafını gönderen okurumuz Şamil Ö.’nün 19 Temmuz’da bu köşeden yaptığı, “Yolu kazdılar, böyle bıraktılar. Bir ayı geçti, düzeltmek için ne gelen var ne giden” şikâyeti yetkilileri harekete geçirdi.

Sağlık çalışanları için karar var uygulama yok
Okurumuzun bu şikâyetinin ardından 27 Temmuz’da Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü, yerinde tespit yapmış ve bir tutanak tutmuş.
Tutanağa göre Türk Telekom, ‘ruhsatsız ve bildirimsiz’ olarak cadde üzerinde mehkol kapağı yükseltme çalışması yapmış.
Özetle okurumuz Şamil Ö., izinsiz yapılan bir kazıyı ortaya çıkarmış oldu.

Yazarın Tüm Yazıları