Konteyner yok çöpler sokakta!

Keçiören’den, “buram buram çöp kokan” bir ileti geldi. Adres, Keçiören’in Aşağı Eğlence Mahallesi Altınoluk Sokak.

Haberin Devamı

İsmi bende saklı okurumuzun (gizli kalmasını istemiş) iddiasına/duyumuna göre, “Keçiören Belediyesi, ‘çalınıyor’ diye konteyner koymuyormuş!”

Poşet poşet çöpler, sokak boyunca tıpkı araçlar gibi park halinde!

Binaların demir korkuluklarına asılı çöp dolu poşetler de cabası!

*

Konteyner yok çöpler sokakta

Konteyner yok çöpler sokakta

Okurumuzun iletisi ise aynen şöyle:

“Keçiören’in Aşağı Eğlence Mahallesi Altınoluk Sokak’ta, çöpler torbalar içinde sokağa atılıyor. Belediye de ‘çalınıyor’ diye konteyner koymuyormuş! Üçüncü dünya ülkesi başkentlerine bile yakışmayacak bir şekilde her yer çöp yığını. Kediler, köpekler torbaları yırtıp, çöpleri dağıtıyor. Çoluk çocuk pislik içinde oynuyor. Keçiören Belediyesi’nden ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan acilen müdahale bekliyoruz.” 

Haberin Devamı

Konteyner yok çöpler sokakta

 

 Konteyner yok çöpler sokakta

 

ÜST GEÇİT HATALI MI?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) nisan ayında temelini attığı projelerden biri olan “Etimesgut - Ferda Koleji Önü Üst Geçidi” henüz tamamlanamadı.

Konteyner yok çöpler sokakta

Şu ana kadar üst geçidin iskeleti yani demir aksamı kuruldu. Çalışma devam ediyor.

Üst geçidin bu hali, okurumuz Murat Vural’ın dikkatini çekmiş, ABB’yi uyaran şöyle bir ileti göndermiş:

 

BİR KAZA OLMADAN İNCELENMESİ LAZIM

Haberin Devamı

“Çalışmaları devam eden yeni yaya üst geçidinin tekrar incelenmesi gerekiyor. Çünkü, geçidin tam altındaki yolda yaklaşık 50-60 santimetre çıkıntı var. Yüklü bir kamyonun buradan geçmesi durumunda, üst geçide çarpıp yıkma ihtimali yüksek. Bir kaza olmadan, incelenmesi lazım.”

 

KUĞULU KAVŞAĞI’NDA YEŞİLDEN ÇOK KURU PEYZAJ VAR

 Konteyner yok çöpler sokakta

Bu fotoğraf, Kuğulu Kavşağı’ndan...

Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Mustafa Tozluyurt, Kuğulu Kavşağı’nın peyzaj düzenini -haklı olarak- eleştirmiş.

Ve iletisinde şöyle demiş:

“Kuğulu Kavşağı’nın peyzajı, ufak tefek ve şekilsiz çalılardan ibaret. Yeşilden çok kuru peyzaj (çakıl taşı) var. Ne ahenk, ne estetik! Ankara’nın göbeğinde bu nasıl bir peyzaj anlayışı?” 

 

Haberin Devamı

OKUR RADARINA GİRENLER

 

Hürriyet Ankara’nın ve Burada Okur Yazar’ın “kentini yaşayan” okuru Dursun Türker’in, bu hafta kentte “radarına giren” noktalar şöyle:

1) Burası, Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 329. Cadde

Konteyner yok çöpler sokakta

2) Burası, Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 270. Cadde

Konteyner yok çöpler sokakta

3) Burası, Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi

Konteyner yok çöpler sokakta

4) Burası, Yenimahalle’nin Varlık Mahallesi Trakya Caddesi

Konteyner yok çöpler sokakta

5) Burası, Keçiören’in Şehit Mehmet Uygun Sokağı

Konteyner yok çöpler sokakta

 

KARŞIYAKA MEZARLIĞI TOZ TOPRAK İÇİNDE

Konteyner yok çöpler sokakta

Okurumuz Nusret Savural, Karşıyaka Mezarlığı’nın bazı bölümlerinde yolların toz toprak içinde olduğunu belirterek, “Her tarafı kazıdılar, taş döşediler ama yollara yeni asfalt dökmediler. Araçlar da insanlar da perişan oluyor” diyor.

 

Haberin Devamı

YILLARDIR KALDIRIM BEKLİYOR

 Konteyner yok çöpler sokakta

Okurumuz Arif A., bu fotoğrafı Çankaya’nın Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Cadde’de çekmiş ve tek cümleyle talebini iletmiş: “Yıllardır kaldırım bekliyor, yetkililere bildirilir.”

 

VATANDAŞIN DİLİNDE TÜY FİBER YARIKTA OT BİTTİ

 Konteyner yok çöpler sokakta

Okurumuz Mehmet Mercimekci, Yenimahalle-Demetevler 369. Cadde’de “fiber optik altyapı kazısı” sonrasında oluşan derin yarıkta çimlenme başladığına dikkat çekerek, “Yol kazılmış, neden kazıldığı da unutulmuş ve üzerinde çim bitmiş. Araçlar bu yoldan aylardır tökezleyerek geçiyor. Kentin merkezi böyle ise gerisini siz düşünün” demiş.

 

KISA... KISA...

 

* “Etimesgut-Eryaman’da 259. Sokak, özellikle de Eryaman Stadı’nda maç oynandığı günler yoğun trafiği kaldıramıyor. Risk büyük, sokak dar. Cadde gibi kullanılan bu sokağa hız kesici kasislerin konulması gerekiyor.”

Metin ALTAY

 

Haberin Devamı

OKUR KÖŞESİ SORUN ÇÖZER

 * Okurumuz Dursun Türker, Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki kaldırım sorununa dikkat çekmişti.

Konteyner yok çöpler sokakta

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Söz konusu alanda onarım işlemleri tamamlanmıştır” bilgilendirmesi yaptı.

Konteyner yok çöpler sokakta

 

SÖZ YETKİLİDE 

1)

* Okurumuz Murat Vural, “Etimesgut’un İstasyon Caddesi’ndeki ‘U’ dönüşünde (Başkentray’ın Elvankent istasyonu yakını) hiçbir aydınlatma yok. Sürücüler karanlıkta bariyerleri geç fark ediyor, sürekli kaza oluyor” demişti.

Konteyner yok çöpler sokakta

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Söz konusu alanda, İstasyon Caddesi paralel bulvar yapım ve köprülü kavşaklar imal işi kapsamında yapılan Elvankent girişi köprülü kavşak düzenlemesi çalışması mevcut olup, altyapı yapım ve düzenlemeleri çalışması tamamlandıktan sonra AYKOME Şube Müdürlüğü-EnerjiSA tarafından koordineli şekilde aydınlatma direklerinin deplasesi gerçekleşebilecektir” bilgilendirmesi yaptı.

 

2)

* Okurumuz Mehmet M. Genel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Ayrancı Mahallesi’ndeki Selimiye Çocuk Etkinlik Merkezi’nin önündeki parkı söktüler ve yerine yenisini yapmadılar. Bu görüntü yakışmıyor” demişti.

Konteyner yok çöpler sokakta

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire

Başkanlığı, “Gelen talepler doğrultusunda Çocuk Etkinlik Merkezi’mizdeki oyun gruplarımızın değişikliği Daire Başkanlığı’mız tarafından yapılmaktadır. Mevcuttaki oyun grubu tarafımızca sökülmüş olup, sert zemin bakımı yapıldıktan sonra oyun grubumuz kurulacaktır” bilgilendirmesi yaptı.

 

3)

* Okurumuz Prof. Dr. Kamil Ufuk Bilgin, Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi 7. Cadde’de (Aşkabat Caddesi) ağaçların yıkıldığını belirterek, “Çünkü kaldırım beton, yol asfalt... Üstelik kafe ve dükkânlar da deterjanlı kirli sularını kaldırımdaki ağaç diplerine süpürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya Belediyesi’nin bu konuya eğilmeleri, ağaçlara da acilen bakım yapmaları lazım” demişti.

Konteyner yok çöpler sokakta

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, “Söz konusu 7. Cadde genelinde budama mevsimi başlangıcı olan kasım ayında budama çalışmaları yapılacak olup, budama sonrası çürük olduğu tespit edilen ve tehlike arz eden ağaçlar kesilecektir” bilgilendirmesi yaptı.

 

4)

* Okurumuz Hakan Sezim, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ilçe belediyelerinden, “Türkiye’de neredeyse köylere kadar inmiş olan bisiklet festivalleri, ne hikmetse koskoca başkentte ne Büyükşehir Belediyesi ne de ilçe belediyeleri tarafından yapılmamakta. Hem farkındalığı arttırmak hem de başkentin ağır havasına renk katmak adına bisiklet festivali istiyoruz. Bisikletleri fark edin” demişti.

Konteyner yok çöpler sokakta

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, “Başkentimizde bu yıl ikincisi düzenlenen ve kurumsal destekçisi olduğumuz ‘Decathlon Granfondo Başkent’ bisiklet yarışı, 10 Eylül 2023 tarihinde yapılmış olup, detaylarına granfondobaskent.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ankara’da bisiklet kullanımına farkındalık oluşturmak için çalışmalarımız devam edecektir” bilgilendirmesi yaptı.

 

Yazarın Tüm Yazıları