İncek'te aslanlar kükrüyor

Aslanlar, kaplanlar, sürüngenler ve dahası...Bir gün bu hayvanların hepsi “yıllardır oturduğunuz eve komşu olsa” ne yapardınız?

Haberin Devamı

Gece başınızı yastığa koyuyorsunuz, komşuda bi ses var:
“Aslan kükrüyor!”
La Fonten’den masal falan değil, vallahi gerçek.
Okurumuz Niyazi Gürel’in bir süredir yaşadıkları işte aynen böyle.

İncekte aslanlar kükrüyor

*
1996’dan beri Gölbaşı’nın İncek Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki müstakil evinde(No:63) ikâmet eden Niyazi Gürel’in tüm huzuru, sınır/kapı komşusuna ait arazinin “hayvanat bahçesi” olmasıyla kaçmış.
Daha önce “İmdat!” diyerek başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Valiliği’ne şikâyetini aktaran Niyazi Gürel, bu defa ise Burada Okur Yazar’dan yetkililere şöyle seslenmiş:

Haberin Devamı

ŞİMDİLİK 35 TÜR HAYVAN YER ALIYOR

“Hemen sınır komşuma ait bin 650 metrekarelik araziye ‘sözde hayvanat bahçesi’ kurdular. Ne kanalizasyonu var ne de içme suyu hattı. Hatta arazi içinde bir de kaçak bina bulunuyor. Bu ‘sözde hayvanat bahçesi’nde şimdilik bizim bildiğimiz 35 tür yırtıcı ve sürüngen hayvan yer alıyor. Bakımsızlıktan ölüp apar topar cesedini yok ettikleri hayvan bile var.

BAHÇEMDE HUZUR İÇİNDE OTURAMIYORUM

Hayvanların idrar, dışkı ve kendine has kokuları dayanılacak gibi değil. Evimin pencerelerini açamıyorum. Sağlığımız tehdit altında. Elbette korku da hat safhada. Yanı başımızda aslan kükrüyor, bahçemde huzur içinde oturamıyorum. Çocuklarım, torunlarım ve misafirlerim hem korkudan hem de pis kokudan dolayı evime gelmiyorlar.

BÖYLE BİR ŞEYE RAZI OLUR MUSUNUZ?

İki evin arasında aslanlar, kaplanlar ve sürüngenlerin yer aldığı hayvanat bahçesi olur mu? Bu tür hayvanat bahçeleri için en azından 100 dönüm arazi üzerine ağaçlandırılmış geniş bir alan olması gerekir. Gece boyunca kükreyen aslanların sesi... Tüm komşular şikâyetçi. 77 yaşında bir vatandaş olarak yetkililere yalvarıyor, bu işe bir an önce el atmalarını bekliyorum. Allah aşkına, evinizin yanında böyle bir şeye razı olur musunuz?”

KISA... KISA...

“Mamak Belediyesi Evcil Hayvanlar Polikliniği, haftada dört saat çalışıyor. Vatandaşlar bu sıcaklarda kuyruğa geçip, hayvanlarıyla saatlerce sıra bekliyor.”

Haberin Devamı

Kudret BAŞÇOBAN

İncekte aslanlar kükrüyor
 

BU YÜRÜYEN MERDİVEN BİR AYDIR ÇALIŞMIYOR

Okurumuz Mustafa Menteş, bu fotoğrafı metronun Sıhhiye istasyonunda çekmiş. Ve şu notu eklemiş: “Bu yürüyen merdiven bir aydır çalışmıyor ve hiç kimse bizi dikkate almıyor.”

SÖZLEŞMELERİ Mİ BİTTİ YOKSA UNUTULDULAR MI?

Okurumuz Metin Altay da “Metro istasyonlarının çoğunda yürüyen merdivenler uzunca süredir çalışmıyor. Bakım sözleşmeleri mi bitti yoksa unutuldular mı?” diye sormuş.

YANGINA DAVETİYE!

İncekte aslanlar kükrüyor

Okurumuz Kerim Berberoğlu, “Yangına davetiye!” uyarısı yapmış. Okurumuz, “Yenimahalle’nin Batı Sitesi Mahallesi 2331. Sokak’taki yeşil alanda budama yapılmış, çok güzel. Ancak yere atılan çalı çırpı kurumuş ve etrafında da şişeler var” demiş.

Haberin Devamı

EKMEK ÇÖP DEĞİLDİR

İncekte aslanlar kükrüyor

Bu fotoğrafı Çankaya’nın Karapınar Mahallesi Cevizlidere Caddesi’ndeki(No:124) boş arazide çeken okurumuz Kenan Kızıl, “Onlarca ekmek atılıyor, ortaya da bu kötü görüntü çıkıyor. Ekmek çöp değildir” demiş.

YAYA YOLUNA KONTEYNER KONDU

Okurumuz Tunç Durmaz, “Çankaya’nın Mustafa Kemal Mahallesi’nde 2147. ile 2150. sokakların kesiştiği noktaya inşaat işçileri için konulan konteyner, yaya kaldırımını işgal ediyor. Ayrıca konteynerin gideri de açıktan verildiği için kötü koku yayılıyor” diyor.

TALEBİM VAR

TAKSİCİLER İÇİN AŞI GENELGESİ YAYIMLANSIN

Okurumuz Umut Özkan, “Bir talebim var” diyerek Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner’e seslenmiş:

Haberin Devamı

TÜM DURAKLARA ASTIRILMALI

“Maalesef taksicilerin maske takmadıklarına tanıklık ediyor ve hâlâ aşılanmayan taksiciler olduğunu duyuyoruz. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, taksici esnafının aşılarını olması ve maske takmaları yönünde bir genelge yayımlamalı. Bu genelge tüm taksi duraklarında göz görünür bir yere astırılmalı. Bu genelge diğer illere de örnek olacaktır.”

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İncekte aslanlar kükrüyor9 AĞUSTOS 2021
* Okurumuz Ali Kalaycıoğlu: “Çankaya’nın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400. Cadde’nin üç senedir yaya yolu yok. Yetkililer acilen bu caddeye kaldırım yapmalı.”
11 AĞUSTOS 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı: “Yatırım programı kapsamına alınmıştır. Lokal onarım gerektiren hususlara acil müdahale edilecektir.”

SÖZ YETKİLİDE-1

Haberin Devamı

İncekte aslanlar kükrüyor

SÖZ KONUSU TUVALETLER PERSONELİN KULLANIMINA AÇIKTIR

Hürriyet Ankara okurlarının şikâyetleri üzerine daha önce bu köşeden iki kez şu soruyu sorduk:
“Tarihi Ankara Kalesi’ndeki Turizm Danışma Bürosu’nun hemen yanında yer alan tuvaletin kapıları neden kilitli?”
Ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yanıt geldi.
Şimdi söz yetkilide.
“Tuvaletin kapıları neden kilitli?” sorusunun yanıtı ise işte şöyle:
HALKA AÇIK TUVALET MEYDANDA BULUNMAKTA
“Söz konusu tuvaletler, Turizm Danışma Bürosu personelinin kullanımına açıktır. Halkımızın kullanımına açık olan tuvalet ve lavabolar, Ankara Kalesi’nin girişinde yer alan meydanda bulunmaktadır. Söz konusu tuvalet ve lavaboların temizlik ve hijyen işlemleri düzenli olarak sağlanmaktadır.”

SÖZ YETKİLİDE-2

YOLUN GENİŞLİĞİ 13 METRE
SORUMLULUK İLÇE BELEDİYESİNDE

9 AĞUSTOS 2021
* Okurumuz Sabri Demir, Mamak’ın Abidinpaşa Mahallesi Şadırvan Caddesi’nde asfalt çalışması yapan ekiplerin Mamak Belediyesi’ne ait olduğuna dikkat çekmiş ve şu soruyu sormuştu: “Caddeler, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) sorumluluğunda değil mi?”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, okurumuzun bu sorusuna aynı gün şu yanıtı verdi:
"Söz konusu Abidinpaşa Mahallesi’nde belirtilen imar yolunun genişliği 13 metre olması nedeniyle bu yolun bakım-onarım sorumluluğu ilçe belediyesine aittir. Herhangi bir yolun ismi sonrasında ‘cadde’ yazmasının görev ve sorumluluk mevzuatı için herhangi bir hükmü yoktur."

SÖZ YETKİLİDE-3

ÖTA’LARLA BAŞKENTRAY’A AKTARMA VAR

17 TEMMUZ 2021
* Altındağ’ın Beşikkaya Mahallesi’nde ikâmet eden okurumuz Emre Bulut, “Bölge halkı sadece üç hatla(312, 321 ve 322) merkezi bölgelere ulaştırılmakta” demiş ve şu talepte bulunmuştu: “Bu bölgeye ring araçları tahsis edilerek en yakın Başkentray istasyonundan aktarma yapılsa, vatandaşlar merkezi yerlere en kolay şekilde ulaştırılabilir.”
11 AĞUSTOS 2021
* EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzdan gelen bu talebi inceleyip şu açıklamayı gönderdi: “Beşikkaya Mahallesi ve Karapürçek Caddesi’nden(yürüyüş mesafesi) geçiş sağlayan 312, 321, 322, 335, 315, 309, 312 ve 321-5 ÖTA hattında görev yapan araçlara biniş sağlanıp, aktarma-transfer şeklinde Başkentray’ı kullanma imkânı bulunmaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları