İhale nedeniyle tabana kuvvet

Çankaya Aşağı Ayrancı Polikliniği’nin asansörü uzun zamandır çalışmıyor.

Haberin Devamı

İhale nedeniyle tabana kuvvet

Tedavi için gelen yaşlı hastalar iki kat merdiven çıkmak zorunda kalıyor.
Asansör kapısındaki Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç Çelik adı altında yazılı olan bilgi ise şöyle:
“Değerli sakinlerimiz; asansör sorunu için Çankaya Belediyesi ile yapılan görüşmede; arızalı ve miyadı dolmuş olan asansörümüzün, ihaleye çıkarıldığı ve en kısa zamanda da yenileneceği bilgisi tarafımıza söylenmiştir.”
Osman ÖZDEN

Kavşakta rutin kaza

İhale nedeniyle tabana kuvvet

Ümitköy Ümit Mahallesi Meksika Caddesi, metro durağı yanındaki kavşakta her zamanki rutin trafik kazalarından biri daha yaşandı.
Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen kavşakla ilgili sorun üzerine gidilmedi. Şöyle ki:
* Bu kavşağa trafik ışığı veya döner kavşak yapılması
* Yaklaşma istikametlerine mutlaka hız kesici kasis yapılması gerekiyor.
Muhtarlık binasının tam karşısında olan bu kavşaktaki kazaların bir an evvel son bulması için yetkililerimizi buraya davet ediyorum.
Ayşe ÇALIŞKAN-Ümit Mahallesi Muhtarı

Haberin Devamı

Kale’ye sahip çıkalım

Geçenlerde eşim ve çocuklarımla akşam yemeği için Ankara Kalesi’ne gittim.
* Kentin tarihi kalesi, şantiye alanına dönmüş, yollar çamur içinde.
* ‘Kale içi’ çok kötü durumda, akşamın belli saatlerinde aileler ve turist giremiyor.
* Geçen ay Japon bir turistin maruz kaldırdığı çirkin olaydan ders çıkarılmamış. Halen özel bir güvenlik önlemi alınmış değil. Herkeste asayiş korkusu var. (Neden ANFA’dan yeterince güvenlik görevlisi gönderilmiyor?)
Sonuç:
Eğer, ‘Ankara turizmi’ diye bir anlayış varsa, Ankara Kalesi’nden başlar. Ankara Kalesi sahipsiz de biz mi bilmiyoruz.
Umut ÖZKAN

SÖZÜ/ÖZÜ

Tellere dikkat!

Batıkent’teki ücretsiz halı sahalar çok iyi bir hizmet. Ancak, her sene tellerdeki açıklıklar tamir edilirken, çalışanlar kolay oluyor diye sahanın içinden tellere düğüm atıyor. Düğümler içeride kaldığından hem topları patlatıyor hem de el, hatta mücadeleye göre yüzde bile yaralanmalara sebep oluyor. Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, bu yılki tamirat döneminde çalışanlarına bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarsa, sevinirim.
Ahmet Ünal ÇAM

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Darısı diğer rögarlara

İhale nedeniyle tabana kuvvet

Önceki yazıda, M. Yıldız adlı okurun fotoğraflayıp gönderdiği Batıkent’e yapılan yeni köprülü kavşaktaki tehlikeli rögarı, ‘Bir Ankara tehlikesi Rögar K.’ başlığıyla gündeme getirmemizin hemen ardından, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sorunu ortadan kaldırdı. Artık darısı diğer tehlikeli rögar kapaklarına.

Fütursuzca işgal edildi

İhale nedeniyle tabana kuvvet

Çankaya Emek Mahallesi yeni 15. Sokak (eski 75) 28 numaralı binanın önünde devam eden inşaat çalışması nedeniyle, kaldırım tamamen işgal edildi. İnsanlar, -özellikle yaşlılar ve çocuklar- için büyük tehlike ve sıkıntı yaratıyor. İnşaat sahipleri böyle fütursuzca kaldırımları işgal edebilir mi? Çankaya Belediyesi/ne durumu ilettim, onlar kaldırımı işgal eden bu konteyner için sadece idari para cezası verileceğini söylediler. Biz bu konteynerin buradan kaldırılmasını ve kaldırımın açılmasını istiyoruz.
Önder AYHAN

Yazarın Tüm Yazıları