Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

Ankara’da son yıllarda, yolları en çok da “fiber optik altyapı kazılar” perişan ediyor. Patlıcan gibi yol, karnıyarığa dönüyor. Açılan derin yarıklar, bazı bölgelerde yıllarca kapatılmayı bekliyor.

Haberin Devamı

Anıttepe’nin Yücetepe Mahallesi’nden okurumuz Kudret Kaatsız, “85. Cadde boyunca uzanan derin yarıklar ve çukurlar, yaklaşık beş yıldır kapatılmayı bekliyor. Yaptığımız şikâyetler ise maalesef hep sonuçsuz kalıyor” diyor.

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

OKURDAN NOT :

“Söz konusu 85. Cadde, Necatibey Caddesi’ne kadar ulaşıyor. Bu caddede Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü ve Türkiye İstatistik Kurumu bulunuyor.”

 

OKUR RADARINA GİRENLER

 Okurumuz Dursun Türker’in bu hafta kentte “radarına giren” şu üç nokta var:

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

Haberin Devamı

* Araçlar için tehlike arz eden bu nokta, Çankaya’nın Nasuh Akar Mahallesi İnönü Bulvarı’nda.

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

* Yayalar için tehlike arz eden bu nokta, Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Kırağı Sokak’ta.

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

* Yayalar için tehlike arz eden bu nokta, Keçiören’in Ovacık Mahallesi Yozgat Caddesi’nde.

 

YAMAÇEVLER MAĞDURİYETİ

Yenimahalle Belediyesi’nin, “Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” ile ilgili okurlarımızdan gelen bazı iletiler var.

* Okurumuz Yılmaz Tek: 15 yıl oldu, proje hayata geçmedi. Yıkılan evlerimizin yerine bir an önce binaların yapılmasını, kiradan kurtulmayı istiyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz.

* Okurumuz Süleyman Özdemir: Yenimahalle’nin Çiğdemtepe Mahallesi’ndeki yerlerimiz yıkılalı 15 seneyi geçti. Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi mağduruyuz.

Haberin Devamı

* Okurumuz Fikret G.: Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi mağduruyuz. Fakir fukara evlerinden olduğu gibi 15 senedir de kira ödüyor ve artık kira ödemeyecek durumda.

 

TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİNDE BİR HAVUZ YAPMAK BU KADAR MI ZOR

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

Bu fotoğraf, Çankaya-Anıttepe’de inşaatına başlanan ancak çalışmaları yarım kalan 100. Yıl Yüzme Havuzu’na ait. Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz D.T., Gençlik ve Spor Bakanlığı’na şöyle sesleniyor:

“Havuz inşaatının demirleri çürüyor. Türkiye’nin başkentinde bir havuz yapmak bu kadar mı zor!”

 

KARAALİ PARKI’NDA ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Okurumuz Ömer Faruk Uyar, Gölbaşı’nın Karaali Yazlık Mahallesi’ndeki Karaali Parkı için, “Bakımsız bir halde. Çürümeye yüz tutan, çocuklar için tehlike arz eden oyuncaklar bulunuyor. Ayrıca, spor aletlerinin bulunduğu alanın zemini kauçuk/tartan olmadığından dolayı oğlum düşerek hem kafasını hem burnunu beton zemine çarptı” demiş. Okurumuz, talebini ise şöyle aktarmış:

Haberin Devamı

“Yetkililerden, Karaali Yazlık Mahallesi’nin tek eğlence alanı olan parkın yeniden düzenlenerek Gölbaşı ilçesine yakışır hale getirilmesini talep ediyorum.”

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI AĞZINA KADAR DOLU

Gıcır gıcır yolları Fiber’bat ediyor

Okurumuz Kemal Balgün’ün şikâyet konusu, dolduğu halde bir türlü boşaltılmayan geri dönüşüm kumbaraları...Çankaya Belediyesi’ne seslenen okurumuz, “Bahçelievler’e konulan geri dönüşüm kumbaraları daha sık boşaltılmalı. Ayrıca, bu bölgede insanlar geri dönüşüm kumbaralarına o kadar alıştı ki sayı da arttırılmalı. Elimizdeki şişeleri atacak geri dönüşüm kumbarası bulamıyoruz” diyor.

 

 KISA... KISA...


* “Çankaya
’nın Ziya Gökalp Caddesi’nde kaldırımlar sözde yenilendi ama daha bir yıl dolmadan taşlar yerinden oynuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili, bu yapılan kötü işçiliği görmüyor mu?”

Mehmet A.

Haberin Devamı

 * “Mamak’ın Balkiraz Mahallesi Kaşif Hoca Caddesi doğru düzgün süpürülmüyor. Her taraf toz toprak dolu. Bu bölgeye neden devamlı bir temizlik görevlisi verilmiyor? Temizliği de mi vatandaş takip edecek!”

Kudret BAŞÇOBAN

 

Yazarın Tüm Yazıları