Ergen rögar sendromu..!

Rögar.... Ankaralı ona “logar” der. Çoğunlukla selden sele hatırlanır. O da bulabilirsen!

Haberin Devamı

Çünkü bu kentte sel seli götürürken, “belediye ekiplerinin dedektörle rögar aradıkları” bile oldu.

*

Bunlar daha bu işin lelesi...

Bir de bu işin lolosu var.

*

Okurumuz A. Tarık Sarıkaya’dan gelen fotoğrafa bakınız.

Ergen rögar sendromu..

10 yıllık tecrübesiyle Burada Okur Yazar’ın koyduğu teşhis şudur:

“Ergen rögar sendromu..!”

*

Bu sendromun en belirgin iki semptomu ise şudur:

1) Ergen rögar, yol seviyesine kafa tutar.

2) Ergen rögarı, asfalt yutar.

*

Henüz gelişimini tamamlamayan ergen rögar, sendrom süresince kontrol altında tutulmalıdır.

Aksi halde:

* Sürücülere tuzaktır: Trafik canavarına yardım ve yataklık etmekten erinmez, hatta çekinmez.

*

Hâlbuki...

Haberin Devamı

Ergen(lik) dönemini atlatan çakı gibi bir rögar, kentin gelişmişlik düzeyini yansıtır.

* Yol/asfalt seviyesiyle bir rögar arasındaki mesafe azaldıkça, o kentin gelişmişlik seviyesi artar.

*

Ve dönelim, okurumuz A. Tarık Sarıkaya’dan gelen o fotoğrafa...

Okurumuz, bu fotoğrafı Polatlı’nın Gazi Mahallesi İntepe Caddesi’nde çekmiş ve iletisine şu notu düşmüş:

“Polatlı Belediyesi’nin temmuz ayında yapmış olduğu asfalt çalışması nedeniyle, rögarlar yol seviyesinin altında kaldı. Rögar kapaklarının yol seviyesine getirilmesini istiyoruz.”

*

Sadece Polatlı’da değil, Ankara’da yaygın bir hastalık bu.

Kuralı koy, cevap bulmak için önce soruyu sor:

“Doğru düzgün asfalt atmak bu kadar mı zor?”

 

ARAÇLAR KALDIRIMDA YAYALAR İSE YOLDA

 Ergen rögar sendromu..

Ergen rögar sendromu..

Önüm, arkam, sağım, solum işgal!

Araçlar kaldırımda, yayalar ise yolda.

*

Kargo şirketlerinin yayaları sobelediği yerin adresi, Çankaya’nın Dikmen Caddesi.

Okurumuz Nuran Bereket, “Aralarında kısa bir mesafe olan iki kargo firması da yaya yolunu işgal etmiş. İnsanlara hiç mi geçilecek yer bırakılmaz? Bu eşya boşaltmanın bir kuralı yok mu? Mecburen trafiğin aktığı ana yoldan yürümek zorunda kalıyoruz” demiş.

 

Haberin Devamı

TEHLİKENİN KENDİSİ DE TEHLİKEDE!

Ergen rögar sendromu..

Çankaya’nın Maltepe Mahallesi’ne bağlı Şehit Gönenç Caddesi ile Süleymanbey Caddesi’nin kesişimindeki elektrik kutusunun/panosunun tehlike arz ettiğine dikkat çeken okurumuz Ümit Hatipoğlu, “Yıkılmak üzere, altına paspas tıkmışlar” demiş.

 

PIRLANTADA KDV YÜZDE 0 TUVALETTE KDV YÜZDE 20

Ergen rögar sendromu..

Ulus’taki Zincirli Camii’nin tuvaletine ait bir fişi paylaşan okurumuz Mustafa K., “Pırlanta, elmas, yat ve teknede KDV yüzde 0, tuvalette ise KDV yüzde 20 uygulanıyor. Bu işte bir gariplik yok mu?” diye soruyor.

 

OKUR KÖŞESİ SORUN ÇÖZER

 

1)

* Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, Ulus’ta Anafartalar Çarşısı ile Ulus İş Merkezi’nin arasında kalan refüjdeki cam bariyerlerden birinin açık olduğuna dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Ergen rögar sendromu..

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, “Bahse konu adreste oluşan sorun, ekiplerimiz tarafından giderilmiştir” diyerek sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Ergen rögar sendromu..

 

2)

* Okurumuz Özge Ateş, “Çankaya’nın Alacaatlı Caddesi’ne belediye hiç uğramıyor, yollar pislikten geçilmiyor. Lütfen biraz dolaşın, kontrol edin, gerekeni yapın. Bu cadde üvey evlat mı?” demişti.

Ergen rögar sendromu..

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, “Alacaatlı Caddesi’nde temizlik çalışmaları, rutin aralıklara (günlük ve gün aşırı) olarak programlı bir şekilde 7/24 esasına göre devam etmektedir. İlgili caddede gerekli temizlik çalışması yapılmış olup, olumsuzluklar giderilmiştir” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ergen rögar sendromu..

 

---------------

SÖZ YETKİLİDE-1

---------------

 

* Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, Ulus-Çankırı Caddesi’ndeki yaya geçidinin trafik lambaları için, “Trafik lambalarının yeri değiştirilmiş ancak öyle bir hata yapılmış ki trafik lambaları yaya geçidinden önce değil de sonra konulmuş! Burada her an bir kaza olabilir” demişti.

Ergen rögar sendromu..

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Sinyalizasyon sistemleri, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı ‘Yaya Geçitlerinde Sinyalizasyon Tesisinin Yeri’ konu başlığı altında tarif edildiği şekliyle yapılmıştır” açıklamasıyla bir de görsel paylaştı.

Ergen rögar sendromu..

 

 

---------------

SÖZ YETKİLİDE-2

---------------

 

* Okurumuz Kadir Aktepe, metronun Batıkent istasyonu çıkışından ilk seferini 06.20’de yapan 287 numaralı EGO hattı için “saat güncellemesi” talebinde bulunarak, “İlk sefer saatinin 06.20 olması yüzünden ciddi mağduriyetler yaşıyoruz. Yetkililerden beklentimiz, 287 hattının sabah servislerinin 06.10’a alınması” demişti.

Haberin Devamı

Ergen rögar sendromu..

* EGO Genel Müdürlüğü, “Sürücü personelin mesaisi sabah saat 06.00’da başlamaktadır. Sürücüler, kullanacağı araçların son kontrollerini yaptıktan sonra araçlar garajdan saat 06.10-06.15’te çıkabilmektedir. Dolayısıyla ilk sefer saatinin 06.10’da başlamasının ne yazık ki mümkün olmadığını belirtmek isteriz” yanıtını verdi.

 

---------------

SÖZ YETKİLİDE-3

---------------

 

* Okurumuz Emrah Aslan, “Zir Vadisi yolu, mayıs ayında araç trafiğine kapatıldı. ‘İki ay içinde bitecek’ dendi, kasım ayı geldi, ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi halen yolu açmadı” demişti.

Ergen rögar sendromu..

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Zir Vadisi yolunda çalışmalarımız başlamıştır. En kısa zamanda tamamlanması planlanmaktadır” bilgilendirmesini yaptı.

 

---------------

SÖZ YETKİLİDE-4

---------------

 

* Okurumuz Mehmet Gürkan, Çankaya’nın Kızılırmak Mahallesi 1443. Cadde’nin ciddi anlamda daraldığı noktada hem yayaların hem de araçların ilerlemekte çok güçlük çektiğini belirterek, “Caddenin bu bölümünün genişletilmesi gerekir” demişti.

 Ergen rögar sendromu..

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Yol genişletilmesi talep edilen bölgede, imar yoluna giren Halk Bankası lojmanlarına ait perde duvar ve siteye ait peyzaj ağaç bulunduğundan genişletme yapılamamıştır. Lojmanlar ile daha öncede yazılı ve şifai görüşmeler yapılmış olup taşınmazların parsel sınırına çekilmesi akabinde yol genişletme çalışmaları yapılacaktır” bilgilendirmesini yaptı.

Yazarın Tüm Yazıları