Çok katlı soru(n)lar

Okurumuz Metin Altay, 23 Kasım 2021 itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) yeniden hizmete açtığı 800 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı için şunları kaydetmiş:

Haberin Devamı

Çok katlı soru(n)lar

UZUN SÜRE ATIL KALMIŞTI


“ABB Başkanı Mansur Yavaş, uzun süre atıl halde kalan Sıhhiye Çok katlı Otoparkı’nı amacına uygun şekilde tekrar hizmete sunarak bölgenin park sorununa da çözüm oldu.
ANCAK: Otoparkta bir kat dolmadan diğerini açmıyorlar. Otoparkın içinde araçlar park yeri arıyor, haliyle trafik çok sıkışıyor.
PEKİ: Kentin merkezindeki bu otoparkı saat 22.30’da kapatmak akılcı mı? Ankara gibi şehirde sosyal hayat o saatte mi bitiyor?”

OKUR RADARI

SÜS HAVUZUNA TOPRAK!

Çok katlı soru(n)lar

“ABB, Abdi İpekçi Parkı’ndaki süz havuzlarına toprak dolduruyor. Yapılanları yok etmek yanlış. Vazgeçilmeli.”
Umut ÖZKAN

CAMİ ÖNÜNDE KUMAR!

Çok katlı soru(n)lar

“Ulus’taki Tabakhane Camii önünde gün boyu ‘bul karayı al parayı’ kumarı oynatıyorlar. Buna ‘dur’ denmeli.”
Zübeyir GÜLER

Haberin Devamı

KANALİZASYON ÇÖKTÜ!

Çok katlı soru(n)lar

“Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi 75. Sokak’taki kanalizasyon bağlantısı çöktü. Müdahale edilmeli.”
Kasım KIZILSU

MERDİVENLER DÖKÜLÜYOR!

Çok katlı soru(n)lar

“Gölbaşı’nın Ankara Caddesi’ndeki üst geçidin merdivenleri perişan halde. Taşlar dökülüyor. Onarım yapılmalı.”
Dursun TÜRKER

ARTIK KİMİ KİME ŞİKÂYET EDECEĞİMİ BİLEMİYORUM

Okurumuz Muhsin Tuğan, Keçiören Belediyesi’nin Bağlarbaşı Mahallesi 472. Sokak’ta yaptığı asfalt çalışması sonrası rögar kapaklarının seviyesinde sorun oluştuğunu ve tıkanmaların başladığını belirterek, “Keçiören Belediyesi’ni arıyorum, ‘ASKİ düzeltecek’ diyorlar. ASKİ’yi arıyorum, ‘Keçiören Belediyesi düzeltecek’ diyorlar. Artık kimi kime şikâyet edeceğimi bilemiyorum. Son çare Hürriyet Ankara” demiş.

Çok katlı soru(n)lar

ARADIĞINIZ ASFALTA ŞU ANDA ULAŞILAMIYOR

Haberin Devamı

Okurumuz Orkun Saraçoğlu, Çankaya’nın Yaşamkent Mahallesi 3166. Sokak’ta iki ay önce Başkent EDAŞ’ın altyapı çalışması yaptığını, sonrasında ise defalarca bildirmelerine rağmen Çankaya Belediyesi’nin yola asfalt atmadığını söylüyor. Okurumuz, “Mağduriyet yüksek boyutta” diyor.

Çok katlı soru(n)lar

KAZILAN YER ONARILMIYOR

Okurumuz Ayhan Turhal ise bu bozuk yolun fotoğrafını Çankaya’nın Üniversiteler Mahallesi’ndeki Bilkent 3 Ufuk Sitesi’ne ait güvenlik noktasına yakın bir yerde çekmiş. Yolda yaklaşık 20 santimetre çukur oluştuğuna dikkat çeken okurumuz, “ASKİ kazıyor, arızayı gideriyor; sonrasında ise kazılan yer layıkıyla onarılmıyor” diyor.

Çok katlı soru(n)lar

MOLOZ ALANI DEĞİL PARK ALANI OLSUN

Haberin Devamı

Bu fotoğrafı Etimesgut’un Bağlıca Mahallesi’ne bağlı Yeşiltepe ve Enerji caddeleri arasındaki boş arazide çeken ismi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) okurumuz, iletisinde şunları kaydetmiş:
“İmar planında ‘park alanı’ olarak gözükmesine rağmen bir düzenleme yapılmadığı için moloz ve çöp dökme alanına dönüyor. Çevre düzenlemesi en kısa zamanda yapılarak halkın hizmetine sunulmalı.”

SORUM VAR

Çok katlı soru(n)lar

SÖĞÜT AĞAÇLARI NEDEN KESİLDİ?

Okurumuz Hikmet U., İsa Yusuf Alptekin Parkı’ndaki(Çiçekli Parkı) yetişkin söğüt ağaçlarını kökünden kesen Keçiören Belediyesi için “SORUM VAR” demiş.
Ve sormuş:

Çok katlı soru(n)lar

* Yaz aylarında gölgesinde çocukların oynadığı, mahalle sakinlerinin ise piknik yaptığı bu ağaçlar neden kesildi?
* Yerlerinde şimdi yeller esen, yerde ise sadece kökleri kalan bu ağaçların yerine yeni ağaçlar dikilecek mi?”

Çok katlı soru(n)lar

OKURDAN NOT: “Keçiören Belediyesi, eğer ağaçları kesmek durumunda kaldıysa, kökünden kesmek yerine birer sanat eseri haline de getirebilirdi.”

Çok katlı soru(n)lar

BAĞLAYALIM KURTARALIM

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Parkı’nda rüzgârın etkisiyle yan yatan ağaca dikkat çeken okurumuz Ufuk Özgünay, aynı parktaki bir başka ağacı da örnek göstererek, “Her bir ağaç bizim için çok değerli. Rüzgârdan zarar görmemesi için yan yatan ağaç da özenle bağlanmalı” demiş.

Çok katlı soru(n)lar

KISA... KISA...

* “Ankara’daki metro istasyonlarının birçoğunda, yürüyen merdivenler sürekli olarak çalışıyor. Defalarca Başkent 153’e yazdım. Sensör arızası olduğunu, yakında ihaleye çıkarak sorunu çözeceklerini söylediler ama hâlâ sonuç yok.”
Mehmet ÖZDEMİR

* “Etimesgut’un İstasyon Mahallesi 2335. Sokak’ta ekim sonundan beri her haftanın bir günü 10.00-18.00 saatleri arasında elektriksiz kalıyoruz. Bazı geceler 15-20 dakikalık kesintiler de cabası... Ülkenin başkenti burası, dağ başı değil.”
Abdi BAY

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Çok katlı soru(n)lar

Okurlarımız Nurcihan Balcı ile Cevat Yıldırım, Yenimahalle’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 329. Cadde için, “Aydınlatmalar söndü, karanlığa gömüldü” demişlerdi.
*
Çok katlı soru(n)lar

Okurlarımızın şikâyetinin ardından harekete geçen Başkent EDAŞ, 329. Cadde’nin aydınlatma sorununu giderdi. Özetle, Hürriyet Ankara yazdı, karanlık aydınlandı.

Yazarın Tüm Yazıları