Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Okullar bugün açılıyor, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlıyor.

Haberin Devamı

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Ankara’da öyle bir lise var ki, dersler öğlen 13.35’te başlayıp, akşam 21.45’te bitiyor.
Hem de haftanın beş günü!

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

*
Bahse konu okulumuz, Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
İşte velilerin durumu anlatan iletisi ve tepkisi:

HEM OKULUN HEM DE DERSLERİN ÖZELLİKLERİ GÖZ ARDI EDİLDİ

“Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen sene deprem güçlendirmeye gitti ve bir yıl süre verildi. Bu karar sonrası okulun 9., 10. ve 11. sınıfları Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 12. sınıfları ise Selman-ı Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitimlerine devam etti. Maalesef geçen yıl hem okulun hem de derslerin özellikleri göz ardı edildi. Bilişim, muhasebe, büro yönetimi ve pazarlama gibi laboratuvar derslerinin yoğun olduğu bölümler, laboratuvarsız sınıf ortamında bölünmüş eğitime zorlandı. İkili eğitim nedeniyle sabahçı öğrenciler derse karanlıkta başladı. Üstelik 80 dakika blok ders, 5 dakika teneffüs ile pedagojik açıdan kabul edilemez bu durumu öğrenciler bir yıl yaşamak zorunda kaldı. Bu yıl ise deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanmasına rağmen okulumuz Mamak Kaymakamlığı’na tahsis edildi. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yine aynı şekilde ikili eğiteme devam etmesi isteniyor. Bu sene 9. ve 12. sınıfların ders saati arttığı için çıkış saatleri 21.45’te. Öğrencilerimizin birçoğu geç saatte yürüyerek evlerine gitmek zorundalar.”

Haberin Devamı

ORİJİNALİ 37 TL KAŞELİ 65 TL

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Okurumuz V.U., Esenboğa Havalimanı’na gitmek için bindiği Ankara Air’a 65 TL ücret ödemiş, verilen fişte ise 37 TL yazıyor olması dikkatini çekmiş.
Okurumuz, “Orijinal fişin üzerine kaşe ile 65 TL yazmışlar. Bu firmayı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ya da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denetlemiyor mu? Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu taşıma fişlerine bakmıyor mu? Bu ücret ile ilgili bu fişten vergilendirme nasıl yapılıyor? Tüm bu soruların yanıtını gerçekten merak ediyorum” demiş.

Haberin Devamı

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

7. CADDE’DE ACİL DURUM

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Okurumuz Prof. Dr. Kamil Ufuk Bilgin’den, “ACİL DURUM” kodlu bir ileti aldım.
Ankara’nın ve Çankaya’nın en meşhur caddelerinden 7. Cadde’deki ağaçların yıkıldığını aktaran okurumuz, sebep olarak ise, “Çünkü kaldırım beton, yol asfalt... Üstelik kafe ve dükkânlar da deterjanlı kirli sularını kaldırımdaki ağaç diplerine süpürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya Belediyesi’nin bu konuya eğilmeleri, ağaçlara da acilen bakım yapmaları lazım” yorumunda bulunmuş.
OKURDAN NOT: “5 Eylül Salı günü bir aracın üstüne düşen içi çürümüş ağaç gibi diğerleri de yarın kaldırımda yürüyen bir insanın üzerine devrilebilir.”

YÜKSELEN FERYAT ‘TOZ-TOPRAK’ DOLU

Haberin Devamı

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Çubuk’un İkipınar Mahallesi’nden “toz-toprak” dolu bir feryat yükseliyor.
Okurumuz Murat Küpeli, mahalle bakkalı. Aynı zamanda ağır derece uyku apnesi ve astım bronşit rahatsızlıkları olduğunu söylüyor.
Bakkal dükkânının önünden geçen yolun “toz-toprak” içinde olduğunu, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’tan söz almasına rağmen iki yıldır arayan soran, gelen giden olmadığını aktaran okurumuzun iletisi şöyle:

‘SANKİ BURASI YUNAN TOPRAĞI’

“15 metre ilerideki ana yola bir ay önce asfalt atan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şikâyetçi olduğumuz yol için inat ediyor, asfalt atmak istemiyor. Sanki burası Yunan toprağı. Aynı yol üzerinde cami de var ve bu durumdan cemaat de muzdarip. Tozun toprağın içinde kalıyoruz, artık müşterim de azaldı. Astım bronşit rahatsızlığımdan dolayı da çok zor durumda kalıyorum. Allah rızası için ya Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da daha önce söz veren Çubuk Belediyesi buraya artık bir çözüm bulsun.”

Haberin Devamı

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

OKUR RADARINA GİRENLER

Okurumuz Dursun Türker’in “radarına giren” iki nokta şöyle:

* Burası, Yenimahalle-Batıkent’in İnönü Mahallesi Batıkent Bulvarı

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

* Burası, Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

SORUM VAR

MAMAK BELEDİYESİ SÖKTÜĞÜ BU PARKIN YENİSİNİ YAPACAK MI?

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Okurumuz Uğur Kuvanç, Mamak’ın Başak Mahallesi’ndeki Mamak Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde yer alan parkın söküldüğüne belirterek, “Mamak Belediyesi, söktüğü bu parkın yenisini yapacak mı? Yakında park da yok, çocuklar ne olacak, nerede oynayacak” diye soruyor.

KISA... KISA...

* “ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Ayrancı Mahallesi’ndeki Selimiye Çocuk Etkinlik Merkezi’nin önündeki parkı söktüler ve yerine yenisini yapmadılar. Bu görüntü yakışmıyor.”
Mehmet M. GENEL

Haberin Devamı

* “Etimesgut’un İstasyon Caddesi’ndeki U dönüşünde (Başkentray’ın Elvankent istasyonu yakını) hiçbir aydınlatma yok. Sürücüler karanlıkta bariyerleri geç fark ediyor, sürekli kaza oluyor.”
Murat VURAL

* “Mamak’ın Balkiraz Mahallesi’nde caddeler ve sokaklar çok pis. Doğru düzgün süpürülmüyor. Bu bölgeye neden devamlı bir temizlik görevlisi verilmiyor? Temizliği de mi vatandaş takip edecek!”
Kudret BAŞÇOBAN

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

21 AĞUSTOS 2023

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

23 AĞUSTOS 2023

* Okurumuz Zafer Ş. Gürsoy, Cebeci Asri Mezarlığı’nda yatan birçok önemli ismin mezarının içler acısı halde olduğuna dikkat çekerek, “Amacım, bu konuda bir haber desteği ile kamu kurum ve kuruluşlarının (dernekler ve vakıflar da dahil) değerlerimize sahip çıkmalarına küçük bir hareket sağlamak” demişti.
*
Bu çağrının hemen ardından...
Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan, Cebeci Asri Mezarlığı’nı gezdi, incelemelerde bulundu.
* AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: “Burası bir mezarlık değil, Ankara’nın kültür mirası. Bütün Ankaralıların gidip ziyaret etmesi gerekiyor. Bu isimlerin kabirlerinin daha bilinir hale gelmesi, kentimize gelen ziyaretçilerin kabir yerlerini kolay bulması ve ziyaret edebilmesini sağlamak amacıyla farkındalık çalışmamızı yürüteceğiz.”
* ABB Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan: “Mezar üstü bakımı, mezarlık sahipleri ve akrabalarına ait. İzin almadan hiç kimsenin kabrine dokunamıyoruz. Hürriyet Ankara’da yer alan haberle birlikte bir kez daha gerekli incelemelerde bulunduk. Kültürel mirasımıza sahip çıkma noktasında toplumumuzun göstermiş olduğu hassasiyet de oldukça önemli.”
*
* Okurumuz Zafer Ş. Gürsoy’un göstermiş olduğu duyarlı davranış sonrası ABB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki birçok mezarı onarmış ve çiçeklendirmiş.
Özetle:
Okur yazar, sorun çözer.

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

SÖZ YETKİLİDE

Bu okulda dersler 21.45’te bitiyor

* Okurumuz Mahmut Çalışkan, EGO’nun 158 numaralı AŞTİ-Haymana hattı günlük sefer sayısının yetersiz olduğunu belirterek, “Haymana’ya sadece sabah ve akşam EGO otobüsü seferi var. Aralarında termal su için Haymana’ya gidenlerin de olduğu birçok insan, havasız ve tıkış tıkış olan ÖTA minibüslerine binmek zorunda kalıyor. EGO Genel Müdürlüğü, otellerin giriş çıkış saatlerine göre Haymana için sefer düzenlemesi yapabilir” demişti.
*
EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu talebine kapsamlı bir açıklamayla yanıt gönderdi.
Ve söz şimdi yetkilide:
“Yapılan incelemede, Haymana ilçemize 158 AŞTİ-Haymana hat numaralı güzergâhımız ile sabah saat 06.45’te Haymana’dan, saat 07.10’da AŞTİ’den hareket edecek şekilde; akşam saat 17.30’da Haymana’dan, saat 18.00’de AŞTİ’den hareket edecek şekilde 4 adet karşılıklı servisle toplu taşımacılık hizmeti verilmekte olduğu ve servis yolcu ortalamalarının 40 kişi civarında olduğu görülmüştür. Ayrıca paydaşımız olan ve Ankara İlçe Araçları Depolama Alanı’ndan hareket eden 158-3 Ankara-Haymana hat numaralı güzergâhta paydaşlarımız olan Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) ile saat 06.30-18.00 aralığında Haymana’dan, saat 07.00-19.30 aralığında Ankara İlçeler Terminali’nden karşılıklı olarak hareket edecek şekilde 26 adet servisle toplu taşımacılık hizmeti verilmektedir. Söz konusu güzergâhlarda faaliyet gösteren araçlarımızın asli hizmeti öncelikle Haymana ilçemizde ikâmet eden vatandaşlarımızın Ankara kent merkezine ulaşımlarının sağlanması olmakla birlikte, şehir dışından ve çevre ilçelerden termal turizm amacıyla Haymana ilçesine gitmek isteyen vatandaşlarımızın da ulaşımlarının sağlanması amacıyla güzergâh başlangıç noktaları AŞTİ ve Ankara İlçe Araçları Depolama Alanı olarak belirlenmiştir. Araçlarımızın hareket saatleri ve servis sayıları, yolcu yoğunluk oranlarına göre yoğunluk yaşandığı tespit edilen saat aralıklarına göre planlanmakla birlikte, zaman içerisinde yolcu yoğunluk oranlarında yaşanılan artışa bağlı olarak ilave servis planlamaları yapılmakta ve araç sayılarında artışa gidilebilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları