Bu gurur hepimizin

Hürriyet Ankara’nın “Kentini Yaşayan Gazete” mottosuna sıkı sıkıya bağlı olan “Burada Okur Yazar” köşesi, “Kalem Sizin, Söz Sizin” selamını çaktığında tarihler 1 Kasım 2013’ü gösteriyordu. Okurlarımızın eline doğan, okurlarımızın eseri olan bu köşe, geride kalan 10 yılda yine okurlarımızın eşsiz destekleriyle büyüdü.

Haberin Devamı

Melih Gökçek, Mustafa Tuna ve Mansur Yavaş.

Geçen 10 yılda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı değişti, ama bu köşenin çizgisi değişmedi.

Hürriyet Ankara okurlarının birer “gönüllü kent habercisi” oldukları bu köşe; tarafsız, eşitlikçi ve güvenilir haberleriyle sadece Ankaralıların sorunlarına el attı, dertlerine çare aradı.

*

Bu gurur hepimizin

“Birlikte yaşa”yıp yine “birlikte yaz”dığımız “Burada Okur Yazar” köşemizin adı, Altındağ’da bir parka verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Burada Okur Yazar Köşesi Parkı” tabelasını, önceki gün astı.

Bu park, “vatandaş gazeteciliğinin” ve “kent haberciliğinin” bir simgesi olacak.

Haberin Devamı

Ve bu gurur, 1 Kasım 2013’ten beri bu köşeyi yaşatan tüm okurlarımıza ait.

Teşekkürler Hürriyet, teşekkürler Hürriyet okurları... 

 

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE TERMAL ÇAĞRI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, başkent turizmine ilişkin ne zaman birkaç cümle söylese, Haymana’yı kesinlikle es geçmez ve şöyle der:

“Haymana’nın termal suyu, dünyanın en kıymetli termal suyu olarak bilinen Fransa’daki Vichy Kaplıcası’nın suyuna eş değer. Hem kendi vatandaşımıza hem de yabancı turistlere bunu anlatabilmeliyiz.”

*

Bu hatırlatmadan sonra, gelelim konumuza.

Okurumuz Mahmut Çalışkan, EGO’nun 158 numaralı AŞTİ-Haymana hattının günlük sefer sayısı için “Yetersiz” demiş.

Okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

“Haymana’ya sadece sabah ve akşam EGO otobüsü seferi var. Aralarında termal su için Haymana’ya gidenlerin de olduğu birçok insan, havasız ve tıkış tıkış olan ÖTA minibüslerine binmek zorunda kalıyor.”

OKURDAN NOT: “EGO Genel Müdürlüğü, otellerin giriş çıkış saatlerine göre Haymana için sefer düzenlemesi yapabilir.”

 

SÖZ YETKİLİDE

 Bu gurur hepimizin

Haberin Devamı

* Okurumuz Murat Y., EGO Genel Müdürlüğü’nün EGO CEP’TE uygulamasında bir sorun olduğunu belirterek, “Uygulamanın ‘otobüs nerede’ kısmına durak numarasını yazdığınızda hemen yanıt vermiyor, uzun süre bekletiyor. Tekrar yenilediğinizde ancak geliyor. Bu bekleme nedeniyle otobüsü kaçırma ihtimaliniz de doğuyor. Muhtemelen yazılım hatası var” demişti.

*

* EGO Genel Müdürlüğü, “Sorunun, EGO CEP’TE uygulamasının yazılımından kaynaklanmadığı belirlenmiştir. Sorunun, yazılıma servis veren uygulamaya ait kaynaklardan doğru veri akışı olmaması ve erişim sorunları olduğu anlaşılmış ve 18.08.2023 tarihinde bu sorunla ilgili olarak E-Kent firmasına resmi yazı yazılmıştır. Durumun takibi kuruluşumuzca yapılmaktadır” yanıtı verdi.

 

Haberin Devamı

BİR KÖŞEDE YENİ TABELA DİĞER KÖŞEDE ESKİ TABELA

İLÇELER UNUTULDU

 Bu gurur hepimizin

Bu gurur hepimizin

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), iki yıl önce montaj çalışmalarına başladığı “yeni cadde/sokak tabelalarını” henüz tamamlayamadı.

Okurumuz E.A., Mamak’ın Hüseyingazi Mahallesi’nden fotoğraflar göndermiş.

Ve -özetiyle- şöyle demiş:

“Bir köşede yeni tabela, diğer köşede eski tabela var. Yetkililer, Ulus-Sıhhiye-Kızılay gibi lokasyonlarda yeni tabelaları takıp, ilçeleri unuttu. Kent genelinde kapsamlı bir kontrolden sonra yenileme çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.”

 

SORUM VAR

SARAYCIK TOKİ’DE DAHA NE KADAR BEKLETECEKSİNİZ?

 * “Sincan’daki Saraycık TOKİ’den hak sahibi oldum. Lakin, bekle bekle dört yıl geçti. Arıyorum, açan yok! O halde soruyorum: Bizi daha ne kadar bekleteceksiniz?”

Ziya GÜNEŞ

 

Haberin Devamı

SİNCAN’DA GECELERİN KÂBUSU ÇÖP KAMYONLARI

Sincan Belediyesi’nin dikkatine! Çöp kamyonlarından şikâyet var.

Okurumuz Murat Vural, Sincan’ın Plevne Mahallesi Yazı Caddesi’nden bildiriyor:

“Çöp kamyonları, gece saat 02.00’de insanları uykusundan ediyor. Çünkü çöpler, aşırı gürültülü bir şekilde toplanıyor. Bu konuda duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmemize rağmen değişen hiçbir şey yok. Sincan’da çöp kamyonları, gecelerin kâbusu olmaya devam ediyor.”

 

GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI TALEBE YETERSİZ KALIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gökkuşağı Kamu Pazarı’yla ilgili şikâyetini aktaran okurumuz Kemal Balgün, “Dükkânlar, talebe yetersiz kalıyor. Müşteriye karşı ilgisizlik, isteksizlik ve negatif tutumlar da cabası. Ne zaman gitsek bir tartışma/atışma var” diyor.

 

Haberin Devamı

TALEBİM VAR

ANKARA’DA BİSİKLET  FESTİVALİ İSTİYORUZ

 Bu gurur hepimizin

Okurumuz Hakan Sezim’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ilçe belediyelerinden bir talebi var:

“Türkiye’de neredeyse köylere kadar inmiş olan bisiklet festivalleri, ne hikmetse koskoca başkentte ne Büyükşehir Belediyesi ne de ilçe belediyeleri tarafından yapılmamakta. Hem farkındalığı arttırmak hem de başkentin ağır havasına renk katmak adına bisiklet festivali istiyoruz. Bisikletleri fark edin.”

 

Yazarın Tüm Yazıları