Başkent 153 cevap almak güç

 * Adı: Başkent 153... * Sloganı: Şehrin Çözüm Merkezi... * Hedefi: Ankara halkına verilen hizmetin kalitesini artırmak, vatandaşlar tarafından iletilen istek, şikâyet, görüş, öneri ve ihbar başvurularını doğru birimlere yönlendirmek, takibini sağlamak ve çözüme ulaştırmak... * İddiası: 7 gün 24 saat sizi dinliyor ve başkent için çözüm üretiyoruz...

Haberin Devamı

Okurumuz Selahattin Erdem, Başkent 153’e çok basit bir soru sormuş:

“Ulus’ta 100. Yıl Çarşısı yıkıldı, inşaat çalışması başladı. Buraya ne yapıldığına dair bir tabela-resim yok! 100. Yıl Çarşısı’nın yerine ne inşaatı yapılıyor? Cevap verilmesini talep ediyorum.”

*

Şimdi bakınız.

Okurumuz, Başkent 153 ile arasında geçen diyaloğu şöyle aktarmış:

BAŞKENT 153

* Hangi konuda talep oluşturmak istersiniz? Canlı desteğe aktarılıyorsunuz, lütfen bekleyin.

* Merhaba, talebiniz 8359950 numaralı başvuru ile ilgili birime yönlendirilmiştir. En kısa sürede verilen cevap tarafınıza SMS olarak iletilecektir. İyi günler.

OKURUMUZ

* 8359950 no’lu başvuruma cevap verilmedi. Tekrar ediyorum, 100. Yıl Çarşısı’nın yerine ne inşaatı yapılıyor? Ankara Büyükşehir Belediyesi neden cevap vermiyor? Çalışan belediye böyle mi olur? Neden tabela koyup halkı bilgilendirmiyorsunuz?

Haberin Devamı

BAŞKENT 153

* Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?

OKURUMUZ

* 100. Yıl Çarşısı’nın yerine ne inşaatı yapılıyor?

BAŞKENT 153

* 8359950 no’lu başvurunuza notunuz eklenmiştir, en kısa sürede dönüş sağlanacaktır.

OKURUMUZ

* Sayın Mansur Yavaş, “100. Yıl Çarşısı’nın yerine ne inşaatı yapılıyor?” diye sordum, “Talebiniz 8359960 no’lu dosyada” dendi, ikinci yazım da aynı dosyaya eklenmiş, beklemedeymiş! Buraya ne yapılıyorsa açıklamak çok mu zor? Seçimlerde, “Kapılar vatandaşa açık olacak, şeffaf olacak” dendi, yazımıza cevap veren yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi için üç kelime cevap vermek çok mu zor? Üzülmemek elde değil. Bu yazıma cevap verilmesini talep ediyorum.

BAŞKENT 153

* 8359950 numaralı başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış olup, henüz sonuçlanmamıştır. Notunuz iletilmiştir. Başvurunuz sonuçlandığında tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

OKURUMUZ

* 8359950 no’lu başvurumu ilgili birime göndermişsiniz. İnşallah gecikmeden konu hakkında bilgi verilir. Cevabınızı bekliyorum.

BAŞKENT 153

* Merhaba... Başvurunuz şu anda birimdedir. Başvurunuza not eklemesi yapılmıştır. Sonuçlandıktan sonra tarafınıza SMS yolu ile dönüş sağlanacaktır. İyi günler dileriz.

*

Haberin Devamı

Sorunun basit, verilen cevapların ise beyin yakan mantık/zekâ sorularından daha zor olduğunu gösteren bu örnek için Başkent 153’ü kutluyorum.

 

KURU PEYZAJ TEŞEKKÜRÜ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tasarruf önlemleri kapsamında kentin bazı noktalarında “kuru peyzaj” çalışması yapılması talimatı vermişti.

*

Başkent 153 cevap almak güç

Okurumuz Selami Keskin, Etimesgut-Elvankent’in en önemli caddelerinden 14. Cadde’de refüje yapılan “kuru peyzaj” çalışmasının öncesi ve sonrasına ait fotoğraflar göndermiş.

*

Başkent 153 cevap almak güç

Okurumuz, “Refüjü berbat bir görüntüden kurtararak güzelleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) ve emeği geçenleri, Hürriyet Ankara aracılığı ile teşekkür ederiz” demiş.

 

Haberin Devamı

YEŞİL ALAN TEŞEKKÜRÜ

 Başkent 153 cevap almak güç

* Okurumuz Metin Altay, Eryaman 259. Sokak’ta, metronun yeşil alanı mevcut. Yeşil alanı çöplüğe çeviriyorlar” demişti.

* Okurumuz Metin Altay, “Yeşil alanda budama ve temizlik çalışmaları yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürler” demiş.

 

OKUR RADARI

Okurumuz Dursun Türker’in “radarına giren” ve onarım bekleyen kaldırımlar şöyle:

Başkent 153 cevap almak güç

* Burası, Çankaya’nın Eti Mahallesi Tok Caddesi.

Başkent 153 cevap almak güç

* Burası, Altındağ’ın Kale Mahallesi Anafartalar Caddesi.

 

BENİ ONAR

 Başkent 153 cevap almak güç

 * Okurumuz Cevat Yıldırım, bu fotoğrafı Yenimahalle’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Anadolu Bulvarı’nda (Aytemiz Petrol kenarı) çekmiş ve “Acilen tamir gerekiyor” demiş.

 Başkent 153 cevap almak güç

* Okurumuz Nilgün Önder, bu fotoğrafı Çankaya’nın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2937. Cadde’de çekmiş ve “Veteriner Sitesi önündeki kaldırım onarım bekliyor” demiş.

 

Haberin Devamı

YARGI MENSUPLARI BUNU YAPARSA VATANDAŞ NE YAPMAZ!

Başkent 153 cevap almak güç

Başkent 153 cevap almak güç

Okurumuz Ayşe Eskioğlu, Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Özveren Caddesi’nde bulunan Danıştay Lojmanı’yla ilgili, “Yola dubalar koyup kendilerine park yeri ayırmaları yetmiyormuş gibi bir de kapalı bölüm yapılarak herkese ait olan kaldırımın yarısı işgal edilmiş. Yargı mensupları bunu yaparsa vatandaş ne yapmaz!” şikâyetinde bulunmuş.

 

BİR YAYANIN GÖZÜNDEN BAŞKENT TRAFİĞİ

Okurumuz Mehmet Ak, günün önemli bir bölümünü yaya olarak dışarıda geçirdiğini söylemiş. Kentin geneline yönelik, “Trafik kurallarına uyum konusunda her yıl bir önceki yıldan daha beter olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” diyen okurumuzun tespitleri şöyle:

Haberin Devamı

* Yön ihlali, kırmızı ışıkta geçme, yayalara geçitlerde yol vermeme, aşırı hız yapma gibi birçok kural ihlali var.

* Üstelik tüm bunlar MOBESE’lerin hatta bazı noktalarda trafik polislerinin gözü önünde gerçekleşiyor.

* İsterse cezalar dünya kadar artsın, denetim olmayınca hiçbir yararı olmaz, olmuyor. Karmaşa aynen devam ediyor.

 

KISA... KISA...

 * “Yaşamkent 5072. Cadde’de bulunan Ulusoy İlkokulu’nun önündeki trafik çilesi bitmek bilmiyor. Veliler, araçlarını okulun önüne düzensiz park ederek caddeyi tıkıyor. Sabahları 08.30-09.00, öğleden sonra ise 15.30’da siteden çıkıp işimize gidemiyoruz. Acil bir durum olsa hiçbir araç giremez. Bu durum, çocuklar için de büyük bir tehlike arz ediyor.”

Mustafa PACCİ

 

SORUM VAR

‘ASFALT KATILIM BEDELİ’ VAADİ GEÇERLİ Mİ?

Okurumuz Sinan Cesur, geçen yerel seçimler öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, asfalt katılım bedeli tahsilatını durdurduklarını, tapulara konulan şerhleri kaldırdıklarını açıkladığını ve “Mahsuplaşmaya gideceğiz. Ödenmiş olan asfalt katılım parası, vatandaşın bundan sonra ödeyeceği emlak vergisinden düşülecek” açıklamasını yaptığını hatırlatmış.Okurumuz, seçime doğru gidilirken, şu soruyu sormuş:

“Sayın Mansur Yavaş, geçen seçimde olduğu gibi bu seçim öncesinde de aynı vaatte bulunacak mı? Birçok konuda sosyal yardım adı altında para dağıtılırken, haksız bir şekilde tahsil edilen asfalt katılım bedelini ödeyenlere yazık olmuyor mu?”

 

HALK EKMEK ZAMMINI KINIYORUZ

Başkent 153 cevap almak güç

Yeni yılla birlikte daha önce 5 TL olan 250 gram halk ekmek, 6.5 TL’den satılmaya başlandı. Okurumuz Yaşar Ergun, “Yılın ilk haftası halk ekmeğe zam yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kınıyoruz” demiş.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları