Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

“Ankara Kalesi’nde ciddi manada güvenlik zafiyeti var..!” Bu uyarı, Ankara Kalesi’nde esnaflık yapan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuzdan geldi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin acilen bazı önlemler alması gerektiğine dikkat çeken okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

YAZI, ÇÖP YAKMA, GÜRÜLTÜ...

“Tarihi Ankara Kalesi’nin surlarına, tarihi evlerin duvarlarına yazı yazıyorlar. Tarihi sokaklarda ve herkesin gözü önünde çöp yakıyorlar. Gürültü çıkaranı, hakaretler edeni ve daha birçok nahoş görüntü de cabası.

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

GÜVENLİK VE MOBESE ŞART

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kritik noktalara acilen güvenlik kulübesi ve görevlisi koymalı. Yıllar önce onaylanan MOBESE sistemi de derhal uygulamaya geçirilmeli. Ankara Kalesi’ne sahip çıkılmalı.”

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

HAZİRAN YAĞMURLARI GELMEDEN ONARILMALI

Altındağ’ın Kale Mahallesi’nde gezerken Salman Sokağı’nda bozuk yolla karşılaşan okurumuz Dursun Türker, “Haziran yağmurları gelmeden onarılmalı” demiş.

SORUM(YORUM)

Haberin Devamı

ÖLÜM BULVARI ÜÇ SENEDİR NEYİ/KİMİ BEKLİYOR?

Okurumuz Aytekin Işıkal, Bağlıca Bulvarı’nın devamı olan ve Yapracık’a ulaşımı sağlayan yolun bir türlü tamamlanmamasına isyan etmiş.
Bölge sakinlerinin bu yol için “Ölüm Bulvarı” dediklerini de aktaran okurumuz, “Yolun iki şeridi asfalt, dört şeridi toprak. Refüj yok, kaldırım yok, aydınlatma yok. Kaza var, yaralanma var, ölüm var. Bu yol üç senedir neyi/kimi bekliyor?” demiş.

ORAN MAHALLESİ’NDE CADDELER VE SOKAKLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

İsmi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, “Çankaya’nın Oran Mahallesi’nde uzun yıllardır asfalt çalışması yapılmıyor. Caddeler ve sokaklar köstebek yuvasına döndü. Semtin hali içler acısı. Oran, bunları hak etmiyor” demiş ve şu soruları sormuş:
* Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafiğin sürekli arttığı Zülfü Tiğrel Caddesi için ne düşünüyor?
* Çankaya Belediyesi’nin, asfalt bekleyen sokaklar için kısa vadede bir planı var mı?

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

ÇOLUK ÇOCUK GEÇEMİYORUZ

Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi’nden okurumuz Kemal Balgün, 7. Cadde’ye çıkan 69. Sokak’ta “elektrik arızası” için kazılan kaldırımın öylece bırakılmasına tepkili. “Çoluk çocuk geçemiyoruz” diyen okurumuz, “Çankaya Belediyesi’nden kaldırımı eski haline getirmesini istiyoruz” talebinde bulunuyor.

Haberin Devamı

FOTO(SENTEZ)

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

GENÇLİK PARKI BÖYLE Mİ OLMALI?

Okurumuz Umut Özkan, bu fotoğraf için kısa ve öz bir soru sormuş:
“Gençlik Parkı böyle mi olmalı? Böyle gelmiş böyle mi gitmeli?”

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

PARKLARDAKİ ATM’LERİ KALDIRDILAR DEMİR ÇİTLERİ ONARMADILAR

Okurumuz Metin Altay, Yenimahalle’nin Barış Mahallesi’ndeki Barış 1 Parkı’nın açık olan demir çitlerine dikkat çekmiş ve “Buradaki ATM’leri kaldırdılar, ama demir çitleri onarmadılar” hatırlatmasında bulunmuş.

KISA... KISA...

* Çankaya’nın Gençlik Caddesi ve bu caddeye çıkan sokaklardaki tüm ağaçlar ilaçlanmalı. Ağaçlar böcekleniyor, acil çözüm üretilmeli.”
Ayşe ESKİOĞLU

* “Çankaya’daki Keklikpınarı PTT Şubesi önünde kuyruk olduk, meğer şube 1 Haziran’a kadar kapalıymış. Ama ne bir yazı ne bir uyarı var.”
Nuran Kalkavan Bereket

Haberin Devamı

* “Çankaya’nın Osman Temiz Mahallesi Dikmen Manzara Evleri’nin karşısındaki yeşil alanı Çankaya Belediyesi ekipleri temizlemiyor.”
Mahire AKSOY

SÖZ YETKİLİDE

Ankara Kalesi’nde güvenlik zafiyeti var

KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTACAK

* Okurumuz Kamil Ufuk Bilgin, Karşıyaka Mezarlığı’nda yaşanan hırsızlıklardan dert yanmış ve “Bazı mezar bakıcıları, diğer mezarlardan insafsızca söküp çaldıkları çiçeklerle bakım ücretini aldıkları mezarları düzenliyor” demişti.
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, ‘mezarlık bakım ve peyzaj hizmeti’ için iş yeri ruhsatı zorunluluğu aranacağını, tüm mezarlıkta kamera sistemiyle güvenlik kontrolünün sağlanacağını bildirdi.

Yazarın Tüm Yazıları