ABB, ilk kez tarih verdi

Ankaralılar, Turan Güneş Bulvarı’nın iki noktasında devam eden “katlı köprülü kavşak” çalışmalarının ne zaman biteceğini merak ediyor(du).

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE-1

Hürriyet Ankara okurlarının zaman zaman bu köşede yer alan eleştirileri üzerine bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilk kez tarih verdi:
* “İşin süresi 150 gün olup, 05.03.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.”
*
İşte, ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan Burada Okur Yazar’a özel yapılan o açıklamanın tamamı:

ABB, ilk kez tarih verdi

HALKIN GÖRÜŞÜ ALINDI

“Turan Güneş Bulvarı TRT önü ve Panora katlı kavşakları ile ilgili 2020 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılmıştır. Ancak ihale aşamasında bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından kavşak projelerine gelen itirazlar neticesinde projede revizyona gidilmiş ve geçen zaman zarfında katılımcılık anlayışımız gereği bölge halkının görüşleri alınıp talepleri doğrultusunda projeler tekrardan ihaleye gönderilmiştir. Bu sebepten dolayı zamanlama bu şekilde oluşmuştur ve çalışmalarımıza ancak başlanabilmiştir.

ABB, ilk kez tarih verdi

İŞİN SÜRESİ 150 GÜN

TRT Genel Müdürlüğü Önü Katlı Kavşak Yapım İşi’nin 22.09.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak 06.10.2021 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İşin süresi 150 gün olup 05.03.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Trafik çalışmaları Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek verilen trafik izinlerinin başkanlığımızca uygulanması uygun görülmüştür. Bu izinler kapsamında mevcut trafik iki şerit gidiş iki şerit geliş olmak üzere trafiğin akışı sağlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ediyor, iyi günler diliyoruz.”

SÖZ YETKİLİDE-2

ABB, ilk kez tarih verdi

YENİKENT YÖNÜNE İKİ İSTASYON ELMADAĞ YÖNÜNE ŞİMDİLİK YOK

Haberin Devamı

Okurumuz Deniz Özcan, seçim öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, “İlk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent’e, diğer ucunun Elmadağ’a kadar getirilmesi olacaktır” sözünü verdiğini hatırlatarak, “Başkan Mansur Yavaş’tan verdiği sözü tutmasını bekliyoruz” demişti.
*
EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu iletisine şöyle yanıt verdi:
“Ankara Ulaşım Ana Planı’na göre Yenikent ve Elmadağ’a uzatılması düşünülen raylı sistem, hafif raylı sistem hattı değil, BAŞKENTRAY hattıdır. Bu hattın yapım ve işletme sorumluluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Genel Müdürlüğü’ndedir. TCDD Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre şu anda Yenikent tarafına doğru uzatma için sahada inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu hat Yenikent ve Akçaören olmak üzere iki istasyon daha uzayacaktır. Ancak hattın Elmadağ yönüne uzaması Ulaşım Ana Planı’nda olmakla beraber şu anda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.”

SÖZ YETKİLİDE-3

ABB, ilk kez tarih verdi

SİNCANLILARIN RİNG SEFERİ TALEBİNE EGO SICAK BAKMADI

Haberin Devamı

Sincanlıların, “Sincan-Fatih arasında ring seferi yapan otobüs istiyoruz” talebi karşılık bulmadı.
EGO Genel Müdürlüğü, Sincan ilçe merkezinden Fatih metro istasyonu istikametine 509, 516, 529, 548, 549, 560, 503-1 ve 577-1 numaralı araçların hizmet verdiğini belirterek, “Sincan ilçe merkezinden Fatih metro istasyonuna gitmek isteyen vatandaşlarımızın bu araçlarımızla 75 dakikalık ücretsiz transfer aktarma süresi içerisinde metro aktarmalı olarak ulaşımları sağlanmaktadır” açıklaması yaptı.

ABB, ilk kez tarih verdi

KORSAN DUYURU

Okurumuz Onur Nazlıaka, toplu taşımada kişiselleştirilmiş kart(Ankarakart) kullanımı olmasına rağmen birçok özel halk otobüsünde işte bu duyuruyla karşılaşmış:
“Serbest kartlar ve öğrenci kimlik kartları kimlik göstermek mecburidir.”
*
Otobüsün camına yapıştırılan duyurudaki ciddi anlatım bozukluklarına ve sonunda yer alan EGO Genel Müdürlüğü’ne ait logoya da dikkat çeken okurumuzun iletisi -özetiyle- şu şekilde:

DENETLENSİN CEZA KESİLSİN

“Naçizane tavsiyem, aradan geçen uzun yıllara rağmen serbest ve indirimli kart sahibi yolcuları taşımayı bir türlü içine sindirmeyen özel toplu taşıma araçlarının bunu bir an önce içlerine sindirmesi, ayrıca bu denli korsan duyurulara otobüslerinde bir daha asla yer vermemesidir. Bu aşamada EGO Genel Müdürlüğü’nden beklentim ise bugünden itibaren kesintisiz olarak denetimlere başlanması, bu etiket bulunan tüm araçlara derhâl ceza kesilmesi ve etiketlerin tamamının söktürülmesidir.”

Haberin Devamı

ABB, ilk kez tarih verdi

ASFALT SEVİYESİNE KAFA TUTAN TEHLİKE

Ankara’nın maalesef yıllardır çözül(e)meyen “rögar kapakları ve yağmur suyu ızgaraları” meselesi var.
Seviyesizce asfalt seviyesine kafa tutan bu ikili, sürücülere de tuzaktır.
İşte bir örnek...
Okurumuz Can Hayat Özyurt, bu fotoğrafı Yenimahalle’nin Demetevler Mahallesi’ne bağlı 408. Cadde’de çekmiş.
Neredeyse bölgedeki tüm okul ve kamu servislerinin bu yolu kullandığını, yol üzerinde dükkân sayısının da fazlalığı nedeniyle yoğun bir cadde olduğunu aktaran okurumuz, “Caddenin orta yerindeki yağmur suyu ızgaralarının seviyesi çok kötü durumda. Araçlar takır tukur geçiyor. Başkent 153’e hem mobil yolla hem de arayarak durumu ilettik, ancak çözüm olmadı. Son çare Hürriyet Ankara...” diyor.

ABB, ilk kez tarih verdi

329. CADDE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Haberin Devamı

Okurlarımız Nurcihan Balcı ile Cevat Yıldırım’ın şikâyet konuları aynı.
Her iki okurumuz da Yenimahalle’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 329. Cadde için “Aydınlatmalar söndü, karanlığa gömüldü” demişler.
Başkent EDAŞ’a seslenen okurlarımızın iletileri -özetiyle- şöyle:
* Nurcihan Balcı: Sokak lambalarımız günlerdir yanmıyor. Ara ara köpek sürülerine denk geldiğimiz için karanlıkta daha da korkuyoruz.
* Cevat Yıldırım: Her iki tarafında çocuk parkının olduğu cadde bir anda karanlığa büründü. Madem yanmayacaksa o direkler niye dikildi?

KISA... KISA...

* “Dikimevi’ndeki kavşaktan Cebeci yönüne doğru refüjdeki lambalar yanmıyor. Akşam dükkânların da kapanması sonrası ANKARAY giriş-çıkışının da yer aldığı bu güzergâh zifiri karanlık oluyor.”
Sevil ARDA

Haberin Devamı

* “Ankara’da yollara sadece yaya çizgisi çekmek yetmiyor, çizgi öncesinde hız kesici kasis koymak da büyük önem arz ediyor. Çünkü yaya geçidi kültürü maalesef başkentte bile hâlâ kazanılmış değil.”
Cengiz BALKAN

* “Maltepe’deki eski AVM senelerdir inşaat halinde. Her gün oradan geçerken bakıyorum, birkaç işçi iş yapıyor gibi oyalanıyor. Vatandaş olarak çok kızıyoruz ve artık oranın köhne görüntüsünden bıktık.”
M.S.

ABB, ilk kez tarih verdi

ALPER TAŞDELEN’E TEŞEKKÜRLER

“Bilkent 1637. Cadde’nin kaldırımında yıllardır boş duran yerlere ağaç dikme sözü veren ve bu sözünü bir-iki gün sonra 16 adet ağaçla yerine getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkürler.”
Ayhan TURHAL

ABB, ilk kez tarih verdi

MURAT KÖSE’YE TEŞEKKÜRLER

“Mamak’ta başıboş gezen bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan yavru kedi için istediğimiz yardım talebine hızla dönüş yapan Mamak Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkürler.”
Eşref UĞUR

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ABB, ilk kez tarih verdi

22 Kasım 2021
* Okurumuz Hüseyin Özsoy, Çankaya’nın Necatibey Caddesi’nde uzun yıllardır “kanalizasyon hattı” sorunu olduğunu ve bu nedenle de birçok apartmanda sürekli “dalgıç pompa” çalıştırıldığını belirterek, hem şikâyetlerini hem de taleplerini aktarmıştı.
*

ABB, ilk kez tarih verdi

* ASKİ Genel Müdürlüğü, bir gün sonra(23 Kasım) Necatibey Caddesi’ne bir ekip göndermiş. Caddedeki iş yerlerinin birçoğunda “yağ tutucu sistem” olmadığı ve bu nedenle tıkanmalar oluştuğu tespit edilmiş. Tüm pis su hatlarında bakım ve onarım yapılmış.

Yazarın Tüm Yazıları