7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

Bahçelievler 7. Cadde... Ankara’nın ve Çankaya’nın en meşhur caddelerinden biri.

Haberin Devamı

Yıllardır, “trafiğe kapatılıp, yayalaştırılması” üzerine mavra atılır ama bu konuda şöyle ciddi bir adım atılmaz.

Yani yaya yoğunluğu olan bir cadde ama yaya hep ikinci planda.

*

İşte kanıtı.

Okurumuz Sude Marufoğlu, Bahçelievler 7. Cadde’den bildiriyor:

İNSANLAR YERE BAKMADAN YÜRÜYEMİYOR

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

“Yıllardır Bahçelievler’de yaşayan biri olarak, 7. Cadde’nin kaldırımlarının düzgün olduğu bir zamanı hatırlamıyorum. Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olmasına rağmen kaldırımlar berbat bir vaziyette. İnsanlar yere bakmadan yürüyemiyor. Ayağı takılan takılana. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor.”

 

Haberin Devamı

YAKLAŞIK BİR YILDIR ONARIM BEKLİYOR

 7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

Okurumuz Dursun Türker, “Altındağ’ın Hacı Bayram Mahallesi Hükümet Caddesi’nin kaldırımları yaklaşık bir yıldır onarım bekliyor. Bu durumdan en çok da bölge esnafı şikâyetçi” diyor.

 

 AĞAÇLARIN YERİNE BETON DÖKÜLÜYOR

 7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

Çankaya-Anıttepe’nin Yücetepe Mahallesi sakinlerinden okurumuz Kudret Kaatsız diyor ki:

“Kaldırımlardaki birçok ağacın yerine ya beton dökülüyor ya da kilit taşı örülüyor. Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hem de Çankaya Belediyesi’nden, kaldırımlara ağaç dikimi çalışması başlatmalarını bekliyoruz.”

 

 VİYADÜKTEKİ ÇUKURA MÜDAHALE GEREKİYOR

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

Haberin Devamı

 Okurumuz Coşkun Yılmaz, Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde büyük bir çukur oluştuğuna dikkat çekerek, “Acil müdahale gerekiyor” demiş.

 

 DELİNATÖR KIRILIR TEHLİKE YERDE KALIR

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

 Okurumuz Tarık Şahım, Sincan’a bağlı Bilir Sokak’taki delinatörlerden bazılarının kırıldığına dikkat çekerek, “Diplerindeki vidalar tehlikeli bir şekilde yerde kalıyor. Özellikle yaşlı ve engelliler için ciddi tehlike kaynağı olan bu vidaların yerden sökülmesini, kırılan delinatörlerin de yenilenmesini talep ediyorum” demiş.

 

ÇALILARA SU ÇİMLERE ÖLÜM

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

 Etimesgut-Eryaman’dan okurumuz Metin Altay, Amasya Beyannamesi Caddesi üzerinde kalan (Eryaman 5-Devlet Mahallesi metro istasyonları arası) yeşil alan için, “Sadece çalılar sulanıyor” demiş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) seslenmiş:

Haberin Devamı

“Taşeron, fıskiyeyi bırakıp gidiyor. Günlerce aynı yer sulanıyor. Çimlerin büyük kısmı sulanmıyor, öldüler!”

 

 KURU AĞAÇ HER AN DÜŞEBİLİR

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

 Okurumuz Hüseyin Özsoy, Mamak’ın Abidinpaşa Mahallesi Okul Caddesi No:15 önündeki bir ağaç için, “İçi komple çürümüş” diyerek, şu uyarıyı yapmış: “Her an yoldan geçen araç ya da yayalara tehlike yaratıp, üzerlerine düşebilir.”

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

 

SÖZ YETKİLİDE

 

24 TEMMUZ 2023

 7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

* Okurumuz Uğur İpek, toplu taşıma araçlarındaki validatörlerde zaman zaman “çift okuma” sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, “Bakiyemizden iki biniş birden düşüyor. Bu soruna acilen el atılmalı, mağduriyetler giderilmeli” çağrısında bulunmuştu.

*

 

3 Ağustos 2023

 

Haberin Devamı

* EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu iletisi üzerine kapsamlı bir açıklama gönderdi. Ve şimdi söz yetkilide:

“Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nde (EÜTS) herhangi bir sorun ya da sistemsel bir hata olması halinde, kurumumuz ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme gereğince; yüklenici firmanın teknik personeli, sözleşmeye göre müdahale etmek zorundadır. Söz konusu süre zarfında müdahale edilmemesi halinde cezai müeyyideler uygulanmaktadır. Kurumumuz, EÜTS’de yapılan tüm iş ve işlemleri rutin olarak denetlemektedir. Toplu taşıma araçlarımızda kullanılan kişiselleştirilmiş ve tam Ankarakart statüsündeki ulaşım kart kullanımlarında, ilk binişte ‘tamamlanamayan işlem’ ya da ‘ret’ hatası gibi uyarılar vermesi nedeniyle, vatandaşlarımızın ikinci defa kullanım yaptığı tespit edilmiştir. İlgili birimimizce yapılan rutin denetim ve inceleme neticesinde, EÜTS’de herhangi bir hata tespit edilemediği, hatanın yüklenici firma tarafından temin edilen bazı serilerdeki Ankarakartlar'dan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Söz konusu işlemlerin bazılarında sistemin tamamlanamayan işlem hatası verdiği fakat bir biniş ücreti düştüğü, bazı Ankarakartlar'da ise ‘tamamlanamayan işlem’ ya da ‘ret’ hatası sonucundaki ilk binişlerden de kartın okunmadığı düşünülerek yapılan ikinci okutmadan da biniş ücreti tahsil edildiği ve bu şekilde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadığı raporlarımızda tespit edilmiştir. Söz konusu işlemler ile ilgili olarak bugüne kadar toplam 3 bin 792 adet karta 71 bin 133,05 TL iade işlemi, yüklenici firma tarafından gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyet ve yapılan tespitler üzerine, yüklenici firmayla gerekli yazışmalar yapılarak söz konusu hatalı kartların ücretsiz değişimi sağlanmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan, rutin olarak inceleme yapılmakta ve saptanan hatalar firmaya iletilmektedir. Yüklenici firmanın yaptığı inceleme sonrasında, fazladan tahsil edilen ücretin söz konusu Ankarakart’a iade işlemi, en geç on beş (15) iş günü içinde gerçekleştirilmektedir.”

 

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

 

31 TEMMUZ 2023

* Okurumuz Kudret Başçoban, “Mamak’ın Balkiraz Mahallesi Kaşif Hoca Caddesi doğru düzgün süpürülmüyor. Her taraf toz toprak dolu. Bu bölgeye neden devamlı bir temizlik görevlisi verilmiyor?” şikâyetinde bulunmuştu.

*

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, bu şikâyetin yayınlandığı günden fotoğraflarla şu bilgilendirmeyi yaptı: “Kaşif Hoca Caddesi’nde temizlik çalışmaları rutin aralıklarla programlı bir şekilde mevsimsel olarak devam etmektedir. İlgili caddede gerekli temizlik ve kaldırım üzeri sert zeminde ot temizlik çalışması yapılmış olup, olumsuzluklar giderilmiştir.”

7. Cadde’nin kaldırım çığlığı

 

 31 TEMMUZ 2023

* Okurumuz Ömer Faruk Uyar, Gölbaşı’nın Karaali Yazlık Mahallesi’ndeki Karaali Parkı için, “Bakımsız bir halde. Çürümeye yüz tutan, çocuklar için tehlike arz eden oyuncaklar bulunuyor. Parkın yeniden düzenlenerek Gölbaşı ilçesine yakışır hale getirilmesini talep ediyorum” demişti.

*

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “Bahse konu olan parkta alan keşfi yapılmış olup, park içerisinde bulunan bank, çöp kovaları, çocuk oyun grubu, spor aletleri ve zeminlerdeki eksiklikler tamamlanıp, gerekli bakım onarımları iş programımız kapsamında yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

 

17 TEMMUZ 2023

* Okurumuz Cem Baykan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce işletilen altı katlı Kocatepe Çok Katlı Otoparkı’nda iki yıldır asansörler çalışmıyor” şikâyetinde bulunmuştu.

*

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, “Kocatepe Çok Katlı Otoparkı’na ait 4 adet asansör, temmuz ayı itibarıyla yenileme ve değişim kapsamına alınmış olup, 2023 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Yazarın Tüm Yazıları