Talasemi hastalarının gönüllerine dokunacak

Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaretinde proje hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, Uluslararası Talasemi Federasyonundan Rawad Mehdi ‘nin de katıldığı ziyarette, Türk Kızılay-Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Adana Şehir Hastanesinin birlikte gerçekleştireceği ve 2024 yılının sonuna kadar sürecek BİS (Biz İyilik Severiz) Projesi hakkında bilgi sundu.

Saygılı, projenin ilk etapta yaklaşık 300 talasemi hastasına SBH (Sadık Bağışçı Havuzu) oluşturulması ve özellikle daha sonra bu hastalarda komplikasyon oluşumunu en aza indirgemeyi amaçlayan bir çalışma olduğu kaydetti. Saygılı, “Projemizin pilot çalışması 300 hasta ile başlayacak olmakla birlikte sonrasında proje çıktıları değerlendirilip tüm talasemi hastalarını kapsayacak” dedi.

Haberin Devamı

PİLOT İL ADANA

Adana’nın pilot uygulama ili seçildiği projenin adım adım diğer illere örnek olacağını belirten Saygılı, “Biz İyilik Severiz (BİS) projesi önemli bir farkındalık oluşturacak. Projemizin şifa bekleyen tüm kardeşlerimize şifa olmasını diliyorum” diye konuştu. Saygılı, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezimizin deprem dahil olmak üzere her zaman için kan stoklarının sağlanması konusunda göstermiş olduğu başarılı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Talasemi hastalarının gönüllerine dokunacak

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise Kızılay’ın iyilik adına hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiklerini belirterek, talasemi hastalarının gönüllerine dokunacak bu projenin de hedefine ulaşacağına inandığını bildirdi. Tuncel, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projenin hedefine ulaşması için biz de ekibimizle birlikte elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları