Akıllar Avrupa'da

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Hem Avrupa’da hem Süper Lig’de üstün bir performans ortaya koyan Adana Demirspor, Ankaragücü deplasmanında (Maç İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynandı) galibiyeti kaçıran taraf oldu. Mavi Şimşeklerin oyunu beğenilmezken mücadele beğenildi. Üç güne bir üst üste maçlar oynayan Mavi Lacivertliler Ankaragücü karşısında sahada mücadele ederken, aklı da Perşembe günü oynayacağı Genk maçındaydı. Maç sonunda İstanbul’dan Belçika’ya geçen Mavi Şimşekler buradan avantajlı bir skorla dönmek istiyor.

DURGUN BAŞLADI

Adana Demirspor maça beklenenden fazla durgun başladı. Rakip daha hızlı ve daha ataktı. Mavi Şimşekler defanstan çıkarken kaptırdığı toplarla bir çok tehlikeye maruz kaldı. Bu baskıda kalede Ertaç, defansta Semih, Rodrigues  ve Gravillion iyi mücadele ettiler savunma yaparken. Dakikalar ilerleyince oyunu daha derli toplu olmaya başlayan Mavi Lacivertliler tempoyu da yükseltti. Bu toparlanma kısa zamanda golü de getirdi. Ceza alanında topa elle müdahale sonucu hakem VAR’ın uyarısı ve izlemesi sonucu penaltıyı verdi. Takımın yeni transferlerinden ve ilk 11’de ilk kez sahaya çıkan M. Niang kalecinin sağından düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı. İlk golüne imza atan Niang daha sonraki dakikalarda adeta forvette yalnız kaldı. Yusuf Erdoğan çabalasa da sonuca etki edemedi. Rakip ilk yarı biterken eşitliği yakaladı. Ağır bir tempoda oynanan 2. Yarıda değişen bir şey yoktu rölantide gitti oyun. Tempo bir türlü yükselmedi ve maç da ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sonuçlandı. Kaçan galibiyete üzülen Adana Demirspor bu sonuçla puanını 4’e yükseltti.

Haberin Devamı

KLUVIERT’TEN ROTASYON

Adana Demirspor’un Hollandalı teknik direktörü Kluviert Ankaragücü karşısında Perşembe günü oynayacağı Genk maçını düşünerek belli bir oranda rotasyona gitti. Son haftaların en formda oyuncularından takımın saha içi lideri ve maestrosu Belhanda ile rakiplerin korkulu rüyası Yusuf Sarı ve golcüsü C. Ndiaye kadroda yer almadı. Kabul edilebilir bir rotasyon bence. Çünkü hem Avrupa hem de Süper Lig maçları nedeniyle fikstür çok yoğun. Avrupa’da gruplara kalmak isteyen Kluviert doğru bir strateji uyguladı. Şimdi gözler Perşembe günü oynanacak Genk maçında olacak. Belçika’dan iyi bir skor ve avantajlı dönmek hepimizin beklentisi. Mavi Lacivertliler bunu başaracak güçte inancımız tam.

Yazarın Tüm Yazıları