Adana Demirspor farkını fark ettiriyor

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Süper Lig’in en renkli en başarılı takımlarından biri oldu Adana Demirspor. Oynadığı tüm kulvarlarda farkını fark ettiriyor. Avrupa serüveni ve hazin biten bir sondan sonra Süper Lig’de özellikle evinde bir başka Mavi Şimşekler. Ligde kendi sahasında tüm maçları kazanan Avrupa da dahil resmi maçlarda 8’de 8 yapan ve muhteşem taraftarıyla güçlü bir profil çizmeye devam ediyor.  Adana’nın Mavi Şimşekleri Çaykur Rize’yi, Pendikspor’u, Beşiktaş’ı, Alanyaspor’u ve Trabzonspor’u da yenerek müthiş bir seriye imza attı.

NAZAR DEĞDİ

Adana Demirspor bu sezon oturmuş kadrosuyla tam bir güçlü  takım görüntüsünde. Kalede Ertaç (İlk defa milli takıma çağrılması da boşuna değil), defansta Semih-Gravillon tandemi, önlerinde Stambouli, Belhanda, Emre Akbaba, son maçlarda 11’de yerini alan Nani, Niang görevini yapan ve takım oyununu hatasız oynayan grupta yer aldı. Hele hele Yusuf Sarı… Kariyer sezonunu oynayan Yusuf Sarı sağlı sollu bindirmeleri ile ve harika pasları ile özellikle ilk yarının süperi oldu Trabzon karşısında. Sağda oynayıp soldan gol pası vermesi de gerçekten çok ilginçti. O kadar harika bir oyun sergiledi ki nazar da değdi. Sakatlanıp çıktı. Başkan Murat Sancak hemen Fransa’ya tedaviye göndererek tedavisine başlandığını söyledi. Neyse temennimiz yeşil sahalara sağlam ve acil dönmesi. Bir de Balotelli’si var bu takımın bazen 11’de bazen de sonradan girerek rakiplerin korkulu rüyası. Teknik Direktör Kluivert’in de oyun yapısını oturtması ile iyi bir takım çıktı ortaya. Velhasıl bu sezon Adana Demirspor’u izlemek, seyretmek bir başka güzel.

Haberin Devamı

Adana Demirspor farkını fark ettiriyor

TEMPOYU YAYMAK GEREK

Mavi Şimşekler her rakip karşısında müthiş bir tempo ile başlıyor. Agresif, oyunun hızını artıran, topu devamlı kanatlara taşıyan, topu kaybettiği an çok çabuk geri dönen, müthiş bir pres yapan, organize ataklarla gol arayan yaptığı baskı sonucu gol de bulan bir ekip görüntüsünde Mavi Lacivertliler. Kaleci Ertaç topu tuttuğunda oyuna hızlı ve iyi sokması da takımın artılarından biri.  Yalnız şunu da söylemek gerek. Yüksek tempoyu ve bu oyunu tüm maç boyuna yaymak lazım.  Bence bu biraz aksıyor. Milli arada bu eksikliği gidermek de tabi ki Hollandalı hocanın görevi.

Haberin Devamı

Adana Demirspor farkını fark ettiriyor

MİLLİ TAKIMA 3 İSİM

Adana Demirspor’un başarılı oyunu kimsenin gözünden de kaçmıyor. Bunun en büyük ispatı da milli takıma çağrılan isimlerin git gide artması. Kaleci Ertaç’ın ilk defa, Emre Akbaba’nın uzun bir ayrılıktan sonra yeniden çağrılması, bu sezonun harika ismi Yusuf Sarı’nın yeniden yer alması hiç de küçümsenecek bir olay değil. Dileriz bu böyle artarak devam eder çünkü çağrılan da çağrılmayan isimler de milli takımı sonuna kadar hak ediyor. Milli aradan sonra serinin sürmesi en büyük dileğimiz.

Yazarın Tüm Yazıları