Serena Williams oyunundan memnun değil

Serena Williams maçlarını her ne kadar kazanıyorsa da hiçbir şekilde kortta kendi oyunundan memnun kalmıyor.

Haberin Devamı

SERENA KAZANIYOR FAKAT OYNUNDAN MEMNUN DEĞİL
Zemini ağır olması da tenisçileri değişik (Slice,Spin..) vuruşlara yönlendiriyor. Buda ekran başında maç seyrini daha keyifli hale getiriyor.

Serena Williams maçlarını her ne kadar kazanıyorsa da hiçbir şekilde kortta kendi oyunundan memnun kalmıyor.Toprak zeminde tüm rakipleri araka çizginin bir bir buçuk metre arkasında oynarken Serena tam tersini yapıyor. Dünya bir numara toplara kortun iç alanında  vuruyor.

Erkelerde kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında yarı finale çıkan 22 yaşındaki kabiliyetli Avusturyalı Dominic Thiem.   Federer tarzında muhteşem tek el backhand vurabilen, inanılmaz mücadele hırsı ve balyoz gibi forehandleri ile zirvedeki ilk beş tenisçiyi hayli zorlayacak gibi.

ÇAĞLA VE CAN ÜNER'İ KUTLUYORUM
Bu seneki  Fransa Açık turnuvasında bizim acımızdan en güzel olayı Çağla Büyükakçay’ın ön elemelerde üç tur geçip ana tablonun ikinci tura çıkması oldu. Daha öne teklerde hiçbir bayan oyuncumuz bir Grand Slam’in ana tablosunda ikinci tura çıkamamıştı. İstanbul Cup turnuvasını kazanması Paris’te  İkinci tura çıkması ve şu anda dünya sıralamasında ilk seksen tenisçi arasında olması Rio   Olimpiyatlarına  katılabilmek için şansı var. Karar 23 Haziranda verilecek. Cağla’yı ve Türk antrenörü Can Üner’i tekrar kutluyorum.

Haberin Devamı

YAĞMUR  ENGELİ
Sharapova’nın,Nadal’ın ve Federer’in katılmadığı Fransa Açıkta en çok konuşulan konu yağmur. Hiçbir kortun çatısının kapatılamaması, aydınlatmaların olmaması oyunculara büyük sıkıntı yaratıyor. Tenisçiler yağmur yağdığında soyunma odasına girip yağmurun bitmesini ve kortun kurumasını bekliyorlar. Sonra tekrar kortta çıkıp farklı toplara ile ısındıktan sonra yarıda kalan maçın topları ile karşılaşmaya devam ediyorlar. Oyuncuların soğuması, odaklanmalarını tekrar toparlamaları ise  maçların seyrini fazlası ile etkiliyor.

TAKTİKSEL OYUN
Hafif ıslak nemli toprak sahada oynamak gerçekten zor.  Toplara güçlü vursanız bile zemin topu hızını yavaşlatıyor. Bu durumda her puanı sabırlı ve taktiksel olarak hazırlayıp kazanmak gerekiyor. Ortalama 60 gram ağırlığında olan toplar da yağmurdan nasibin alıyor ve daha da ağırlaşıyorlar.  Tenisçileri bu durumda DROP SHOT vuruşunu çok daha fazla kullanıyorlar. Başarılı yapılan ve hemen file arkasına düşen drop shot vuruşun yakalamak hayli zor.

Yazarın Tüm Yazıları