Yurt dışında lise, üniversite ya da sertifika programları

Tam da Kadınlar Günü sonrası bu haftaki yazımda sizi pırıl pırıl bir eğitim danışmanı ile tanıştırmak istiyorum. Alanında en iyileri sizinle tanıştırmaya ve gençlere yol göstermeye devam edeceğim. Kendisi 11 Mart’ta Tv’de konuğumdu, kaçıranlar muhakkak YouTube’dan izlesin.

Haberin Devamı

Sevgili Güler Taylan Akar, 26 yıldır gençlere yol gösteriyor ve 26 yıldır eğitim danışmanlığı yapan bir eğitim gönüllüsü olarak binlerce öğrenciye yurt dışı eğitim konusunda rehberlik yapıyor. Kendisine lise, üniversite, yüksek lisans ve sertifika programlarını sordum. Çok aydınlatıcı bir söyleşi oldu, umarım faydalı olur.

Yurt dışında lise, üniversite ya da sertifika programları

HEDEF ‘GLOBAL İNSAN’ OLABİLMEKTİR

Yurt dışında eğitim; kişinin vizyonunu, hayata karşı tutumunu olumlu anlamda değiştirir ve global insan olma yolunu açar. Gelecek, adaptasyon yeteneği gelişmiş bireylerin daha da başarılı olacağı bir dönemi getirecektir. Son yıllarda konfor alanımızın bozulduğu, düzenin çok rahat devam ettirilemediği bir süreç gözlemliyoruz. Bu noktada, Y kuşağı ve Z kuşağı dediğimiz yeni neslin, gerekirse çok kısa bir süre içinde yeni bir düzen kurup, yaşamına devam edebileceği yetenekte olması gerekir. Sınırlar, kalıplar ve çizgiler içinde değil daha bireysel olabilmek adına yurt dışına gidilmesi ve bir süre yaşanması gerekir. Hem yaratıcı hem donanımlı hem de kolay adapte olan yeni nesil hem bireysel hem toplumsal davranış kalıpları ile ülkemizi ve dünyamızı daha yaşanabilir hale çevirebilir. Türk toplumu olarak bizler çocuklarımızın tüm düzen ve alanını onlar adına hazırlar, onlar adına karar verip, onlar adına harekete geçeriz. Bu kendi başlarına hareket edemeyen ve konfor alanından çıkmak istemeyen bir nesil demek olabilir. Bu kalıbı yıkmamız için biz ebeveynlere maddi ve manevi görev düşmektedir. Şimdi çok erken yaşlarda çocuklar yurt dışı eğitim ile tanışıyorlar ve uluslararası arenaya daha erken giriyorlar. Hedeflerine göre çok daha erken hazırlık yapıyorlar. Global Leaders Akademik Eğitim Danışmanlığı olarak, 26 yıllık tecrübemizle daha butik, akademik ve birebir yaklaşım ile hizmet vermekteyiz. İstanbul merkezde ve Zekeriyaköy’de iki ofisimiz bulunmaktadır. Bizim farkımız, öğrencimize sunduğumuz birebir hizmet ve akademik yaklaşımdır. Misyonumuz, geleceğin global liderlerine rehberlik yaparak, global insana dönüşmelerine yardımcı olabilmektir.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA LİSE EĞİTİMİ

Haberin Devamı

Lise dönemi bir gencin kendini kişisel anlamda geliştirebileceği, mental anlamda olgunlaştığı ve fiziksel anlamda yetişkin olduğu yıllarıdır. Bu yıllarda öz benliği, dünyadaki yerini sorguladığı yıllardır. Bağımsız hareket etme, geleceği ve farklı perspektifleri kurgulayabilme, empati yapabilme becerilerinin gelişmesi gereken dönemde farklı bir eğitim bireyin istediği alanı yakalamasını sağlamaktadır. Mevcut eğitim sistemimiz ve çocuğa bağımlı ve çocuğun her ihtiyacının anne baba tarafından karşılandığı aile kültür yapımız çocuklarımızı her alanda kutuya sıkıştırmaktadır. Çocuklarınızın daha iyi bir eğitim almasını ve kendi ayakları üzerinde durmasını istiyorsanız, yurt dışında lise eğitimi de seçeneklerinizin arasında olsun. Tabii ki bu sürecin zor olduğunu unutmayın. Yeni bir kültür, yeni dil ve yeni müfredat, mesafeler, ayrılıklar kolay olmayacak ama bu süreç ile birlikte çocuklarınız birçok alanda gelişerek ve farklı yetenekler kazanarak olgunlaşacaklar. Yurt dışında eğitim gören çocuklarımız yaşadığı çevreye dolayısıyla kendine, dünyaya duyarlı, sorgulayan ve doğru hedefe yoğunlaşan bireyler olacaklar. Tecrübelerime dayanarak kısa süre de olsa, uzun süreli bir program da olsa, bu programlar çocuklarımıza mükemmel donanımlar katmakta, birçok açıdan geliştirmekte ve olgun, planlı disiplinli bir yaşam tarzı benimsemekte ve artık bir dünya vatandaşı gibi düşünmektedir. Her milliyetten gelen akranları ile geçirdiği ortamın avantajını kullanmaktalar. Dünya gündemini yaşayarak, okuyarak, sorgulayarak öğrenmekteler.

Haberin Devamı

Bence kaçırmayın

Liselere kayıt günü 29 Nisan’da saat 15.00’te... Okul tanıtımı kokteylinde İngiltere, Amerika, Kanada ve Avrupa’dan birçok lise temsilcisi sunumlar yapacak.
* İSTANBUL: 0212 43 26 48- 0530 880 3186.
* ZEKERİYAKÖY OFİS: 0530 880 3678

YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMLARI

Yurt dışındaki en iyi üniversitelere kabul alabilmek için iyi derecede not ortalamanızın olması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüksek bir mezuniyet notu ya da tüm dünyada da kabul gören IB–International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) diploması ile şansınızı artırabilirsiniz.
Ama bunların hiçbiri yoksa ve farklı bir rota üzerinden gitmek isterseniz, yurt dışında üniversite hazırlık programı sunan okullarımızda bir yıllık üniversite eğitimine katılabilirsiniz. Yurt dışında en iyi üniversitelerde lisans eğitimi almak, dünyanın en iyi üniversitelerine girmek için en doğru yollardan biri, bu üniversitelerin hazırlık programlarına yani ‘Foundation Program’a katılmaktır. Dünya sıralamasının en iyi üniversitelerine birinci sınıftan başlamak üzere kabul almak çok zor olabilmekteyken, bu okullar bünyesinde 6-9 aylık bir hazırlık programından geçilmesi halinde bu üniversitelere çok daha rahat bir şekilde kabul alınabilir. Global Leaders Eğitim Danışmanlık olarak biz, üniversitelere öğrencilerimizi yerleştiriyoruz. Hazırlık yılı sonrasında birinci veya ikinci sınıftan eğitim hayatına bir an önce başlamalarını sağlıyoruz.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE PROGRAMLARI

Türkiye’de iyi bir lise eğitiminden sonra yurt dışında iyi bir ülkede iyi bir üniversite okumak iyi bir eğitim rotası olabilir. Pek çok öğrenci ve velimiz arasında bu rota son yıllarda oldukça popüler olmuştur. Global Leaders Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak öğrencilerimize İngiltere’de üniversite, Amerika’da üniversite, Kanada’da üniversite, Hollanda’da üniversite, Fransa’da üniversite, Avustralya’da üniversite, İspanya’da üniversite, İrlanda’da üniversite okuma fırsatı sunmaktayız. Yurt dışında üniversite okumanın en büyük avantajlarından biri yabancı dili etkin şekilde öğrenmek ve küreselleşen dünya düzenini yerinde gözlemlemektir. Yurt dışında üniversite okumak zaman açısından da avantajlıdır. Ülkemizde hazırlık sınıfı ile birlikte üniversite süresi beş yılken, yurt dışında ise bu süre üç yıldır. İngilizce bilmeyenler için hazırlık aşaması ise ortalama altı ay ile bir yıl arasında değişmektedir.

Haberin Devamı

Yurt dışında lise, üniversite ya da sertifika programları

YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Ülkenizde ya da yurt dışında iyi bir üniversite eğitimi aldınız. Üniversite bitmek üzere ya da bitti, hatta iş hayatına tecrübe kazanmak amaçlı giriş yaptınız ama kariyer basamağınızın son noktasının eksik kaldığını hissettiniz. ‘Son bir ekleme yapmalıyım’ dediğiniz noktada karşınıza çıkacak en iyi seçenek yurt dışında yüksek lisans ya da diğer adı ile master eğitimi.

HANGİ ÜLKELERDE
İngiltere, Amerika, Kanada, Avusturalya, İrlanda, Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre, İsveç, Norveç, Finlandiya, Polonya, Macaristan.

BAŞVURU KRİTERLERİ

3 ve üzeri not ortalaması, minumum IELTS 6.5 ortalaması, iki akademik ve bir staj ya da profesyonel iş referansı, çok iyi yazılmış niyet mektubu varsa kişisel beceri ya da yeteneklere dayalı belgeler sunulabilir.

YURT DIŞINDA SERTİFİKA VE DİPLOMA PROGRAMI

Üniversiteyi bitirdiniz ve akademik anlamda kendinizi biraz daha ileriye taşımak istiyorsunuz ama master (yüksek lisans) dışında farklı bir şey yapmak istiyorsunuz fakat tam da ne yapacağınızı bilmiyorsanız size göre bir programımız var. İngiltere’de, Amerika’da, Kanada’da, Avusturalya’da diploma ve sertifika programları tam da size göre olabilir. Hem teorik anlamda eğitim alacağınız, hem de çalışarak pratik tecrübeye sahip olacağınız bu programlarda hem iyi bir kolej ya da üniversitede eğitim ardından iyi bir şirkette çalışıp iş tecrübesi kazanmak bir taşla iki kuş vurmak demektir. Yurt dışında diploma ve sertifika programlarının süre ve içerik olarak ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini belirtelim. Sertifika programları sayesinde özel bir alana yoğunlaşıp teorik ve pratik eğitim alabilirsiniz. Daha kısa sürede, maliyeti düşük bir bütçeyle, GMAT yada GRE skoruna gerek duymadan bu programlara başvuru yapabilirsiniz.
İşletme, Uluslararası İşletme, Muhasebe Pazarlama, Finans, Proje yönetimi, Turizm ve Otelcilik Yönetimi ve İnsan Kaynakları gibi popüler alanlarından birini seçebilirsiniz.
Yurt dışında diploma ve sertifika programları siz öğrencilerimize Amerika’nın önde gelen şirketlerinde maaşlı staj yapma imkânı da sunmaktadır. Böylece aldığınız eğitimi gerçek iş dünyasında kullanabilirsiniz. Ayrıca dokuz aylık programlara kayıt olmuşsanız program sonunda Amerika’da, yasal olarak bir yıl maaşlı çalışma iznine (OPT) de sahip olabilirsiniz. Bu şekilde hem iyi bir üniversite ya da kolejde bir yıl ya da üzerinde eğitim almış hem de Amerika’da bir yıl iş tecrübesi edinmiş olup bunu güçlü bir CV için kullanabilirsiniz.
Tüm bu bahsettiğimiz programları daha detaylı öğrenmek ve yüzyüze bilgi alabilmeniz için yine harika bir fuar önerim var. 16-23 Mart tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da bu okullar ile birebir görüşebilirsiniz.
Kayıt formu doldurmak için ieft.com.tr adresine gidin.
www.globalleaders.com.tr
Instagram: globalleadersyurtdisiegitim
BEYOĞLU OFİS: Meşrutiyet Caddesi Aslı Han Pasajı, No:10/2 (İngiliz Konsolosluğu karşısı)

Günün Sözü:
“Eğitim, refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır ” (Anonim)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları