Maskeyi önce kendinize takmayı ne zaman öğreneceksiniz?

Önce ‘ben’ demek bencillik değildir artık bunu lütfen anlayalım. Sevdiklerimiz için bile önce kendimizin iyi ve sağlıklı olması gerekmiyor mu? Mutlu anne ya da baba, mutlu çocuklar demek değil midir? Yaşam yolculuğumuzda başımıza gelen onca şeyden sapasağlam çıkmak değil midir amaç?

Haberin Devamı

Peki bu iyi olabilme haline ulaşabilmek için gün içerisinde ağzımıza tıkıştırdığımız şu vitaminler yetiyor mu? Hayır. Gelin sizi en iyi versiyonunuza ulaşma ve iyi hissetmenize yardımcı olacak harika eğitimler ile tanıştırayım. Tabii ki önce yaratıcısı ile tanışalım bakalım bize nasıl bir yol çizecek. Umay Bilim Sanat Yaşam Merkezi’nin kurucusu Sevgili Ayşen Mehtap Kurbanzede’ye öncelikle merkezin isminin nereden geldiğini sordum. Çok derin bir öyküsü olan bu merkeze Türkiye’ye gelir gelmez uğrayacağımdan eminim.

Maskeyi önce kendinize takmayı ne zaman öğreneceksiniz

Umay ismini nereden alıyor?
Simurg’un hikâyesindeki Anka kuşundan etkilenerek, kendi hikâyemde de küllerinden yeniden doğan biri olarak mekânımın da kendini bulma yolculuğunda kapımızı çalacak kişilere hizmet etmesi niyetiyle Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan tanrıçanın Umay Ana olması etkisiyle bu ismi koydum. Doğurganlık tanrıçası olarak da tanımlanan Umay Ana, kadınların, çocukların, hayvanların, yavru hayvanların ve bunların ilişkili olduğu doğanın koruyucusu ve destekçisidir. Farklı kültürlerde ve mitolojilerde karşılaştığımız toprak ana, ana tanrıça figürünün Türk mitolojisindeki karşılığıdır. Umay kelimesi öz Türkçe ummak, dilemek, sözcüklerinden türemiştir. Kısacası kendini yeniden dönüştürmek isteyen, kendini bilme yolculuğuna eşlik eden bir yeriz. Umay isminin titreşimi çok kuvvetli ve bilge. Kökleri çok eski zamanlara dayanan bilgeliği, bilim, sanat ve yaşam merkezi olarak konumlandırdığımız Suadiye’deki alanımızda zamanın ruhuna aktarıyoruz. Ataerkil düzen öncesinde, anaerkil düzende kadının, dişil enerjinin, beslemenin ve beslenmenin, merhametin, paylaşımın önemini gözeterek bu alanı açtık. Niyetimiz kendiyle çalışmaya, kendi içindeki farklı yönlerini ve hayatın içindeki çeşitliliği görmeye, deneyimlemeye, keşfetmeye gönüllü ve hazır olan herkesi bu alanda ağırlamaktan heyecan ve onur duyuyoruz.

Haberin Devamı

Maskeyi önce kendinize takmayı ne zaman öğreneceksiniz

Haberin Devamı

Ayşen Mehtap Kurbanzede

Umay’da neler yapıyorsunuz?
Kuruluşumuzdan bugüne kadar disiplinler arası sanat atölyeleri ve bütünsel şifa tekniklerine ev sahipliği yaparak bütüncül öğrenme, gelişim ve dönüşüm sürecini önemsiyoruz. Yetişkinlerin iş hayatı, ev ve aile hayatları arasında çatıştıkları, kendilerini sıkışık hissettikleri alanlarını genişletip, bir nefes alacakları alanlar sunuyoruz.

Umay’a kimler gelebilir?
Modern hayatın içinde çok koşturmamız var. Kendilerine alan açmak isteyen herkese kapımız açık. Herkesin ilgi alanına göre bulabileceği bir eğitim var. Umay’ı bir kez tecrübe eden kişi zaten devamını getiriyor, etkinliklerimizden haberdar olmak istiyor. Instagram hesabımızdan da iletişimimizi yoğun olarak yapıyoruz ve #umaydayız diyoruz.

Haberin Devamı

Merkezinizdeki eğitimlerden biraz bahseder misiniz?
*Serhan Bali ile Suadiye Salon Konserleri: Konserleri başlattık, üçüncü yılımıza girdik. Çok değerli sanatçılarımızı salonumuzda evimizde gibi samimi bir ortamda ağırladık. Müzik tarihçisi Serhan Bali ile düzenlediğimiz bu anlatımlı müzik konserleri her etkinlikte farklı müzisyenlerle birlikte bestelerin dönemi ve ruhuna ait özel bilgiler aktararak seyircilerle interaktif bir şekilde konser deneyimletiyor. 16 Aralık’ta yeni bir dinletiyle yine klasik müzik sevenlerin buluşma noktası olacağız. Öğrenirken deneyimliyoruz. Ve gece sonunda ruhumuz kadar bilgimizle de genişlemiş ve ferahlamış oluyoruz.
*Derin Okuma Sınıfları: Araştırmaya, kitap okumaya, okuduklarımızı paylaşmaya olan tutkumuzla ‘Derin Okuma’ sınıflarımız yıllardır devam ediyor ve özellikle Rus edebiyatıyla ilgili açtığımız sınıflar, Dünya Klasikleri’nin bütünleşik bir gözle, dönemi, toplumu, kültürü ve sanatı ele alışımızla deneyimleniyor. Şu an sınıfımız devam ediyor, yeni sınıfımız için hazırlıklara başladık.
Ahmet Uygur hocamızla Simurg’un hikâyesinde kuşların yolculuğunu birlikte yaparak bugün hayatımıza yansımalarını konuşuyoruz. Aşk, merhamet, sevgi, sadakat gibi değerlerimizi canlandırıyoruz. Kurtlarla koşan kadınlarda tüm hikâyelerin psikoanalizleri ile bizde var olan şifacı yanımızı, vahşi kadını gözlüyor ve onu hayata geçiyoruz.
*Ritm Atölyesi ve Tango: İlişkilere bakış, hem ruh hem beden terapisi adına çok keyif alınan eğitimlerden.
*Film Analizi Atölyesi: Kemik kitlesi oturmuş ve çok sevilen diğer bir sınıfımız ise ‘Film Analizi.’ Atölye kapsamında art house filmleri çok yönlü ele aldığımız, katılımcıların hem öğrendiği hem de hissiyatlarını paylaştığı interaktif dünyaya bakışlarını dönüştürdüğü bir atölye oluyor. 15 Aralık’ta Umay, kapılarını film tutkunları için aralayacak ve alanda birlikte film izlenip, deneyimler paylaşılacak.
*Can Batukan ile Felsefe: Düşler ve düşünceler arasında farklı bir bağlam kurulmasına yardımcı oluyor. Sorgulamaya, araştırmaya, gözlemlemeye alan açıyor ve açığa çıkan öğretinin özgün aktarımı deneyimleniyor. 14 Aralık’ta yeni sınıfımız ile zamansız bir yolculuğa çıkacağız.
*Kemal Kara ile ‘Yetişkinler İçin Resim’ ve ‘Yurtdışı Portfolyo’: Atölyelerimizde herkesin içindeki yeteneği keşfetmesi ve üretebilmesini sağlıyor, üniversiteye portfolyo hazırlayan gençlerimiz için alan açıyoruz. Renk, malzeme, duygu ve teknikle tanışmanın, bütün bunları amaca hizmet edecek şekilde kullanabilmenin sırrını herkesin uygulayabileceği özel tekniklerle deneyimletiyoruz. Atölyemiz hâlâ devam ediyor ve istendiğinde yeni katılımcı da dahil olabiliyor.
*Rüya Analizi Atölyesi: Benim uzmanlık alanım ‘rüya analizi’ ile bireysel ve grup seansları düzenliyoruz. Bu alanda hiç kaybolmayan en derin kütüphanemizdeki kendi bilgilerimize bilinci, bilinçaltını, sembolleri okuyup rüya ile bize görünmek isteyen bu bilgileri analiz ederek öğreniyor ve şifalanmasına eşlik ediyoruz.
*Yoga ve Nefes Dersleri: Dersler ile bedeni özgürleştirip, ruhu iyileştiriyoruz.

Haberin Devamı

Bütünsel bakış açısı dediniz, biraz açar mısınız? Tüm eğitimleriniz de bunu sağlayabiliyor musunuz?

Umay Bilim Sanat ve Yaşam Merkezi’nde, insanda beden, zihin, ruh olarak bir bütündür. Buna toplam şifa da diyebiliriz ve bizim hedefimiz de tam olarak kişinin toplam şifaya ulaşabilmesidir. Atölye ve eğitimlerimizle öğren, geliş, dönüş yolculuğunda bireylere eşlik ederek bütünsel yaklaşımımızı her eğitimimize yansıtıyoruz. Bunlar dışında Umay salonları ve odaları, eğitim ve etkinlikler için dışarıdan da kiralanabiliyor. Bağdat Caddesi üzerinde Suadiye’de çok merkezi bir noktadayız, hem yürüyüş yolu üzerinde hem Marmaray’ın önündeyiz. Eğitmenler ilgili, ekibimiz, ferah salonlarımız ve merkezi konumumuz sebebiyle bizi tercih ediyor ve seviyorlar. Detaylı bilgi almak için 0553 952 39 40 telefonu ve bilgi@umaylayasam.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Instagram hesabımız; @umaylayasam.

Haberin Devamı

Ben gideceğim atölyeyi seçtim ‘Rüya Analizi Atölyesi.’ Ayşen Hanım rüyalarımı her sabah birkaç satırda olsa yazmaya başlamamı söyledi başladım. Bakalım rüyalarım bana ne anlatacaklar. Sağlıcakla ve mevcut sağlığınıza özenle kalın.

Günün Sözü: “Beden ruh vasıtasıyla hareket eder, fakat siz ruhu göremezsiniz. Ruhu bedenin hareketleriyle bil.” (Hz. Mevlana)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları