Saçları ışıldatan doğal formüller

Tatilde deniz ve güneş ruhunuzu iyileştirirken UV ışınları, klor, tuz saçlarınızı yıpratmasın. Hindistan cevizi, ylang ylang gibi doğal içerikli maskelerle saçlarınızı korumaya alın.

Haberin Devamı

Saçları ışıldatan doğal formüller

Bayram tatilinde, bahar kapımızı da çalmışken çoğu kişi Akdeniz veya Ege sahillerini ziyaret edecek. Denize, havuza girip güneşin altına uzanacak, kumsalda yürüyecek. Evet, bunlar bizi deşarj edecek, evimize dingin ve mutlu dönmemizi ve yaza enerji dolu girmemizi sağlayacak ama güneşin zararlı ışınları, denizin tuzu, havuzun kloru da saçlarımızı yıpratacak. Merak etmeyin, bundan korunmanın yolları var; hem de doğal ve evde kolayca yapabileceğiniz tariflerle...
Hindistan cevizi yağı bu konuda faydalanabileceğimiz yağların başında geliyor. İçindeki laurik asit ve kaprik asit saçlarımızı güçlendiriyor ve saç floramızı besliyor. Yararlanabileceğimiz bir diğer yağsa ylang ylang... Kokladığımızda fobi, korku ve önyargılardan arınmamızı, daha sakin bir insan olmamızı sağlayan bu uçucu yağ; sürüldüğünde saçlarımızın yıpranmasını engelliyor ve daha sağlıklı uzamasını destekliyor. Sedir yağı da yine cansız ve zayıf saçları güçlendirmede etkili.

Saçların birbirine dolanmasını engellemek, ve kolay taranmasını sağlamak içinse biraz paçuli yağı gerekiyor. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağına 2 damla ylang ylang yağı, 2 damla sedir yağı ve 2 damla paçuli yağı ekleyin. Bu maskeyi haftanın üç günü duşa girmeden iki saat önce saçınıza uygulayabilirsiniz. Duşta sülfat içermeyen, organik içerikli şampuanlar kullanmak da saç sağlığınız açısından iyi bir yatırım olur.

Haberin Devamı
“Saçların birbirine dolanmasını engellemek ve kolay taranmasını sağlamak için paçuli yağı kullanabilirsiniz.”

Nane yağı gürleşmesine yardımcı olur

UV ışınları ve klor bazen de saçın seyrelmesine yol açabiliyor. Şimdi tarifini vereceğim maske de saçlarımızı gürleştirmede etkili. Bu karışımda nane yağı kullanıyoruz. Çünkü nane yağının folikül uyarıcı etkisi birçok farklı ürünle kıyaslanmış ve bilimsel çalışmalarla etkinliği gösterilmiş. Ayrıca nane yağının saçlarımızın sağlığını korumanın yanında dökülmesini engelleyici etkileri olduğu da biliniyor. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 20 damla nane yağı ve
10 damla ylang ylang yağını karıştırıp haftanın üç günü duşa girmeden iki saat önce saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu iki maskeyi birbirini takip eden günlerde yapabilirsiniz.

Bununla birlikte dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Karışımlardaki herhangi bir maddeye alerjiniz olup olmadığını test edin. Ayrıca bu maskelerin gerçekten işe yaramasını istiyorsanız, kaliteli ürünler kullanmanızı; bunun için de yağları eczanelerden temin etmenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Biotin en kıymetli vitaminlerden biri

Saçla ilgili yaşadığımız sorunların altında her zaman çevresel etkenler yatmıyor olabilir. Bazı vitamin
ve mineraller de saç sağlığımız açısından kritik öneme sahip. Örneğin demir, çinko ve magnezyum gibi minerallerin veya A, B grubu ve E vitaminlerinin eksikliği saç sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. B7 vitamini olarak da adlandırılan biotin, saçlarımız için en kıymetli vitaminlerden biri. Yani sağlıklı saçlar için önce vitamin ve mineraller açısından bir eksiğimiz olup olmadığına bakmalıyız. Bunun için doktorunuzun önerisiyle yaptıracağınız tahlillerin ardından eczacınızın danışmanlığında uygun takviyelerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçları ışıldatan doğal formüller

Yazarın Tüm Yazıları