Hayat mimarları anneler

Annelerimiz en büyük destekçilerimiz, bizi doğuran, büyüten, her yaşımızda ayrı tasalanan hayatlarımızın ilk mimarları...

Haberin Devamı

Annenin donanımlı ve iyi eğitimli olması, yetiştirdiği bireylerin de donanımlı ve nitelikli olması anlamına gelmektedir ki; bu da nesillerin ve toplumların gelişimi ile doğrudan ilgilidir. Anneler toplumların mimarıdır.
Bugün 14 Mayıs Anneler Günü.
Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gün.
Annelerimize sevgimizi, hürmetimizi göstermek için sadece tek bir gün yetmez elbette ki... Türkiye’de Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955’te kutlanmış. Her Anneler Günü’nde hepimiz annelerimiz için gönlümüzden kopan hediyelerle mutlu etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu da ciddi bir sektör oluşturuyor.
*
Hediyeleşmek, hatırlamak çok önemli ama sevdiklerimizle birlikte olmak ve anı paylaşarak güzel hatıralar biriktirmek de çok kıymetli.
Tüketim çılgınlığına kapılmadan da sevdiklerimizi mutlu edebiliriz.
Seçeceğimiz ürünlerin sürdürülebilir çevre-doğa dostu olmasına dikkat edebiliriz.
Bizi her durumda koşulsuz seven annelerimiz için tüketim çılgınlığının özel indirimlerle dolu hediyeleri değil, kendimizin yapacağı bir hediyenin veya beraber paylaşacağınız bir tecrübenin değeri daha yüksek olacak.
Konu ile ilgili özverili çalışan vakıf ve derneklere anneniz adına bağış yapıp çocukların doğa eğitimi almasına katkıda bulunarak, doğa sevgisini geleceğe taşımaya yardımcı olabilirsiniz.
Fidan bağışlayarak anneniz adına ormanlarımıza destek olabilir, tehlike altında olan bir türü evlat edinerek hem bir yavrunun doğal ortamında yolunu kaybetmeden annesiyle birlikte güvenle ve özgürce yaşamasını sağlayabilirsiniz. Ya da el emeği ile yapılmış yemekler yapmak, birlikte keyifli sofralar kurmak ve bir bahar çiçeği de güzel bir hediye olabilir.
*
Henüz 3 ay önce ülke olarak yaşadığımız büyük deprem felaketinde binlerce evlat annesini, binlerce anne evladını kaybetti. Kutlamaları yaparken duyarlı davranmak, acılarını unutmadan saygı duymak gerekliliğini de hatırlamak gerekiyor.
Başta kendi annem olmak üzere, tüm annelerin bu anlamlı gününü kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları