Hoşgörülü olmak gerek!

Yay burcunun 23’üncü derecesinde, işin içinde Neptün’ün ve Rash Alhague yıldızının olduğu bir dolunay bizleri bekliyor. 14 Haziran’da gerçekleşecek bu dolunayın önce bireysel, sonra da dünya ve Türkiye üzerinde etkileri neler olacak, birlikte göz atalım.

Haberin Devamı

Haziran ayının tam ortasında Yay burcunun başrolde olacağı bir dolunay yaşayacağız. Yay astrolojide özgürlük, inanç, hareket, seyahat, eğitim, akademik konular, neşe, umut, keşfetmek, spor, cesaret, felsefe, din, yabancılar ve uzak yerleri sembolize eder. Bu burcun gölge tarafları olarak da fanatizm, abartılı davranmak, hayır diyememek, verilen sözleri tutamamak, sorumluluktan kaçmak, boş vermek, dağınık olmak, patavatsızlık ve maymun iştahlılık  sayılabilir.

Hoşgörülü olmak gerek

Dolunay dönemi son 15 gündür uğraştığımız işler veya projeler neyse bunlara çekidüzen verme, son rötuşları yapma zamanı. En iyi haliyle bu dolunay haftasında hayatımıza dair yeni keşiflerde bulunabilir, türlü maceralara atılmak isteyebiliriz. Aklımızın bir köşesindeki eğitimleri ve seminerleri araştırabiliriz. Özgürce hareket etmek isteyeceğimiz günler bizleri bekliyor. Bardağın genel olarak dolu tarafından bakacağımız, hayatı pozitif yönünden yakalamak isteyeceğimiz, gülmek için daha fazla sebep yaratabileceğimiz bir hafta olacak. Spora başlayabilir; yurtdışı bağlantılı her türlü iş, seyahat veya projenin üzerine gitmek isteyebiliriz.

Haberin Devamı

Sezgiler devrede

Büyük önyargılara takılmadan, hiçbir konuyu fanatikçe ele almadan, başka insanların düşüncelerine saygısızlık etmeden, sorumluluklarımızdan kaçmadan ve etrafı da fazla dağıtmadan hoşgörülü bir dolunay geçirmekte fayda var. Dolunay zamanı Neptün’ün sert bir açısı olacak, bu yüzden duygusal açıdan kafamız biraz karışabilir. Yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Sezgiler devrede ama yanıltıcı olabilirler. Psişik faaliyetler ve enerji çalışmaları için de pek uygun bir dönem değil. Disiplinli olmak zorlaşabilir, kolayca kafamız dağılabilir.

Bu dolunay haftası iş ve kariyer hedeflerimiz adına önemli kararlar almak, anlaşmalar yapmak ve ortaklıklar kurmak açısından da verimli sayılmayabilir. İşin içinde Neptün varsa yanında hayal kırıklığı ve kandırmacalar da gelir. Kendimizi sisli bir yolda yürüyormuş gibi hissedebiliriz. Alkol tüketirken de dikkatli olmak gerek çünkü bizi çok daha fazla etkileyebilir. Yaratıcı çalışmalar yapmak ve sanatla ilgilenmek içinse ideal bir dönem olduğunu söyleyelim.

Haberin Devamı

Sağlık açısından Yay burcu baldırlar ve kas sistemiyle ilgilidir. Sporu abartmadan yapmakta ve sakin olmakta yarar görüyorum. 23’üncü derece omurga ve dizlerle ilgilidir, bu bölgelere dikkat! Neptün işin içinde olduğu için bağışıklığın düşmesi, alerjiler ve yanlış teşhisler söz konusu olabilir.

Dünyadaki gelişmeler...

Dini mekânlar, ibadethaneler, üniversiteler, at yarışları, mahkemeler, medya ve akademisyenler Yay burcunun sembolize ettiği diğer konulardır. Neptün devrede olduğu için bu alanlarda kafa karıştırıcı durumlar ortaya çıkabilir.

Rash Alhague yıldızı da bu dolunay devreye girecek. Kadınlarla ilgili talihsiz durumlar yaşanabilir. Bu yıldız zehirlenmelerle ve yılan ısırmalarıyla da ilgilidir. Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilgili skandallar ortaya çıkabilir. Ahlak dışı konular gündem olabilir. Yay burcu özellikle medya ve yayıncılıkla ilgili olduğu için medyanın topluma yanlış bilgi vermesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Son dönemde ortaya çıkan maymun çiçeği vakalarıyla ilgili de korkutan haberler duyabiliriz.

Haberin Devamı

Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Bu dolunay Türkiye’nin 6’ncı evinde meydana gelecek. Dünya astrolojisine göre 6’ncı ev askeri konular, ordu, işçiler, ulusal savunma, sağlık sektörü, yolsuzluklar ve belediyeler demektir.

Neptün devrede olduğundan bu alanlarda kafa karıştırıcı  durumlar yaşanabilir. Zehirlenme vakalarında artışlar olabileceği gibi salgın hastalıklar konusunda yeni haberler ortaya çıkabilir. Ülkemizde de maymun çiçeği vakası görülebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları