Bu yaz bizi neler bekliyor?

Güneş senede 3’er aylık periyotlarla öncü burçlar olan Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak’a geçer. Buna özel çıkarılan ‘ingress’ (giriş) isimli haritalar, önümüzdeki dönem nasıl gelişmeler olacağı hakkında fikir verir. Bu hafta Güneş, Yengeç burcuna geçiyor. Yazın Türkiye’de neler yaşanacağına bakalım.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Ankara’ya göre çıkarılan haritasında, Güneş’in Yengeç burcuna geçtiği 21 Haziran 17.58’de gökyüzünde Yay burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu da önümüzdeki 3 aylık süreçte, Yay burcunun temsil ettiği konular ülke gündeminde ön planda olacak demektir. Dünya astrolojisine göre Yay burcu turizm, seyahat, uluslararası ilişkiler, göç, üniversiteler, din, felsefe, medya, iletişim, hukuk ve etik konularına işaret eder.

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter, haritada Boğa burcunda ve 5’inci evde görünüyor. Şans noktası, Ay düğümleri ve Ay’la kontağı var. Bu konum yaz döneminde kazançların ve borçlanmanın eşit şekilde artabileceğine işaret ediyor. Turizm alanında da hareketli günler yaşayabiliriz.
Beklenenden daha fazla talep olabilir. Ancak yabancı turist açısından beklentiler yeteri kadar karşılanmayabilir veya beklenti aşırı yüksek olabilir.

Haberin Devamı

Jüpiter’in özellikle Kuzey Ay düğümü ve şans noktasıyla kurduğu etkileşim, borsa konusunda bereketli, kazançlı bir sürece işaret ediyor. Ticari ilişkilerin olumlu yönde seyredeceği bir yaz olabilir. Yalnız Jüpiter’in Ay’la kurduğu etkileşim özellikle göç konusunda halkın daha tepkisel davranabileceğini gösteriyor. Üniversitelerle ilgili yeni rektör atamaları, görev değişiklikleri de gündeme gelebilir.

Bu yaz bizi neler bekliyor
Ticari ilişkilerin olumlu yönde seyredeceği bir yaz olabilir.

Güneş temel anlamda odaklanabileceğimiz konular hakkında bilgi verir. Haritanın 8’inci evinde olan Güneş’in Satürn ve Jüpiter’le de bir kontağı var. 8’inci ev, finansal meseleler, miras, vergiler, borçlar, krizler, dönüşüm ve ölüm gibi konuları temsil eder. Güneş’in Satürn’le kurduğu etkileşim yapılanmak ve düzenleme getirmek demektir. Yeni bir sistem oluşturmak adına harcanan çaba ve alınan sorumluluklarla ilgilidir. Özellikle bu dönem finansal konular, borçlar, vergiler, faizlerle ilgili alanlarda yeni düzenlemeler yapılabilir. Yengeç giriş haritası olduğundan ev kiraları, satılık evler ve bunların fiyatlanması, buradan elde edilen gelirler ve vergiler konusunda birtakım değişikliklere gidilebilir. Bunların dışında genel olarak yeniden fiyatlandırma politikaları gündeme gelebilir. Yaz döneminde ciddi bir ekonomik düzenleme çalışması içine girilecekmiş gibi görünüyor. Ayrıca Güneş yeniay fazında olacak. Bu da yeni bir sayfa açmak ve yeni adımlar atmak demek. Kısacası faizler, vergiler, borçlar, ödemelerle ilgili konularda yeni politikalar denenebilir.

Haberin Devamı

Haritada dikkat çeken bir diğer nokta Aslan stelyumunun olması. Stelyum bir burçta 2’den fazla gezegenin mesafe açısından birbirine yakın olması demektir. Yengeç giriş haritasında Aslan burcunda Venüs, Ay ve Mars bir arada duruyor. Stelyum vurgu demektir. Aslan yaratıcılıkla, sanatçılarla, eğlence sektörüyle ilişkilidir. Böyle bir vurgunun 9’uncu evde olması yaz döneminde sanatın ve sanatçıların uluslararası alandaki başarılarına işaret edebilir. Bunun yanı sıra bu 3 gezegen ilişkileri anlatır. Önümüzdeki günlerde kaçamaklar ve aldatma hikâyeleri gibi skandallar gündeme gelebilir. Magazin dünyasına her zamankinden çok daha fazla malzeme çıkabilir.

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları