Sonbahar için evde bakım önerileri

Tüm mevsimler arasında belki de en romantik olanı ve en çok bekleneni sonbahardır. Sonbaharla özdeşleşmiş filmler romantizm kokar. Toprak tonları, kahverengiler etrafımızı sarar.

Haberin Devamı

Bu romantizmin yanında, ani hava değişimleri de mevsim gerçeği olarak hayatımızı etkilemeye başlar. Cildimiz de bu değişimlerden payını alır. Birkaç haftadır cildimizi sonbaharda nasıl destekleyebileceğimize dair öneriler paylaşıyordum, bu hafta siz değerli okuyucularıma bunu hayatımızın geneline nasıl yayabileceğimize dair öneriler sunmak istiyorum.

Ani sıcaklık düşüşleri ve ısıtma sistemlerinin devreye girmesiyle her cilt tipi sonbahardan etkilenir. Mevsim geçişlerinde cildinizi ve bedeninizi korumak için gereken bakımı ihmal etmemeli, doktorunuzun ya da uzmanınızın sizin için oluşturduğu cilt bakım-koruma protokolünü evde devam ettirmelisiniz.
Sonbahar için evde bakım önerileri

PEELING YAPMAYI
İHMAL ETMEYİN

Haberin Devamı

Sonbaharda cildinizin donuk, cansız ve susuz kalmasını önlemek için peeling’i haftada iki defaya çıkarabilirsiniz.

Düzenli olarak peeling yapmak, hücresel yenilenmeye yardımcı olur ve herhangi bir nemlendiricinin veya serumun emilimini engelleyebilecek ölü deri hücrelerini ortadan kaldırır.

Peeling’de cilde zarar vermeyecek doğal eksfoliye yani soyma özelliği olan lifleri de kullanabilirsiniz.

Ölü derileri cildinize zarar vermeden, nazikçe ve temizleyerek arındırabilirsiniz.

DERİNDEN NEMLENDİRME EN ÖNEMLİ AŞAMA

Cephaneliğinizde gerçekten nemi hapseden bir ürüne sahip olmak, sonbaharın en önemli cilt bakım ipuçlarından biridir.

Profesyonel cilt bakımlarının yanı sıra evde cildi nemlendirmeye devam etmek, bakımın etkisini artırmak için gereklidir.

Kimi zaman yorgunluktan ya da uykumuz geldiğinde cildi arındırmak, temizlemek ve nemlendirmek zor gelir.

Oysa gece uyku sırasında bedenimiz kendini yenilerken onu desteklemek cildimiz için yapacağımız iyiliktir.

Nemlendirici seçiminizi bir uzmanın yönlendirmesi ile yapmak da dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta.

Burada özellikle belirtmek isterim ki; kurutucu alkol içeren kozmetiklerden kaçındığınızdan emin olun. Alkol içeren ürünler cildinizin nemini alır, kurumasına ve hassasiyete neden olabilir.

Haberin Devamı

Nemlendirme sonbaharda sadece yüzünüz için değil bedeninizin tamamı, elleriniz, dudaklarınız ve ayaklarınız için önem arz eder.

Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bedeninizin tamamına gösterin. Özellikle atopik ciltlerde kurumanın, tahribat ve tahrişin önüne geçmek için cildinizin tipine göre ürünler tercih edin. Haftada bir gece güzelleşme seansı yapın.

Yoğun nem maskesi uygulamayı ihmal etmeyin.

Kuru, gergin, donuk bir cilde uyanmamanın tek yolu gece cildi derinden nemlendirmekten geçiyor. Bunu da özellikle sonbahar ve kışın nem maskeleri ile yapmak mümkün.

Neme doyan cilt sabah ışıl ışıl olacak, sağlıkla pırıltılar saçacaktır.
Sonbahar için evde bakım önerileri

SONBAHAR GÜNEŞİNDEN CİLDİNİZİ KORUYUN

Haberin Devamı

Güneşin zaman zaman bulutların arkasına saklanması ya da hiç görünmemesi cildinize zarar vermeyeceği anlamına gelmez. Dışarı çıkarken SPF koruma içeren bir gündüz kremi ile cildinizi koruma altına almaya devam edin.

RUTİNLERİNİZİ, ALIŞKANLIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Rutinlerimiz, alışkanlıklarımızın aynası cildimizdir. Duygu durumumuz kadar nasıl yaşadığımızı cildimiz belli eder.

Uyku, yeme içme alışkanlıkları, su tüketimi cildimizin durumunu doğrudan etkiler.

Yeteri kadar uyumadığımızda göz çevresinde oluşan halkalar ya da su tüketimine dikkat etmediğimizde kuruyan, pul pul dökülen derimiz bunun en somut, görünen sonucudur.

8 saatlik kesintisiz uyku, Akdeniz tipi sağlıklı beslenme, gece geç saatlerde yemek yemekten kaçınma, bol hareket ve egzersiz uzmanların önerdiği ve yaşam biçimi hale getirilmesi gereken alışkanlıklardır.

Haberin Devamı

Bunları şimdiye kadar uygulayamayanlar için bugün bir başlangıç olsun ve sonbahara “yenilenerek” giriş yapın.

Değerli okuyucularım kimi zaman bildiklerinizi tekrar ederek yazılarımın içeriklerini hazırlıyorum, çünkü hepimiz bazen doğru bildiklerimizi, yapmamız gerekenleri bildiğimiz halde yapmaktan imtina ediyor ya da es geçiyoruz. Oysa cildimiz ve bedenimiz ona nasıl davranırsak ona göre karşılığını verir. Bol ışıltılı günler dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları