Saçlarınız yaprak gibi dökülmesin

Saç dökülmesi çoğu zaman göz ardı edilen ancak dökülmenin gözle görülür etkileri ortaya çıktığında ciddiye alınan bir problem... Oysa dökülmeden bağımsız tıpkı cildimiz gibi saçlarımızın da bakıma, güçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bunun için de en uygun mevsim; saçların özellikle yazın deniz, kum, güneşten yıpranmış olduğunu varsayarsak sonbahardır.

Haberin Devamı

Cildimiz, tenimiz ve bedenimize hep daha fazla özen gösteririz. Halbuki saçlarımız da özel ilgi ister. Çünkü şampuan kullanımı, boyaların içinde bulunan maddeler, aşırı ısıya maruz kalmak gibi nedenlerden zarar görür. Yazın havuz, deniz, güneş gibi faktörler de saçlarımızı olumsuz etkiler.

Bunun üzerine bir de ilaç kullanımı, kansızlık, tiroid, doğum ve menopoz gibi hormonları etkileyen sebepleri de eklersek saçlarımızın “büyük tehdit altında” olduğunu söylemek abartılı olmaz. Peki saçlarımıza gereken bakımı yapıyor muyuz?

Burada bahsettiğim kozmetik olarak nitelendirebileceğimiz maskeler, kremler değil. Saç diplerini güçlendirecek, özellikle dökülmelerin önüne geçebilecek profesyonel tedavilerden söz ediyorum.

Saçlarınız yaprak gibi dökülmesinSonbahar saçlarınızın bakım zamanı olsun

Haberin Devamı

Eğer saç dökülmesiyle ilgili bir uzmanla görüştüyseniz muhtemelen saç mezoterapisi hakkında bilginiz vardır.

İlk olarak ağrı tedavisinde uygulanan mezoterapi, zamanla özellikle medikal estetik amaçlı, bölgesel yağların giderilmesinde, selülitli görünümün iyileştirilmesinde ve anti-aging amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

Her geçen gün mezoterapinin kullanım alanları artmaya devam etmiş; saç ve saçlı deri için de uygun içerikli vitamin, mineral destekleriyle saç mezoterapisi adı altında uygulanır olmuştur.

Saç mezoterapisi nedir?

Basitçe söylemek gerekirse; saç mezoterapisi, saç büyümesi için gerekli olan vitamin, mineral ve amino asit kokteyllerini kafa derisine enjekte ettiğimiz bir tedavi yöntemidir.

Bu yöntemle saç köklerini besleyerek hassaslaşan saçları güçlendirmeyi, saç dökülmesini durdurup yeni saçlar çıkarmayı hedefliyoruz.

Saçlarınız yaprak gibi dökülmesin

Mezoterapide amaç, vitamin, mineral ve amino asit kokteyllerini saçlı derinin altına iletmektedir. Bunu da enjeksiyon, dermapen, dermaroller ya da bu iş için özel üretilmiş cihazlarla yapabiliyoruz.

Haberin Devamı

Saç mezoterapisinde kullanılan ürünler, bu iş için geliştirilmiş ve spesifik sorunlara yönelik üretilmiştir. İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve amino asitler de özel olarak formüle edilmektedir.

Saç mezoterapisinden kimler yararlanabilir?

Saçlarının güçsüzleştiğini gören, saç dökülmesi yaşayan herkes saç mezoterapisi yaptırabilir. Hormonal sebeplere bağlı ya da genetik olmayan saç dökülmelerinde mezoterapiyi öneriyoruz. Bu tip dökülmelerde altta yatan sebepler için bir endokrinoloğa muhakkak danışılmalı. Ancak hamilelere, cilt rahatsızlıkları, deri iltihabı, diyabet veya hemofili rahatsızlığı olanlara saç mezoterapisi önermiyoruz.

Mezoterapinin artıları nelerdir?

Haberin Devamı

Mezoterapi saç dökülmesinde etkin sonuç aldığımız bir iyileştirme protokolüdür, özellikle PRP ile birleştirdiğimizde sonuçları daha da mutlu edici olur. Bunun yanı sıra videolarda ürkütücü ve korkutucu görünse de mezoterapi, son derece güvenli ve acısız bir uygulamadır.

Mezoterapi aslında saç derinizi gençleştiriyor da diyebiliriz. Bu yöntemle daha sağlıklı, daha güçlü ve daha parlak saçlara sahip olmak mümkündür.

Bir de aslında hiç söz edilmeyen önemli görevleri de var saç mezoterapisinin. Eğer kepek ve egzama gibi saçlı deri sorunlarınız varsa onlara da iyi gelecektir.

Saçlarınız yaprak gibi dökülmesin

Mezoterapiden sonra nelere dikkat edilmeli?

Mezoterapi yapıldıktan sonra aynı gün saçı yıkamayı, boya yaptırmayı asla önermiyoruz. Hatta güneşe çıkarken bile dikkatli olunmalı. Alerjik reaksiyon nadiren karşılaşılan durumlar olsa da görülebilir.

Haberin Devamı

Etkileri ne zaman görülmeye başlanır ve mezoterapi nasıl uygulanmalı?

Saç mezoterapisinin etkileri kür uygulanmaya başladıktan 3-4 hafta sonra görülmeye başlanır.

Uygulama 10-15 gün aralıklarla ihtiyaca göre 8-10 seans olarak yapılır.

Değerli okuyucularım saçlarımız tüm diğer organlarımız gibi çok kıymetli ve önemli. Ancak çoğu zaman ihmal ediyoruz.

Saçlarımızı sadece görselliği bütünleyici olarak görmeyelim ve unutmayalım ki; saç dökülmeleri kimi zaman vücudumuzda yolunda gitmeyen durumların habercisi olabiliyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları