İyi yaşamak dediğimiz nedir?

İnsan yaşarken zamanın ne kadar hızlı akıp gittiğini fark edemiyor, bunu fark edebilmek için arada bir soluklanmak, bir es vermek gerekiyor. Ancak öyle, zamanın bedensel ve zihinsel üzerimizde etkilerini anlayabiliriz. Peki kaçımız hayatımızı yavaşlatabiliyoruz ya da hayatımızı iyileştirmek için değişiklik yapmaya gidiyoruz?

Haberin Devamı

İyi yaşamak dediğimiz nedir

Aynada yüzünüzdeki ilk ince çizgiyi gördüğünüzde kaç yaşındaydınız?
O ilk çizgiden sonra gün 24 saat, hafta 7 gün olsa da zaman nedense daha çabuk akmaya başlıyor.
Sevgili okurlarım, mesleğim gereği özellikle belirli bir yaştan sonra yaş almanın yüzümüzde, cildimizde, bedenimizde görünür izlerini hafifletmek, yavaşlatmak için birçok teknolojik cihazı, birçok tekniği kullanarak müdahaleler yapıyor, gerektiğinde bunları estetik operasyonlarla da destekliyorum.
Kimi zaman ihtiyaç kimi zaman da daha keyifli bir süreci yaşamak isteyenler için bu müdahaleleri yapıyorum.
Ancak hep dediğim gibi yaşam kalitesini artırmak için hayata bakışımızı değiştirmemiz gerekiyor.
Bunun için de son yıllarda hayatımıza giren ‘wellbeing’ yani bütünsel sağlık akımını, yaşam felsefesi haline getirmelerini öneriyorum.
Yani içten dışa güzelleşerek hayatı daha kaliteli, konforlu yaşamak mümkün diyorum.
Bugün de sizlere işte bu bütünsel sağlıktan bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

İyi yaşamak dediğimiz nedir


WELLBEING–BÜTÜNSEL SAĞLIK NEDİR?

Bütünsel sağlık yani Wellbeing’in temeli, içten dışa kendini yenilemek, pozitif tarafta kalmak ve bize armağan edilen ömrümüzü hakkı ile yaşamak...
İlgi alanlarını keşfedip, kendimize alan açmak, yaratmak, yoğun iş hayatının içinde bir soluklanma için iyileştirici, stres azaltıcı olacaktır.
Bu kimimiz için sanatın bir koluyla ilgilenmek, kimimiz için meditatif alanlara yönelmek, kimimiz için de spor yapmak ya da içinizde kalmış bir hayali gerçekleştirmek olabilir.
Temel noktası sizi ruhen beslemesi bununla birlikte zihninizi de aktif tutması diyebilirim.
Değerli okuyucularım, bu hayatı da hakkını vererek, elden geldiğince güzel yaşamalıyız. Hep söylediğim gibi daha güzel, mutlu olmaya çalışalım.
Özellikle pandemi döneminde hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi anladık.
Evimizin konfor alanını değiştirdik, güzelleştirdik, yaşam alanlarımızı daha keyifle yaşanır bir hale getirdik.
İşte o dönemde çıktığımız bu değişim yolu hayat hızlanınca bir kısmımız yaşadıklarımızı unutup, hayatı eski hızıyla yaşamaya başladı.
Tekrar o çok koşuşturmalı, soluksuz yaşanan yoğun tempolu hayatlara dönüldü.
Oysa edinilen tecrübeleri hayatımızın geneline yaymak, devam etmesini sağlamak bizlerin elinde.
Nasıl ki botoksun etkisi geçmeye başladığında ya da cildinizin daha az ışıldadığını fark ettiğinizde bana geliyorsanız, iyilik halinin devamı için de size iyi gelen hobilerinize, edinimlerinize de devam etmelisiniz.

8 SAATLİK KESİNTİSİZ UYKUYLA GÜNE BAŞLAYIN

Bütünsel sağlıkta, iyi yaşamak için içimizi, ruhumuzu beslemek kadar ne içtiğimiz ne yediğimiz de önemli.
Arada kaçamaklar olsa da mevsiminde beslenmek, mümkün olduğu kadar ambalajlı gıdalardan uzak durmak, bedenimizin bize verdiği işaretleri dikkate alarak bir beslenme rutini oluşturmak da bütünsel sağlığın bir parçası.
Bunun için çok değerli beslenme uzmanlarının bu konulardaki yayınlarını takip ederek beslenme alışkanlıklarınızı düzenleyebilirsiniz.
Ve uyku değerli okuyucularım...
Göz ardı edilmemesi gereken bir alışkanlık, geç yatmak, niteliksiz uyumak, aydınlıkta uyumak. Lütfen mümkün olduğunca sekiz saatlik kesintisiz bir uyku ile güne başlamayı alışkanlık haline getirin.
Uyku zihnimizi dinlendirirken, bedenimizden de yenilenmesi için en iyi ilaçtır.

Haberin Devamı

İyi yaşamak dediğimiz nedir

 

Yazarın Tüm Yazıları