Cilt dostu süper besinler  

Pürüzsüz, parlak, canlı ve genç bir cilde sahip olmak için birçok uygulama yaptırıyor, kozmetik ürünler ve takviyeler kullanmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Ancak bunları yaparken cilt sağlığımızı korumada bizlere oldukça fayda sağlayan cilt dostu besinleri beslenme listemize almayı ihmal ediyoruz. Oysaki cildimizi genç tutmanın en önemli yollarından biri de doğru besinleri tüketmek... Peki, hangi besinler gençleşmemize yardımı oluyor, cildimizi bir kalkan gibi içten koruyor? Hadi gelin, cilt dostu besinlerin neler olduğunu birlikte öğrenelim...

YABAN MERSİNİ

Cilt dostu süper besinler

Tam bir antioksidan zengini olan yaban mersini, aynı zamanda yüksek oranda A ve C vitamini içerir. Her gün tüketeceğiniz yarım su bardağı yaban mersini, cildinizde oluşan ince çizgi ve kırışıklıkların azalmasına destek olacaktır. Ayrıca kolajen kaybının önüne geçmeye de yardımcı olan yaban mersini cildinizi çevresel faktörlerden kaynaklanan hasarlara karşı da korur.

AVOKADO

Haberin Devamı

Cilt dostu süper besinler

Cilt sağlığı denildiği zaman açık ara öne geçen besinlerin başında kesinlikle avokado gelir. Çünkü iyi bir B ve E vitamini kaynağı olma özelliği taşıyan avokado, cildinizin elastikiyetini ve nem bariyerini iyileştirmeye yardımcı olan sağlıklı yağlarla doludur. Ayrıca cilt kırışıklıklarının oluşumunu geciktirdiği de düşünülmektedir.

NAR

Cilt dostu süper besinler

Antioksidan içeriği en yüksek meyveler arasında yer alan nar, aynı zamanda potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C, K, B, E vitaminleri ile folik asit gibi besin değerlerine sahiptir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde güneş ışınlarının cildimize verdiği hasarlara karşı koruma sağlar. E vitamini bakımından da zengin olan nar, ayrıca cildin güzelleşmesine etki ederek, hücresel hasarın azalmasına da yardımcı olur. Kısacası nar, cildi besler ve cildin genç bir görünümde kalmasına destek olur.

ISPANAK

Haberin Devamı

Cilt dostu süper besinler

Yüksek miktarda A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra beta-karoten de içeren ıspanak da antioksidanlar açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bu özellikleri cildi güneşin zararlı ışınlarından korumasına olanak sağlar. İçeriğinde bolca bulunan C vitamini ise kolajen sentezini uyarmaya yardımcı olarak, cilt yaşlanmasını yavaşlatır.

DOMATES

Cilt dostu süper besinler

Domatesin içeriğinde bulunan likopen, cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Günde bir domates tüketmek, yaşlanmanın etkilerini tersine çevirmenize yardımcı olabilir. Cildi zararlı serbest radikallerden kalkan gibi koruyan likopen, aynı zamanda doğal bir güneş koruyucu görevi üstlenir. Bu nedenle domatesi sofralarınızdan eksik etmemeye özen gösterin.

ZEYTİNYAĞI

Haberin Devamı

Cilt dostu süper besinler

Besin değeri yüksek bir yağ olan zeytinyağı, A ve E vitaminleri ile antioksidan bakımından zengindir. Serbest radikallerle savaşarak, hücre hasarı azaltır. Ciltteki kırışıklıklara da etki ederek, yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur. 2014 yılında yayınlanan bir araştırma da zeytinyağının fotoyaşlanma tedavilerinde önemli bir rol oynayabileceğini göstermiştir.

SOMON BALIĞI

Cilt dostu süper besinler

En etkili kırışıklık savaşçısı besinlerin başında zengin bir Omega 3 kaynağı olan somon balığı gelir. Bunun yanı sıra soğuk su balığı morinanın tüketimi, saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olurken, cilt hücrelerinin yenilenmesini de destekler.

YUMURTA

Cilt dostu süper besinler

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı yumurta, mükemmel bir cilt dostu besindir. Kolajen ve elastin içeriğiyle, ciltteki kırışıklıkları önemli ölçüde önleyebilir. Her gün kahvaltıda bir adet yumurta tüketebilirsiniz. Ancak haşlayarak ve kayısı kıvamında tüketmeye özen gösterin.

YEŞİL ÇAY

Haberin Devamı

Yeşil çayın antioksidan özelliği cildi koruma anlamında oldukça etkilidir. Bu antioksidanlar, cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya, hücresel hasarı önlemeye ve cildinizin genç ve esnek görünmesine yardımcı olabilir.

Cilt dostu süper besinler

REZENE ÇAYI

Anti-mikrobiyal özelliklerinden dolayı rezene, cilt tedavilerinde sıkça kullanılan bir bitkidir. Antioksidan bakımından zengin olması sayesinde yaş alma ile birlikte artan kırışıklıklar ve cilt çizgilerinin önüne geçilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca C vitamini bakımından zengin olan rezene çayı, cilt dokusunu yeniler ve cildin canlı görünmesine yardımcı olur.

KIRIŞIKLIKLARLA SAVAŞAN  DOĞAL BAKIM KREMİ

Bitkilerin gücünü kullanarak, evlerinizde cildinize parlaklık sağlayabilen, kırışıklıkları azaltan ve ölü derileri arındıran doğal bakım maskeleri yapabilirsiniz. İşte size etkili tariflerden biri...

Haberin Devamı

Cilt dostu süper besinler

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 yemek kaşığı bal mumu

3 tatlı kaşığı bal

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

3 tatlı kaşığı jajoba yağı

10 damla mür esans yağı

Hazırlanışı:

Tüm ürünleri blenderdan geçirin. Daha sonra karışımı, ağzı kapalı cam bir kabın içine koyun. Elde ettiğiniz kremi buzdolabında saklayın. Kreminizi her gün akşam cildinize uygulayın.

Yazarın Tüm Yazıları