Akupunktur ve zayıflama

Tamamlayıcı tıp alanının önemli silahlarından biri olan akupunktur, birçok hastalıkta destek tedavi olarak kullanılmasının yanı sıra zayıflama konusunda da etkili sonuçlar vermektedir.

Haberin Devamı

Ancak akupunktur ile zayıflayabilmek ve bölgesel yağlardan kurtulabilmek için hastaların da uygulaması gereken önemli detaylar vardır. Gelin, bugün akupunkturun zayıflamaya olan etkilerini birlikte mercek altına alalım. Geleneksel Çin tıbbının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve 5 bin yıldır kullanılan akupunktur, son yıllarda zayıflama yöntemleri arasında en çok araştırılan konuların başında geliyor. Özellikle sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın getirisi olan fazla kilo sorunu, her yaştan kesimi etkisi altına alınca, doğal yöntemlerle kilo vermek isteyenlerin de ilgi odağı haline geldiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle ben de bugün sizlere akupunkturun zayıflamaya olan etkilerinin neler olduğunu anlatmak istedim. Çünkü toplumda bilinen yargının aksine akupunktur, tek başına zayıflatan bir yöntem değildir.

Haberin Devamı

Akupunktur ve zayıflama

AKUPUNKTUR TEK BAŞINA ZAYIFLATMAZ

Konunun ayrıntılarına girmeden önce, akupunktur ve kilo verme ile uğraşan bir hekimin mutlaka beslenme üzerine de bir eğitim almış olması gerektiği ya da eğitim almamışsa, mutlaka bir diyetisyen ile çalışmasının şart olduğunu belirtmek isterim. Çünkü akupunktur, tek başına zayıflatan bir yöntem değil, tedavi ile birlikte hastanın beslenme dengesinin sağlanmasıyla işleyen bir sistemdir. Kısacası, “Ben istediğim gibi yiyeyim, içeyim. Nasılsa akupunktur yaptırırım ve zayıflarım” gibi bir durum söz konusu değil. Eğer başarılı bir sonuç alınmak isteniyorsa, hastaların mutlaka hekimleri tarafından hazırlanan diyet programına uyması gerekiyor. Çünkü ancak o zaman akupunkturun etkilerini görebiliyoruz.

AKUPUNKTUR HASTADA NASIL ETKİLER YARATIYOR?

“Şimdi hocam diyet yapıyorsak, o zaman akupunktura ne gerek var” diye sorabilirsiniz. İşte asıl kritik nokta burası. Çünkü zayıflama sürecinde hazırlanan diyetlerle insanların sevdiği yiyeceklere veda etmelerini istemek durumunda kalıyorsunuz. Bu da kişilerde ciddi bir psikolojik stres yaratıyor. Biz bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla eş zamanlı olarak mutluluk hormonu sentezleyecek ve hızlı doymayı sağlayacak bir akupunktur yapıyoruz. Böylece hastanın diyete adaptasyonu sağlanmış oluyor. Ayrıca hastalarımızın çoğunun gün içerisinde atıştırma alışkanlığından vazgeçemediğini gözlemliyoruz. Bu durumda da devreye kulak akupunkturu giriyor. Bunun yanı sıra hastanın metabolizmasını çalıştıracak ve hızlandıracak vücut akupunkturunu da kullanıyoruz. Böylece vücudun gastrointestinal sistemi düzenli çalışıyor ve kabızlık gibi problemler, daha kolay çözülebiliyor. Ayrıca beynin yarattığı acıkma hissi de baskılanabiliyor. Yani akupunktur, kilo vermeye, iştahı azaltarak, midede çabuk doyma hissi yaratarak, metabolizmayı hızlandırarak, stresin yol açtığı gereksiz yeme nöbetlerini engelleyerek, uykuyu düzenleyerek ve kişiyi mutlu ederek etki ediyor. Kısacası akupunktur tek başına zayıflatmıyor, yapmış olduğunuz diyete uyumunuzu sağlıyor.

Haberin Devamı

Akupunktur ve zayıflama

AKUPUNKTUR BÖLGESEL ZAYIFLAMA İÇİN DE KULLANILABİLİR Mİ?

Bölgesel yağlanmalar için de akupunktur kullanılabiliyor. Ancak normal akupunkturdan çok daha farklı işleyen bir sistem var. Eğer, bölgesel yağlanmalarda normal akupunktur iğnelerini kullanırsanız, başarılı bir sonuç alamazsınız. Bunun için özel tasarlanmış yağ parçalayıcı iğneleri kullanmamız gerekiyor. Örneğin kolunuzda sarkmalar mevcut veya baseninizde yağ odakları var ya da sadece bacak arasında ortaya çıkan bir yağlanmanız söz konusu. İşte burada sadece sorunlu bölgeyi hedef alarak, yağ dokusunun içerisine akupunktur iğnelerini yerleştiriyoruz. İğneler vasıtasıyla bölgeye akım veriyoruz. Bu akım, yağ dokusunu parçalarken, hastaya herhangi bir acı vermiyor. Yağ dokuları parçalandıktan sonra ise devreye bağışıklık sistemi giriyor ve parçalanan yağ dokularını eritiyor. Daha sonra eriyen dokular, lenf kanalıyla kana karışıyor. Bu aşamada hastalarımızın bol su tüketmesini istiyoruz. Çünkü su yardımıyla parçalanan yağ dokularını vücuttan atabiliyoruz. Ancak akupunktur yaptırdıktan sonra da yeme içmenize mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü siz yağlanmaları ortadan kaldırdıktan sonra sağlıksız beslenmeye devam ederseniz, aynı bölgede yine benzer sorunla karşılaşırsınız.

Haberin Devamı

KAÇ SEANSTA ZAYIFLAYABİLİRİZ?

Tedavi, haftada iki sefer olmak üzere bir ay sürüyor diyebiliriz. Tedavi sonrasında ise ortalama 4-8 cm incelme söz konusu oluyor. Hastalar, bir veya iki beden bölgesel akupunktur ile zayıflayabiliyor. Bunu genel zayıflama akupunkturu ile desteklediğimiz zaman, genel kilo kaybını sağlıklı bir şekilde elde edebiliyoruz. Tabii her hastanın metabolizması çok farklı. Ancak hasta bizim verdiğimiz planlamaya uyarsa, bir buçuk veya iki ay içerisinde gözle görülür bir değişikliği fark edebiliyor.

Akupunktur ve zayıflama

AKUPUNKTUR SONRASI KİLO ALMAYI NASIL DURDURABİLİRİZ?

Hastalarımızın en çok merak ettiği konuların başında ise elbette ki ‘akupunktur sonrası kilo almayı nasıl durduracakları’ sorusu geliyor. Bunun da çok basit bir yöntemi var. Yapmamız gereken tek şey, dengeleme diyetlerine vücudumuzun alışmasını sağlamak. Peki, dengeleme diyeti ne demek? Mesela bayram dönemi misafirliğe gittiniz, tatlı ve yemekleri çok kaçırdınız ya da açık büfe bir otelde tatildesiniz ve kendinizi tabağınız dolu halde buldunuz. Ben genelde hastalarıma böyle durumlarda diledikleri kadar yemelerini öneriyorum. Ancak sonrasında mutlaka kaç gün kaçamak yaptıysanız, o kadar gün dengeleme diyeti uygulamanız şart. Bunu yaptığınız zaman çok kolay kilo verip, ideal kilonuzu koruyabiliyorsunuz. Dengeleme diyetleri için hekiminizden mutlaka destek almayı ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları