Canım jean’im ayları

‘Jean’imi çekip çıkıyorum’ çılgınlığı son sürat devam ediyor. Peki 2017 yaz trendlerine bakarsak jean’ler nasıl bir hal almış?

Haberin Devamı

'Jean’imi çekip çıkıyorum.’ çılgınlığı son sürat devam ediyor. Bu kadar pratik giyilen, rahat kombinlenen her okazyona uyan, sezonsuz denim pantolonlar dolaplarımızın gerçek demirbaşı... Yani anlayacağınız ‘jean pantolonlarımız’ yine başımızın tacı. Yaz trendlerine baktığımızda, öne çıkan trendlere gelince... 

◊ 70’lerin festival ruhu ve maksimalist 80’ler tüm sokak modasına yansırken jean’ler de yeni modelleri ve özel yıkamalarıyla nasibini alıyor. 

◊ En önemli yenilik denim pantolonların bellerinin bir tık yükselmesi ve kalıbının özellikle kalça kısmından aşağıya doğru bollaşması. Skinny’lerden çok boru paça inen, havuç jean’ler trend oluyor. Örneğin Levi’s klasik 501’ini, yeni 501 CT yaptı. Bu trende uydurarak beli birkaç santim yukarı çekti ve bileklere doğru forma koni şeklini verdi. 

Haberin Devamı

◊ Beyazlatıncaya kadar ‘taşlanan ve ağartılarak’ yıkanan sert dokulu denimler ön planda. Scotch&Soda ve Diesel ‘endustrie Denim’ bu şekil jean’i bol markalar.

◊ ‘5 cep’ hâlâ yerini kimseye kaptırmadı. Çünkü o bir klasik. Biz kızlar da boyfriend 5 cepten vazgeçmiyoruz. Koton, H&M, GAP, Ramsey ve Mudo mağazalarında klasik jean’lere bir göz atın.

◊ ‘Beyaz jean’ler yine her yaz gibi olmazsa olmazlar. Çünkü her durumda rahatça kombinleniyor ve ofise, yemek randevularına ya da sahillere bile çok yakışıyor. Mavi’de satılan yırtık yada düz beyaz jean’lere alıcı gözüyle bir daha bakın.

◊ Yeni olarak ‘Gri renk’ jean de alırsanız dolabınızdaki denim pantolon koleksiyonunu tamamlamış olursunuz. Grinin her tonu için, Mavi ve Que markalarında güzel modeller var.

Canım jean’im aylarıJean gömlekleri pantolonlarla birlikte takımlamak hâlâ moda.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Paçaları hafifçe dışarı kıvırıyoruz. Asla içe değil.

Yırtık jean’lerin en iyi sezonu, güle güle bol bol giyin.

Beyaz bir jean’iniz mutlaka olsun.

Yaz sezonunda, gri jean’in taşlanmış ve açık tonlarını tercih edin.

Boru paça kesim çok revaçta, kış sezonunda da devam edecek.

 

+ Hip-hop jean’ler in

- Skinny’ler out.

 

Yazarın Tüm Yazıları