Geleceğin taraftarlarına tiyatroyla ulaşıyor

BIRAKIN kadın ve çocuk seyirci sayısını artırmayı, yüzde 100’e yakın erkek olan asıl seyircisini bile kaybetmek üzere Türk futbolu.

Haberin Devamı

Belki de Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri kaliteli seyirci sıkıntısı. Transferlere, hocalara milyon dolarlar ayrılıyor ama tribünler Süper Lig’de bile dolmuyor. Derbiler hariç kimse tribünlere koşmak için can atmıyor. Kulüpler de seyircisine maçlarda kırılıp dökülen tribünleri tamir etmekten başka bir yatırım yapmıyor.

 Geleceğin taraftarlarına tiyatroyla ulaşıyor

ÖNYARGIYI SİLECEK GÖRÜNÜYOR

“İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” ilkesini benimsemiş İzmir’in yüzakı kulüplerinden Altınordu bu yargıyı silecek gibi görünüyor. “Futbolda iyi şeyler de var” dedirtiyor. Kadınları futbolun içine çekmek için 2 yıl önce Altınordu Fikir Atölyesi’ni (ALFA) kurup projeler üreten kulüp bu kez de çocukları hedef aldı. Bir otobüsü sahneye çeviren Altınordu Çocuk Tiyatrosu, “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” oyunuyla binlerce öğrenciyle buluşmaya başladı.

Haberin Devamı

Geleceğin taraftarlarına tiyatroyla ulaşıyor


OTOBÜS TİYATRO HER YERDE

İlk tecrübesini İzmir Fuarı’nda her gün binlerce izleyici önünde veren, Kemal Aygen ve ekibinden kurulu Altınordu Çocuk Tiyatrosu, eğitim - öğretim sezonuyla birlikte okul yollarına düştü. Otobüs sahnesiyle Konak ve Karabağlar’da her hafta okul okul gezen Altınordu Çocuk Tiyatrosu, sağlıklı beslenme, spor, fair - play, futbolda şiddetin önlenmesi, iyi taraftar, iyi insan ve iyi bir vatandaş olma konularını işleyen oyunda çocukları hem eğlendiriyor, hem de bilgilendiriyor.

Geleceğin taraftarlarına tiyatroyla ulaşıyor


10 BİN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

Altınordu Çocuk Tiyatrosu okul bahçelerindeki oyunlarını kış şartlarının ağır olduğu günlerde salonlara taşıyor, inatla her öğrencinin ayağına gidiyor. Bugüne kadar Mustafa Urcan, Sabiha Yorgancılar, Agah Efendi, Cevdet Güçler, Ahmet Ragıp Üzümcü, Rıza Özmenoğlu, Adnan Mazıcı, Duğrullar, Nazire Merzeci, Hüseyin Akdağ, Ali Akatlar, Emrullah Efendi, Hatice Hanım, Fevzi Özakat ve Ulubey ilköğretim okulları ile Hatay Koleji’nde gösteri yapan Altınordu Çocuk Tiyatrosu, 10 bine yakın öğrenciye ulaştı. En son 21 Ocak’ta Selçuk Belediyesi işbirliğiyle Selçuk Efes Kültür Merkezi’nde yüzlerce öğrencinin karşısına çıkan ekip, 9 Şubat’ta Kültürpark İsmet İnönü, 17 Şubat’ta da Bozyaka Kültür Merkezi’nde binlerce çocuklae buluşacak.

Haberin Devamı

 Geleceğin taraftarlarına tiyatroyla ulaşıyor

ONLAR İYİ ŞEYLERE LAYIK

Altınordu Sosyal Etkinlikler Yöneticisi Elif Can, Altınordu Çocuk Tiyatrosu’nun kulüpte çok özel bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, “Çocuklar iyi şeylere layık. Bugün bizim gösterimizi izleyen, iyi birey ve iyi vatandaş olmayı eğlenerek öğrenen çocuklar, yarın sadece futbolun değil, farklı meslek gruplarının içinde yer alacaklar. İyi insanların ve güzel ülkemizin her zaman iyi şeylere layık olduğuna inanıyoruz. 10 bin öğrenciden birine bile doğruyu öğretebilirsek kendimizi çok mutlu hissedeceğiz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları