Ülkenin tüm karmaşasına rağmen

Merhaba Sevgili Okur;

Haberin Devamı

Ülkenin tüm karmaşasına rağmen doğa muhteşem döngülerine bize rağmen huzurla ve uyumla devam ediyor. Bu aylar bireysel olarak benim de tohumlarını attığım ve meyvelerini sizlerle paylaştığım aylar. Öncelikle sevindirici şeyler de oluyor, kitabım İyilik sende’nin çıkışını ve 7. Baskıya doğru gidişini kutladık.

Ayşe olarak hayatımı yaşarken zorlandığım anlardaki çıkış noktalarımı, şifa sistemleri ve tıp üzerine düşüncelerimi, sağlıktan beslenmeye keşfettiğim ve uyguladığım pratik tariflerimi içeriyor. Gündelik hayatınızda kendiniz ve aileniz için çok faydasını göreceğiniz bilgiler var. Uzunca bir süredir “Ayşe Tolga İyi Yaşam” projemi başlattığım sosyal medya hesaplarımı ve internet sitem üzerinden paylaşımlarımı biliyorsunuz. Bundan önce, klinik aromaterapist ve bütünsel terapi uzmanı olarak çalıştığım on senelik dönemde yaptığım tüm çalışma ve uygulamalarım, sonrasında Türkiye’nin dört bir yanında verdiğim eğitim, seminer ve söyleşilerimde karşılaştığım insanların dönüşümlerine şahitlik etmek bana cesaret verdi, o yüzden bunları sizinle de paylaşmak istedim. Çünkü her ne yaşarsak yaşayalım, dünya ne halde olursa olsun, içimizdeki o tatlı çocuklar hep perilere inanıyor. Bu da bize iyi gelecek tek şey. Kitabımı hepimize şifa olması adına yazdım. Umarım seversiniz.

Haberin Devamı


Artık resmen bahar geldi, en sevdiğim mevsim. Bahar zamanı doğa uyanacak. Üzerine çiçekleri polenleri atacak, gencecik bir anne gibi döl tutacak, meyvelerini sevecenlikle bizlerle paylaşmak için var gücüyle çalışacak. Havalar ısınacak, bitkiler dışında tüm doğa uyanıp dışarıya çıkacak.


Ancak her değişim ve her dönüşüm gibi zorlukları var. Havada uçuşan polenler, saman nezlesi şikayetleri, alerjiler ve bahar yorgunluğu bu aylarda yaşayacağımız fiziksel rahatsızlıkların başında geliyor. Bu dönemler arınma için en uygun zamanlar.


Arınma fiziksel boyutta beslenme ve çevresel şartlardan kaynaklı vücudumuzda biriken zararlı maddelerin özel kür ve uygulamalarla vücuttan atılmasıdır. Bunun ilk etabı beslenmektir. Bağırsak ve mide temizleyici bitkisel karışımlar ve bitki suları ile beden toksinlerden arındırılır Bununla beraber bedensel arınmanız için de aşağıdaki uygulamaları uygulamanızı öneririm.

Haberin Devamı

DETOKS SIRASINDA BEDEN TEMİZLİĞİ

Detoksun en önemli etkisi vücudun tüm organlarını, özellikle cildi, solunum sistemini etkilemesi. Her sabah yapacağımız günlük arınma rutinimizin en önemlisi burnumuzun temizlenmesi.

BURUN TEMİZLİĞİ


Çin tıbbı üzerine aldığım eğitimin en önemli kısmı vücut direncinin korunması üzerine idi. Semptomlarla uğraşmadan önce hastanın soluk alıp verişi bizim için sağlığına dair önemli ipucu vermekte. Bu nedenle üst solunum yollarımızın hijyeni, burun boşluklarımızın temizlenmesi, mukusun giderilmesi çok önemli. Detoksunuzda özellikle her sabah lütfen bu burun temizleme işlemini ihmal etmeyin. Benim bunun için kullandığım pompalı bir şişem var. 200 ml iyi su içine 1 çay kaşığı Himalaya veya deniz tuzu çözeltisi ekliyorum. Burnumun bir deliğinden suyu püskürtürken başımı öne eğerek suyun, öteki taraftan çıkmasını sağlıyorum. Bunu yaparken burnumu da sümkürüyorum. Aynı şekilde diğer tarafa da yapıyorum. Suyu fışkırtırken bir yandan da sümkürme hareketiyle suyu dışarı iterseniz, geniz ve arka boşluklar gayet iyi temizlenecek. Burun içindeki maddeler yumuşayan su ile daha kolay çıkacak, nefesiniz açılacak. Bunu detoksunuz olmasa da her sabah uygulayınız. Burun arkası ve geniz bölümünün hijyeni sizi viral hastalıklardan koruyacak.

Haberin Devamı


DİL TEMİZLİĞİ


Dilimizin üstüne, uykudayken gece boyunca birikmiş olan toksinleri sabah mutlaka sıyırarak temizlemeliyiz. Bu nedenle bir dil sıyıracı çok etkili olacaktır. Eğer bu yok ise bir çorba kaşığının kenarları da aynı işlevi görür. Bu işlemi sadece detoks sırasında değil, her sabah banyo rutininizin içine yerleştirmeniz çok faydalı olacaktır.


VÜCUT FIRÇALAMA


Gerçek hayvan kılından yapılmış yumuşak bir fırça ile ayaklarınızdan yukarıya kalbinize doğru, kollarınızdan yukarı göğsünüze doğru hafif hareketle kendinizi fırçalayın. Detoks rutininizde sabah burun ve dil temizliğinizle beraber bunu yapınız. Sabahları bunu yaptığımızda kan dolaşımımız hızlanacak, cildimiz pembeleşecek, ölü deriler gidecek.

Haberin Devamı


Her gün içebileceğiniz harika bir detoks çorbası. Gün içinde istediğiniz kadar içebilirsiniz. Tabi bu çorba ve detoks içecekleri dışında hiç bir şey içip yemeyeceğinizi söylememe gerek yok sanırım.


SEBZE ÇORBASI


Sebze ve meyve sularınızın haricinde arada elektrolit dengenizi korumanız için aşağıda tarifini vereceğim sebze çorbasını da içebilirsiniz.


2 tane kereviz ve sapları

3 tane havuç
Yarım beyaz lahana (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak
1 limon suyu
Çok az Himalaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal


Yanınıza bu suları alınız ve şişenizi yanınızdan eksik etmeyiniz.


BESLEYİCİ VE ENERJİ VERİCİ İÇECEK.


Yarım avokado

2 dilim ananas
1 kırmızı elma
20 gr karabuğday filizi
3 tane havuç
1 limon suyu
1 kaşık rendelenmiş taze zencefil ve zerdeçal
1 kaşık arı poleni

Haberin Devamı

Toz probiyotik saşe içine eklenir. Katı meyve sıkacağından geçirilir. Taze içilir.


YAĞ YAKICI DETOKS SUYU

Bu tarif, sayısız faydası olan elma sirkesini içeriyor. Aynı zamanda lif açısından zengin elma, arındırıcı özelliği ile limon ve iştah kesmeye yarayan tarçın da yer alıyor. 350 ml su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı taze limon suyu ve 1 çay kaşığı tarçını, yaklaşık 10 saniye boyunca blenderda karıştırın. Daha sonra yarım elmayı dilimleyerek suyunuzun içine atın. Detoks içeceğiniz hazır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları