Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe için yaptığınız her iyilik ve yardımın sizlere katlanarak geri dönmesini diliyorum. Özellikle geçen hafta yardıma koşan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

Bu hafta da özellikle çocukları için yardım isteyen zor durumda olan annelerin derdine derman olmanızı rica ediyorum. Bütçeniz doğrultusunda bez, mama, gıda alışverişi yapabilirsiniz. 

Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum

Ablacım size çekinerek yazıyorum, bir tanıdığımdan duydum muhtaç olanlara yardımcı oluyormuşsunuz Allah razı olsun sizden de aracı olandan da yardım edenden de. Ablacım ben asgari ücretle çalışıyorum, evim kira 7 aylık bir oğlum var. Eşim çalışıyordu ama geçen ay işten çıkarttılar. Düğün borçlarımızdan kaynaklanan kredilerimizi ödüyoruz hala. O kadar sıkışık durumdayız ki çocuğuma mama ve bez alacak durumum bile yok. Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum. Lütfen sizden rica ediyorum benim sesimi de duyurur musunuz belki bir hayırsever çıkar da çocuğumu sevindirir.

Haberin Devamı

Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz

Bir konuda utana sıkıla yazıyorum. Aylardır babamın sağlık sorunundan dolayı gelirimiz yok. İki küçük kardeşim var. Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz. Takı yapıp satıyorum pazarda ama yapmak için de malzeme almam gerekiyor, alamıyorum. Bu konuda ve ailem için yardım istiyorum. Küçük de olsa bizim için çok önemli. Teşekkür ediyorum.

Çocuklarıma bez ve gıda
Benim 2 tane çocuğum var, 2 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var. Onlara kıyafet alamıyorum. 2 yaşında kızımın bezi yok, gıdamız yok. Benim bel fıtığım patladı 2 tane, sağ ayağımda çekilmez sancılarım var yürüyemiyorum, yataktan kalkamıyorum. Maddi imkânım yok tedavi olamadım. Zor durumdayız bize de yardımcı olsanız Allah razı olsun sizden.

Bez ve mama
Ayşe ablacım merhabalar ben 1 yaşındaki oğlum için bez ve mama yardımı istiyorum lütfen Allah rızası için yayınlayın teşekkür ederim şimdiden Allah seni başımızdan eksik etmesin rabbim korusun seni bütün kötülüklerden.

Her türlü yardıma muhtacım

Abla ben iki çocuk annesiyim ben %70 işitme engelliyim o yüzden çalışamıyorum işimde zorluklar yaşıyorum. Evim bodrum kat, rutubetli ve tuvalet taşıyor o yüzden acilen her türlü yardıma muhtacım.

Haberin Devamı

Çalışma imkânım olsaydı kaç seferdir sesimi duyurmaya çalışmazdım
Uluslararası İlişkiler 2.sınıf öğrencisiyim. Yurtta kalıyorum ama kitaplarımı ailemin alacak gücü bile yok. Okul birincisi oldum. Ama ders kitaplarını bile alamıyorum. Ben sadece biraz desteğinizi bekliyorum.

Ailem para göndermekte zorlanıyor
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Amacım Üniversitede öğretim görevlisi olarak kalabilmek. Kendimi geliştirmem gerekiyor bunun içinde para gerekiyor. 2 kız kardeşim de okuduğu için ailem para göndermekte zorlanıyor. Sizlerden  150-200 L arası yardımlarınızı bekliyorum.

Kamu Yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim
Ayşe abla merhaba, Adıyaman Üniversitesi Kamu Yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. 2 yıldır kendi çabamla hem okuyup hem çalışıyorum. Ne burs ne de yurt desteği alabildim, aynı zamanda kız kardeşimin okul masraflarına destek olmaya çalışıyorum. Çok sıkıntılı süreçler geçiriyorum, okul iş derken derslerime yetişemiyorum. Sizden bana destek olmanızı istiyorum.

Haberin Devamı

Yardımcı olabilir misiniz?
Dokuz Eylül üniversitesi iktisat bölümü 1.sınıf öğrencisiyim. Devlet yurdunda kalıyorum, hiç bir yerden burs alamadım kredi de almak istemedim. Biz 3 kardeşiz, annem hasta babam bize zor yetiyor dışarıda okuyan tek öğrencisi benim, ona fazla yük olmak istemiyorum. Bana yardımcı olursanız hem ailem rahatlayacak hem de ben çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Okul öncesi öğretmenliği
Ben Bingöllüyüm. Orta ve lise öğretimimi yatılı okullarda tamamladım. Şu an İzmir Dokuz Eylül üniversitesinde  okul öncesi öğretmenliği okuyorum. Babam hayvancılıkla uğraşıyor. Dört kardeşiz, buraya geldiğimde bana yurt çıkmadı çok zorlanıyorum. Aileme daha fazla yük olmak istemiyorum. Bana destek olursanız çok mutlu olurum. Allah razı olsun şimdiden teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Okula gidecek param yok
Uludağ üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü okuyorum. Vizelerden sonra okuluma devam edemedim. Annem çok rahatsız, onun yanında durmam gerekiyordu ancak hocalarla konuştum final sınavlarına girebiliyorum fakat okula gidecek param yok. Benden başka iki öğrenci kardeşim daha var. Ben en büyükleriyim. Okuluma devam edip onlara örnek olabilmem için  bana destek olursanız çok minnettar kalırım.

Okumak için desteğinize ihtiyacım var

Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Dört kardeşiz, anne-babam ayrı onlardan destek görmüyorum, bize anneannem-dedem bakıyor. Ben şuan şehir dışında okuduğum için bir öğrenci yurdunda kalıyorum. Dedem bize maddi destek oluyor ama maalesef bu yeterli gelmiyor. Bana özellikle eğitimime destek ve kişisel ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı olması için destek bursu verebilecek birileri olursa gerçekten çok sevinirim.

Haberin Devamı

Durumum sıkıntılı olduğu için size yazıyorum
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Maddi durumum olmadığı için sizden burs istiyorum. Babam çalışmıyor annem ev hanımı 5 kız kardeşiz, dördümüz okuyoruz. Durumum sıkıntılı olduğu için size yazıyorum. Devlet bursu alıyorum ama yetmiyor kardeşlerime yolluyorum yurt ücretimi ödüyorum. Sizden de yardımlarınızı bekliyorum.

Dershaneye gitmek istiyorum

Ayşe abla ben 11.sınıfa gidiyorum. 3 yaşında bir kız kardeşim var. Annem ev hanımı, babam asgari ücretle çalışıyor. Babam evimizi geçindirmekte zorlanıyor. Dershaneye gitmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olacak biri olursa inanın çok memnun olurum.

Cebimde 13 TL dışında param yok

Abla merhaba ben çok zor durumda kaldım başka çarem yoktu size yazmak zorunda kaldım ne olursunuz kusura bakmayın. Ben çok utanıyorum arkadaşlarımdan. Lise öğrencisiyim, yatılı bir okulda kalıyorum. Cebimde 13 TL dışında param yok Allah rızası için bana bir aylık yardım edin. Hafta sonları çalışacağım iş arıyorum burası çok küçük  bir ilçe olduğu  için bulamadım, ben de çalışmak ve harçlığımı kazanmak, aileme yük olmamak, arkadaşlarımdan utanamamak istiyorum. Sizden sadece 1 ay idare etmek için yardım istiyorum ne olursunuz bana yardım edin artık dayanamıyorum bu zorluğa. Cebime harçlık konsun başka bir şey beklemiyorum kimseden lütfen yardım edin. 

Yurt ve yol ücreti

Merhaba Ayşe abla ben üniversite 2.öğrencisiyim. Yurt ücretimi ödeyemiyorum ve dolmuş param dahi olmadığı için okula gidemiyorum. Bana yurt ve yol ücretim için yardımcı olan olursa çok memnun olurum.

YALIKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU VAKFIKEBİR /TRABZON
Ben Trabzon ili Vakfıkebir ilçesinin bir köyünde öğretmenlik yapmaktayım. Okulumuz bir köy okulu ve  54 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerin çoğu taşımalı olarak çevre köylerden gelmektedir. Okulumuz yeni kurulduğu için birçok alanda eksikliklerimiz vardır bunları gidermek için imkânları zorlamaktayız. Önemli olan eksikliklerimiz Fotokopi Makinesi ve Kütüphanedir. Öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir kütüphane oluşturmayı amaçlıyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ
* Ortaokul seviyesinde hikaye, roman vb. kitaplar
*Tarih,gezi,bilim süreli yayınları/dergiler
*Teog Kaynakları
((Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
* Eğitsel Oyunlar (Satranç, Mangala vb. zeka oyunları)
* Fen Laboratuvarı için araç gereçler
*Matematik dersi materyalleri
*Fen Bilgisi Seti, Matematik Seti
*Sosyal Bilgiler dersi için maden kayaçları
*Harita takımları,yer küre, Eğitici oyuncaklar ve posterler
*Projeksiyon, Bilgisayar, Fotokopi Makinesi
Okul Sabit Telefon Numarası :0462 856 63 20
Okul Açık Adresi :Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu Vakfıkebir /Trabzon
Okul Web Adresi :http://yalikoyiho.meb.k12.tr/tema/index.php

KÖY OKULUMUZ İÇİN IŞIK OLUN KOZAN/ADANA
Okulumuz köy okulu olup 2. sınıfı okutuyorum. Okulumuzun 138 öğrencisi var. Okulumuz birkaç yıllıktır. Ancak iç donanımı çok yetersiz. Eğitim materyallerinden yoksun. Okulumuzun bir kütüphanesi var ancak daha birkaç eski ansiklopedi ile kitaptan ibarettir. Maddi olarak bu ihtiyacı karşılayamıyoruz. Sizlerden ricamız bize yardım etmeniz. Okulumuz öğrencilerinin tamamına yakını Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun çok değişik yerlerinden göç etmiş ailelere mensuptur. Bu çağrımıza cevapsız kalmayacağınıza inanıyor, bizlere yardımcı olacağınızı umut ediyoruz. İlgi ve fedakârlığınız için şimdiden teşekkür ederiz. Esen kalın...
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlk okuma-yazma setleri
*İlkokul  ve ortaokul seviyesinde her türden okuma-hikaye kitapları
*100 Temel eser,Türk-Dünya Edebiyatı Klasikleri
*Coğrafya,tarih,gezi dergileri
*Bilimsel yayınlar,dergiler,
*İngilizce hikaye kitapları, Türk Dil Kurumu Sözlüğü, Yazım Kılavuzu
*Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü, İngilizce-Türkçe Sözlük Redhouse
((Not: Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kütüphanemiz için kütüphane dolapları yada kitap rafları, masalar ve sandalyeler,
*Kırtasiye malzemeleri (kalem,silgi,kalem açacagı, sulu boya, pastel boya, kuru boya, güzel yazı def., matematik def., çizgili defter, resim defteri, yapıştırıcı, fon kartonu, makas, elişi kağıdı,yüz boyası, parmak boyası,tahta kalemi)
*A4 kağıdı, Okul çantaları
*Eğitici materyal yapımında kullanabileceğimiz karton,el işi kağıtları
*Anasınıfı öğrencilerimiz için resimli masal kitapları,boyama kitapları
*Eğitici oyuncaklar(Tahta oyuncaklar,kartlı oyunlar,oyun hamurları)
*Montessori yaklaşımına uygun oyuncaklar
*Eğitsel oyunlar, Zeka Oyunları, Harita takımları,yerküre
*Maden Kayaçları, Matematik Seti, Fen Bilgisi Seti
*Vücudumuz ve organlarımız maketi/İskelet modeli
*Cetvel Takımları, Açı Ölçer,Pergel
*Prizmaların bir düzlemde ara kesit maketleri
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(Voleybol,futbol,hentbol topları,Badminton raket ve topu)
*İlkokulda gerekli olan eğitim-öğretim afişleri
*Anasınıfı etkinlik araç gereçleri(Minderler,peluşlar)
*Okulumuzun badanası için yağlıboya, plastik boya
*Mikroskop, Projeksiyon, Bilgisayar, Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı
*Fotokopi Makinesi ve toneri, Destek eğitim odamız için ;
-Kavram Öğretim Seti, Hece Seti, Örüntü Kartları ve boncuklar
-Ses Kartları, Müzik aletleri Köşesi, Dikkat Geliştirme Seti
-Neşeli Kule, Üç Boyutlu Kitap Seti, Yapboz Tamamlama Kartları
-İnteraktif Kavram Cd Seti, Nezaket /Görgü Kuralları Seti
-Ahşap Bloklar, Jange Oyun Çubukları
-Sayılarla Eşleştirmeli Hafıza Oyunu
Okul Sabit Telefon Numarası :0 328 735 23 54
Okul Açık Adresi : Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı İlkokulu/Ortaokulu
Çukurköprü  Mevki  Faydalı Mahallesi   P.K:01530  Kozan /Adana
Okul Web Adresi :
*Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı İlkokulu :http://faydalidmavilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php
*Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı Ortaokulu :http://faydalidmavortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları