Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Sevgili dostlar. Okullar açılıyor ve önümüz bayram. Bizden burs bekleyen öğrenciler, evine gıda desteği isteyen, ilaç parasına ihtiyacı olanlar, çocuklarına bayramlık kıyafet bekleyenler var… Yardımcı olana da okuyana da çok teşekkürler…


Lütfen Duyun Sesimi


İstanbul’da Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim ve son sınıfım. Bir sene şartlar nedeniyle hazırlığı tekrarlamak zorunda kaldım. Bugüne kadar çalışarak hem eğitimimi sürdürdüm, hem geçimimi sağlamaya çalıştım. Kız kardeşlerim var ve onlara da destek vermek zorunda kaldığım zamanlar oldu. Artik her şeyin sonuna geldim. Kalacak yerim yok bursum yok gelirim yok. Akrabalarımda kalarak, çalışarak yine idare etmeye çalıştım bugüne kadar. Her şeye rağmen okulumu bitirme aşamasına geldim. Önümde bir yıllık bir süreç var kalacak yerim yok 3 milyar kredi kartı borcum 3 milyar insanlara borcum var. Annem yıllarca borç yüzünden babam ile sorunlar yaşadı ve ben onun kurtarıcısı gibiydim fakat şimdi bu dönemde bunların duyulmasıyla hem onlar için bir son olabilirim. Bazen mantık kalmıyor bende intihar etmeye meyilli bir haldeyim. Bankalar sürekli sıkıştırıyor, ben ise zorunlu stajımı yapıyorum şu an. Gün boyu oturup düşünmekten burada da işleri yürütemiyorum. Zorunlu stajdan dolayı da çalışıp bir kuruş kazanamadım. Haftalardır parasız gidip geliyorum ki sorun bundan ziyade artık kafamın çalışmayacak noktaya gelmiş olması. Okullar başlayacak borçlarım yığınla boyumu aşıyor. Lütfen yardım edin.

Haberin Devamı

Burs istiyoruz-Merve

Biz de bu sene ikizimle üniversiteyi kazandık. Annem ev hanımı ve sadece babam çalışıyor. Ben Bursa'da kardeşim Karabük'te okuyacak. İkimiz de şehir dışında olduğumuz için yurda yazıldık. Yaz tatillerinde çalışıp harçlığımızı çıkarmaya çalıştık. Şimdi her şey çift masraf olduğu için maddi olarak çok zorlukla karşılaştık ve olanaklarımız yetmiyor. Bize burs yardımında bulunabilecek birilerine çok ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Oğluma burs istiyorum-Birsel

Oğlum üniversitede çok başarılı bir öğrenci. Babası işsiz ve maalesef ikimize karşı manevi şiddeti çok fazla. Ben lokantada bulaşıkçılık yapıyorum. Şükür üç yıldır oğlumu kimseye muhtaç olmadan okuttum. Oğlumun burs desteği yok, vakıflara başvurduk fakir kâğıdımız da var. Okulunun başlamasına 14 gün kaldı, oğluma tek seferlik bir harçlık talep ediyorum sizlerden. Vakıflardan burs için dönüş ekim sonu olacakmış o zamana kadar oğluma harçlık talep ediyorum. Yardımcı olan herkese Allah daha çok versin inşallah.

Okul eşyası istiyorum-Neşe

Oğlum bu sene ana sınıfına başlayacak. Onun için okul eşyası ve kırtasiye malzemelerine ihtiyacım var.

Haberin Devamı

Kalacak yerim yok

Gerçekten çok kötü durumdayım ve bir ele ihtiyacım var hayata tutunabilmek için. Gündüz dışarıdayım geceden sabaha kadarda çalışıyorum. Uyuyamıyorum. Lütfen duyun sesimi bana yardım edin.

Evlilere neden burs verilmez?

Sevgili Ayşe ablacım; Ben evli ve çocuklu bir bayan olarak üniversitede eğitim fakültesi müzik öğretmenliğini kazanmış bulunmaktayım. Eşim memur diye ve kimse evli öğrencileri düşünmeyip başvuru formlarını ona göre ayarladıkları için ben hiç bir yere başvuruda bulunamıyorum. O kadar çok kişiye mesaj attım ki birisi de lütfedip cevap yazmadı. Ben anlamıyorum evli olmak neden bursa engel oluyor ihtiyacım olmasa zaten yazmam. Evet eşim memur fakat benim hiç gelirim yok evimiz kira oğlumu kreşe göndermek zorundayız zaten maaşın yarısı ev kirası ve kreşe gidecek. Ayrıca eşim bulunduğumuz yerden başka bir ilçeye git gel yapıyor. Evi merkezden kiraladık benim okulum dolayısı ile. Evin faturaları gıda ihtiyacı vs derken ben eşimden para istemeye çekineceğim. Yemek param yol param müzik bölümü okuyacağım için müzik aleti vs almam gerekecek bunları nasıl karşılayacağım bilmiyorum. Bari siz bana kulak verin ve eğitimim adına istediğim bu bursu bana sağlayın ve birilerine yönlendirin rica ediyorum.

Haberin Devamı

Küçük bir oyuncak

İstanbul Maltepe'de ikamet etmekteyim sizi annem ve kardeşlerim için yardım istiyorum. Küçük bir kardeşim ve 10 yaşında bir kız kardeşim var. Çok zor durumdalar. Bodrum katı, güneş almayan bir odalı evde mücadele veriyorlar. Annemle babam mahkûm, zaten annemle babam resmi olarak da ayrılmış durumdalar. Birkaç yerden yardım aldı ama yetmiyor çoğu zaman bebeğe bez ve mama alamıyorum. 10 yaşındaki kardeşim parasızlıktan okula yazdırılamadı. Ne olur yardım edin sizden gelecek küçücük bir oyuncak bile kardeşimi güldürecek.

Öğretmen arıyorum

YGS sözel bölümde özel ders verebilecek bayan öğretmen aramaktayım.

Kuru ekmeğe bile muhtacız

Haberin Devamı

Merhaba öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun çoğu insan sizin sayenizde yardım alıyor. Benim şu an biraz yardıma ihtiyacım var. Gıdaya çok ihtiyacımız var. Eve tek ben bakıyorum ve hiçbir şeye yetişemiyorum. Sadece biraz gıda yardımı yapabilir misiniz? Şu an kuru ekmeğe bile muhtacız. Kendim için bir şey istemiyorum sadece ailem için.

Camımda perdem yok diye bez astım

Merhaba Ayşe Hanım herkese yardım ediyormuşsunuz lütfen bana da yardım eder misiniz? Çok çaresizim kayınvalidemden dolayı eşimden ayrıldım. Evimde bir şey yok yatak odamdan hariç. Lütfen elinde kullanmadığınız perde, yolluk, yatak örtüsü, nevresim falan olursa bana gönderir misiniz? Çok ihtiyacım var inanın. Camıma bez astım perdem yok diye, şimdilik alamıyorum. Bayram geldi, 2 çocuk var okul onlara kırtasiye yardımı da yaparsanız çok sevinirim.

KPSS kitabı istiyorum

Üniversiteden yeni mezun oldum. KPSS ye hazırlanıyorum fakat imkânsızlıklardan dolayı kitap alamadım. Bu sene çok sıkı bir şekilde çalışıp atanmak istiyorum. KPSS genel kültür genel yetenek ve eğitim kitaplarını bağışlamak isteyen varsa bana yönlendirebilir misiniz?

Ne olursa razıyım

Sizi daha yeni öğrendim sayılır yardıma muhtaç herkesin ihtiyaçlarını karşılamasına aracı oluyormuşsunuz ne kadar güzel. Babam yok annemle ben ortaokuldayken şiddetli geçimsizlikten ayrıldılar, 1 TL dahi faydası yok ve biz annemin memleketine geldik annem tek başına geceli gündüzlü 2 işte çalıştı kardeşimle beni okuttu hem analık hem babalık yapmaya çalıştı. Şimdi zar zor liseden mezun olduk. Üniversite kazandım. Lise gibi değil, yaşadığımız yerden uzakta bir yeri kazandım ve gidemiyorum para olmadığı için. Hiçbir yerden burs çıkmadı. Annem çok üzülüyor gönderemeyeceği için. Onun o çaresiz halini gördükçe içim parçalanıyor. Lütfen yardım edin okumak istiyorum. Annemin yıllarca çektiği zorluğun emeğin karşılığını vermek istiyorum. Ne olursa razıyım çok az vaktim kaldı. Kazandığım okul açıldı bile yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Okulu bırakmak zorunda kalacağım

Üniversite örgenciyim ve bana devletten burs çıkmadı. Babam şeker hastası çalışamıyor, annem kalp hastası. Bana burs verecek birilerini arıyorum. Lütfen yardımcı olun, para bulamazsam eylülün on beşine kadar okulu bırakmak zorunda kalacağım.

Burs istiyorum-Soner

4. sınıf üniversite öğrencisiyim. Maddi durumum iyi olmadığından dolayı öğrenimime devam
etmekte zorluk çekiyorum. Kirada kalıyorum. Sesimi siz ve sizin gibi güzel yardım severlere duyurmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

Çocuklarım benim gibi annesiz kalmasın

Ayşe Ablam ben Van’dan yazıyorum. İsmim Serpil, evliyim. 2 çocuk annesiyim. Geçen sene annemi kaybettim kanser hastalığından. Buradaki doktorlar ben ve kız kardeşlerimin smear testi yapmalarımızı istediler. Biz de yaptık, sonuçları almaya gittiğimizde dünya başıma yıkıldı. Test sonuçlarım pozitif çıkmıştı ve beni araştırma hastanesine sevk ettiler. Orada parça aldılar, sonuçlar aynı çıktı. 5 ay boyunca bir tedavi görmedim “Burada sadece gözlemleyeceğiz” dediler. Ben de “Neden bir tedavi uygulamıyorsunuz? Hep böyle mi olacak? Ölmem mi gerekiyor?” diye sorduğumda bana, “Maddi gücün varsa Ankara’ya git!” dediler. Maddi gücüm olsaydı burada size böyle sormazdım dedim, başlarından kısacası def ettiler. Sonuçta grip değilim! Erken teşhis hayat kurtarır diyorlar bir de. Eşim zaten şu an işsiz, maddi sıkıntılar içerisindeyiz. Kıt kanaat geçiniyoruz zaten ne yapacağımızı bilmiyoruz... Bir yardım eli uzatılmasını bekliyoruz YAŞAMAK İSTİYORUM ÇOCUKLARIMDA BENİM GİBİ ANNESİZ KALMASIN.

Burs istiyorum-Yaren

Ben Üsküdar Üniversitesi 2. sınıf hemşirelik öğrencisiyim ve %50 bursluyum. Özele gittiğim için herkes maddi durumu iyidir diye düşünse de öyle bir dururumuz yok. Bu yaz ben çalıştım destek olabilmek için ama istediklerimi bile elde edemedim. Kayıt döneminde çok zorluk yaşadık bu suretten dolayı ailemden para konusunda sıkıntı çekiyorum. Babam emekli 2 kardeşiz ve onun da okul masrafları var. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bursa çok ihtiyacım var.

Burs istiyorum-Funda

Bu yıl İstanbul Üniversitesi kimya bölümünü kazandım. İhtiyaçlarım çok olacağı için babama yük olmak istemiyorum bu yüzden size yazmak istedim.Eğer burs konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Burs istiyorum-Ebru

Ben üniversitede 2. Sınıfta İngilizce öğretmenliği okuyorum ama bazen oluyor ki okula gidecek param olmuyor. Babam verem hastası, annem çalışmıyor. Bana Allah rızası için burs bulun çok kötü durumdayım. Notlarım çok iyi ama her ay 300 TL istiyor okul bizden. Bunu karşılayacak durumumuz yok bana lütfen yardım eli uzatın abla.

Yazarın Tüm Yazıları