Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

Fransa’dan Hong Kong’a Türkiye’de turizm yatırımı yapan otel markalarının yöneticileriyle deprem gündemine dair sohbet ettim. İşte Türk turizmine dair duydukları inancı dile getiren lüks markaların Türkiye’ye dair güven mesajları...

Haberin Devamı

Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

Türkiye’ye global destek

Geçtiğimiz haftalarda ön lansmanı yapılan Hong Kong’lu The Peninsula grubunun İstanbul’da açtığı yeni otelinde işletmenin genel müdürü Jonathan Crook ile bir araya geldim.

Sohbetimizin ilk konusu deprem gündemi oldu.

Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

Depremzedelere yardım için dünya çapındaki tüm otelleriyle beraber Hope for Türkiye (Türkiye İçin Umut) projesini başlattıklarını belirten Crook, “Türkiye’ye ve Türk turizmine güvenimiz tam. Depremin yaraları eminim hızlıca sarılacaktır. Bu amaçla biz de grup olarak global bir destek kararı aldık. Hong Kong, Şanghay, Pekin, Tokyo, New York, Chicago, Londra, İstanbul, Bangkok ve Manila otellerimizde 31 Aralık 2023 tarihine kadar konaklamalarda her geceleme başına 10 euro’luk bir kaynak depremzedeler için ayrılacak” dedi. Açıkçası rakam tek başına düşük gibi gözükse de tüm otellerin toplamındaki yüzlerce odayı ve önümüzdeki 10 aylık süreyi göz önünde bulundurursak her bir konaklama ciddi bir yardıma dönüşecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

GELENEKLERİN HARMONİSİ

Şehrin çağdaş sanatının kalbinin attığı Karaköy’deki otel eski limanın ve Çinili Han’ın dokusuna sadık kalınarak ünlü mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tekrar tasarlanmış.

Çalışanların kıyafetlerini ise Asya ve Türk çizgileri taşıyan bir konseptte modacı Arzu Kaprol tasarlamış.

Otelin Türk turizmine katkısı hakkında konuştuğumuz Crook “The Peninsula İstanbul’un sunacağı konaklama hizmetleri ve lezzetler sadece İstanbul’un değil tüm dünyanın ilgi odağı olacağına yürekten inanıyorum. En heyecan verici olan ise Türk misafirperverliği ve markamızın geleneklerinin mükemmel karışımını böylesine sanat ve tarih buluşmasının yaşandığı eşsiz bir lokasyonda sunmak olacak” dedi.

Haberin Devamı

Beni heyecanlandıran detaylar ise odalarda gördüğüm Türk mermerleri, Boğaz kenarındaki otelden denize girme imkanı sunulacak iskelelerin kurulacak olması ve havalimanından otele Haliç üzerinden teknelerle ulaşılabileceğini duymak oldu.

Bakalım baharda kapılarını açacak otel şehre nasıl bir hava katacak...

Yatırımlar sürecek

Dünya çapında 5 bin 500’den fazla oteli bulunan Fransız Accor grubunun Dünya Ticaret Başkanı Yiğit Sezgin ile İstanbul Havalimanı’nda karşılaştık ve sohbet ettik.

Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

Sezgin gruptaki görevini dünya jet-setinin gözdesi olan London Savoy, The Plaza New York, Montreux Palace gibi lüks otellerin markası Fairmont Hotels & Resorts’un global yöneticiliğiyle taçlandırmış.

Haberin Devamı

Turizm dünyası Türkiye’nin yanında

Açıkçası Yiğit Sezgin’in global sektör bilgisi ve yaptığı analizler kadar, 30 ülkede 90’dan fazla oteli olan bir markada böyle bir pozisyona bir Türk olarak gelmesi de ülkemiz adına kıymetli ve gurur verici. Havalimanında deprem gündemine dair sohbet ettiğimiz Sezgin, grup olarak Türk turizmine her şart altında inançlarının tam olduğunu, yatırımlarının devam edeceğini, Türkiye’nin turizm potansiyelinden hiçbir şey kaybetmeyeceğini söyledi. Sezgin “Sahip olduğu konum, doğa ve tarih ülkemizi çok farklı bir konumda tutuyor. Türk turizmi depremden etkilenmiş gibi gözükse de sahip olduğu potansiyel bunu telafi etmeye yetecek güçte. Bu yaz Şampiyonlar Ligi ile sezona çok iyi bir başlangıç yapacağımızdan emin” diye konuştu.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları