Bella HadId Filistin’i yine unutmadı

Avrupa’nın en prestijli moda ödüllerinden British Fashion Awards geçen hafta Londra’da yapıldı. Türk modacı Zeynep Kartal’ın tasarımlarıyla geceye katılan ünlü isimlerin de yer aldığı törende Yılın Modeli seçilen Bella Hadid paylaştığı mesajla Filistinli mültecileri yine unutmadı.

Haberin Devamı

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı

Ümit mesajı

Geçen eylül ayında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’e atfedilen tören Londra’nın tarihi opera ve konser salonu Royal Albert Hall’da gerçekleşti. Global moda markası Valentino’nun kreatif direktörü Pier Paolo Piccioli’ni yılın en iyi tasarımcısı, ünlü süper model Bella Hadid’in ise yılın modeli seçildiği ödül törenine Hollywood dünyasından ise ünlü oyuncular James McAvoy ve Florence Pugh katılarak kırmızı halıda göz kamaştırdı. Kate Moss’un kızı Lila Moss’un mankenler arasında podyumda yer aldığı törende defileler kadar ödül alanlar ve konuşmaları da dikkat çekiciydi.

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı

Haberin Devamı

Ödül törenine katılamayan Bella Hadid videolu mesajında “Filistinli mülteci bir ailenin evladı olarak söylemek isterim ki atalarımız bizim sahip olduğumuz birçok imkana sahip olamadı. Bu ödülü dünyanın neresinden olursa olsun mülteci çocuklara ümit olması için alıyorum” dedi.

Açıkçası Hadid ve ailesinin Filistin kökenine sahip çıkması ve hemen hemen her global etkinlikte bölgedeki sorunların savunuculuğunu üstlenmesi hem Türkiye’den hem de yurt dışından geldiği yerleri unutan ve ihmal eden birçok ünlü için örnek alınacak bir davranış.

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı

Umarım bir gün

İnsan bu muhteşem ödül törenlerinin görkemini ve dünyaca ünlü isimlerin katılımını görünce iç geçirmiyor değil. Biz bu işin pazarlama ve iletişimini neden büyütemiyoruz sorusu akıllara geliyor. Türk kumaşı ve hazır giyimi ülkemizin en kaliteli ve en hayranlık yaratan ihraç kalemlerinden. Dev bir endüstri. Yani maddi gücümüz de var, muhteşem tasarımlarımız da var. Ama birçok tören, yarışma ve etkinlik yapılıyor olmasına rağmen kanımca halen sektörün büyüklüğünün hakkını verecek, Türkiye’nin uluslararası moda dünyasındaki ticari var oluşunun yansıması olacak global bir ödül töreni yok.

Haberin Devamı

Umuyorum ki Türkiye bir gün sadece güçlü bir üretim lokasyonu değil, işin algısını ve markasını da yöneten bir moda destinasyonu olacak.

Cinsiyetsiz tasarımlar

Ödül töreninden bir gün sonra Londra’da bir araya geldiğimiz İngiltere’de yaşayan modacı Zeynep Kartal tasarımları gecede misafirlerle buluşan Türk bir tasarımcı olmaktan oldukça gururluydu.

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı

Gecede süper model Beth Walkemeyer ve stilist Ilary Crespo’yu giydiren Kartal “Dünya moda otoritesinin merkezi olan Londra’da kurulmuş British Fashion Council’ın verdiği ödüller tasarımcıların motivasyonu ve sürdürülebilir çevreci bir moda endüstrisinin oluşması adına çok anlamlı. Keza bu yıl sergilenen tasarımların hiç olmadığı kadar ortaya çıkan cinsiyetsiz duruşu, kadın erkek arasındaki eşitliğin moda dünyasında da güçlenip negatif çizgilerin ortadan kalmaya başladığının bir kanıtıydı.

Haberin Devamı

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı
Beth Walkemeyer

Böylesine bir gecede isimlerin ülkemize özgü kumaş ve desenlere sahip tasarımları taşıması gurur vericiydi” dedi.

Bella HadId Filistin’i yine unutmadı
Zeynep Kartal 

 

Yazarın Tüm Yazıları