Ajda Pekkan: Bodrum’u çok ihmal ettim

Süperstar Ajda Pekkan ile konser verdiği Bodrum’daki Titanic Luxury Collection Otel’de buluştum. İşte Bodrum’a dair sohbet ettiğimiz ünlü sanatçıyla konser sonrası buluşmamızdan anekdotlar...

Haberin Devamı

Bakü’den gelen nağmeler

Ajda Pekkan’la sanatçının yakın arkadaşı Berlin’de yaşayan iş kadını Sedef Aygün’ün organize ettiği konserde bir araya geldim.

Çağdaş çizgiler taşıyan bir kostümle sahne alan sanatçı, tüm orkestrası ve vokallerine ise Bodrum’la bağdaşan beyaz renkte kıyafetler giydirmişti.

Pekkan’a batı müziği enstrümanları yanında klarnet, kanun ve darbuka gibi doğu müziği ezgilerini de yansıtan 20 kişilik bir orkestra eşlik etti.

Ajda Pekkan: Bodrum’u çok ihmal ettim

Pekkan’ın repertuvarındaki sürpriz ise sanatçıyı dinlemek için özel uçağı ile Bakü’den gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ablası Sevil Aliyeva’nın bestelediği “Sen Diye” şarkısını seslendirmesi oldu. Locada konseri beraber izlediğimiz, Bodrum’a sadece bu konser için gelen Aliyeva, Pekkan için “Zamansız bir sanatçı ve yıldızların ötesinde bir ışık” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Konser alanında Pekkan’ın uluslararası şöhretini bana tekrar gösteren ise otele gelen birçok farklı milletten turistin mekân girişinde kuyruk oluşturması ve sanatçının şarkılarına eşlik edişi oldu.

Keza Hollywood yıldızı Helen Mirren’ın Londra’da yaşayan menajeri Sandy Campbell, ünlü Alman oyuncu Ursula Karven ve Berlin cemiyet hayatının meşhur siması Sue Giers’in de Ajda Pekkan konserine özel Bodrum’a gelişi sanatçının uluslararası şöhretinin kanıtı gibiydi.

Ajda Pekkan: Bodrum’u çok ihmal ettimMert Aygün - Ajda Pekkan - Sedef Aygün

Zamansız olmanın sırrı

Süperstar’la 1.5 saatlik konser sonrası kapalı bir grupla otelde düzenlenen yemekte buluştum.

Sanatçı bu sefer Bodrum’un meşhur mandalinasını çağrıştıran turuncu, şifon bir elbiseyle yanımdaydı.

Pekkan’ın favori lezzetlerinden olduğunu öğrendiğim soslu istiridye ve şampanya ikramının yapıldığı yemekte sohbet ettiğimiz sanatçıyı her zamanki gibi yine 21 yaşındaki bir genç kızın duygusallığında, enerjisinde ve heyecanında buldum.

Haberin Devamı

Esprileri, kahkahaları ve o lirik sesi büyüleyici bir şekilde etrafımızdaydı.

Bodrum’a dair sohbet ettiğimiz Ajda Pekkan’a eski Bodrum’a dair neyi özlediğini sorduğumda ise ilginç bir cevap aldım. Zeki Müren ve Ahmet Ertegün döneminin Bodrum’una dair anılarını duymayı hayal ettiğim sanatçı, “Bodrum’u ne yazık ki geçmişte çok yaşayamadım. İhmal ettim. Yurtiçi ve yurtdışı turneler, filmler ve konserler geçmişte Bodrum’da vakit geçirmeme pek imkân vermedi. Böyle bir ihmale hem şaşırıyor hem de üzülüyorum. Sevindirici olan ise artık her yaz burada olmam. Bugün Bodrum benim için hayat demek, huzur demek ve aşk demek” dedi.

Konser sonrasındaki özel davete katılan konuklar birçok güzel sıfatı Pekkan’a yakıştırırken herkesin kullandığı ortak iltifatın “zamansız bir yıldız” ifadesi olduğunu fark ettim.

Haberin Devamı

Zamansız olmanın sırrını sorduğum Ajda Pekkan, “Zamansız olmanın iksiri çok çalışmak ve hayata karşı olan merakı kaybetmemek. Benim bir arı kovanım var. Her gün bir petek ekliyorum. Merak ve keşif duygum, yenilikçi ve güncel kalışım, çevremde negatifliğe yer vermeden etrafımda kurduğum enerji ortamı sanırım beni zamansızlığa taşıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye turizmine yatırıma devam

Ajda Pekkan’la sohbetimiz sonrası Titanic Luxury Collection Otel’in genel müdürü ve Mert Aygün’le oteli gezerek yenilenen bölümleri inceledim.

Bir Türk markası olarak ciddi atılımlar yapan otelin özellikle 4 bin metrekarelik Kids Club alanını yenilikçi buldum.

Bebekler için SPA bölümü, çocukların kendi ahşap oyuncaklarını yapabildiği, kendi tasarladıkları tişörtleri basabildiği atölyeler adeta bir kampüs ortamı gibiydi.

Haberin Devamı

Keza pembe ve mavi renklerde tasarlanan, kendinizi Portofino’da hissettiren İtalyan restoranının dekoruna ve İtalyan köyü mantığında hazırlanmış meydana bayıldım.

Bu arada otelin çağdaş sanat galerisi de oldukça genişletilmiş.

Sahile Social
Crab-Sosyal Yengeç isimli dev ahşap bir yengecin olduğu bir gece kulübü açılmış.

Kısacası Titanic Otelleri’ni kuran Aygün Ailesi meşhur Türk misafirperverliğini yansıtacak birçok yatırımı Türk turizmi için bu sene de ülkemizden esirgememiş.

 

Yazarın Tüm Yazıları