75 mİlyon pound’luk restoran

Dünya gastronomi tarihinin en yüksek yatırımla kurulan restoranı Bacchanalia, 75 milyon pound’luk (yaklaşık 1.7 milyar TL) bir girişimle Londra’da açıldı. İşte içinde 2 bin yıllık heykeller bulunan tasarım harikası mekâna dair anekdotlar...

Haberin Devamı

MÜZE GİBİ

Açıldığı gün ziyaret ettiğim Bacchanalia, Londra’nın en lüks semti Mayfair’de yer alıyor.

Şehrin en ünlü üyelikli kulübü Annabel’s’in ve meşhur restoran zinciri Ivy’lerin de sahibi olan Richard Caring tarafından hayata geçirilen mekân, Bizans ve Yunan konsepti taşıyan detaylara sahip. Menüsü ise İtalyan mutfağı ağırlıklı.

75 mİlyon pound’luk restoran

Eski Yunan dönemine ait kıyafet ve takılar taşıyan garsonlar, ünlü müzayede evleri Christie’s ve Sotheby’s’ten satın alınan 2 bin yıllık tarihi eserler, ünlü İngiliz sanatçı Damien Hirst’ün imzasını taşıyan dev mitolojik heykel ve freskler, restoranı adeta bir müzeye çevirmiş.

Haberin Devamı

Tuvaletlerdeki yılan başlı musluklar, merdivenlerdeki deri kaplamalı tırabzanlar ise diğer göz alıcı detaylar arasında.

Baklavalı kokteyl

İkinci kez giderek bu sefer barında vakit geçirdiğim Bacchanalia’da baklavalı ve yoğurtlu kokteyl gibi Türk ve Yunan izleri taşıyan lezzetlerle karşılaştım.
Hem Roma hem de Bizans imparatorluğuna ev sahipliği yapmış bir ülke olarak bu konsepti bizim işletmecilerimiz ne yazık ki kaçırmış.
Bu arada çok yeni açılmasına rağmen Türk iş dünyasından tanıdık isimlere de rastladım.
Bir masada mimar Yasemin Masis, diğer masada yapımcı Esra Oflaz Güvenkaya, bir başka masada ise iş insanı Hilal Kosif’i gördüm.
Biz Türkler bu konuda çok iyiyiz. Dünyada nerede yeni ne var hemen öğreniyor, o deneyimi hızlıca yaşıyoruz.

75 mİlyon pound’luk restoran

Bir vefa belgeseli

Develi Restoranları’nın yeni nesil patronu Nuri Develi ile Londra’da Soho House’da bir araya geldik.

Nuri anlamlı bir girişimde bulunarak Türk kebap kültürü ve restorancılığının gelişimine önemli katkıları olmuş, halen hayatta olan babası Arif Develi’nin yaşamının belgesel olarak çekilmesini sağlamış.

Erol Evgin konseriyle taçlandırılacak gösterim, 27 Şubat’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecekmiş.

Haberin Devamı

Nuri’nin bu girişimi Türkiye gastronomisi adına da tam bir vefa örneği.

Ülkemizin kıymetli isimlerinin değerinin yaşarken de bilinmesi ve böylesine örnek hayatların gençlerle buluşacak olması mutluluk verici.

75 mİlyon pound’luk restoran

En azından mesleği belli

Nusret’in Dünya Kupası’nda sahaya inmesiyle aldığı tepkilere bir diğerini de fenomen Dan Bilzerian ekledi.

Instagram mesaj kutusunun videosunu göstererek Nusret’in kendisine uzun zamandır fotoğraflar yollayıp ilgisini çekmeye çalıştığını söyleyen Bilzerian, Nusret ile dalga geçti.

75 mİlyon pound’luk restoran

Oysa Bilzerian’ın paylaştığı videoyu yavaşça izleyince, Nusret’in ilk mesajı 2015’te, son mesajı da 2016’da attığını gördüm.

Yani Bilzerian’ın iddia ettiği uzun zaman sadece 1 yıl.

Haberin Devamı

Ve Nusret son 6 yıldır Bilzerian’a tek bir mesaj bile atmamış.

Dan Bilzerian’ın gösterişli hayatının kaynağı ve mesleği uzun zamandır sorgulanıyor.

Kendisini iş adamı olarak tanıtan, diğer taraftan zenginliğini pokerden sağladığını söyleyen ama aileden kalan mirasla zengin olduğu iddia edilen Bilzerian’ın hem gece gündüz Instagram’da şov yapıp hem de sıfırdan gelmiş, mesleği, parasal kaynağı ve başarısı bariz olan Nusret’i kritik etmesini açıkçası pek bir yadırgadım.

75 mİlyon pound’luk restoran

Yazarın Tüm Yazıları