Yeni lider

GALATASARAY’da uzun zamandan bu yana formasını giyemeyen bir futbolcu vardı; Hasan Şaş. Yani, deyim yerindeyse "efsane geri dönüyor".

Çünkü, Almanya kampında teknik direktör Skibbe, taktik çalışmalarında Hasan’ı hep "joker" olarak kullandı. Hasan Şaş da bu çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı. 1860 Münih karşısında sahada bir lider gibi hareket etti. Alışık olmadığımız bir yapıda, gerek oyun okumak gerekse oyun kurmak gibi işleri başarıyla yerine getirdi.

Malzemeye göre oyun

Skibbe, öyle anlaşılıyor ki Lincoln’den gerekli verimi alamayacağından Hasan Şaş’a bu rolü verdi. Şaş da, geçmiş yılların kaybını telafi etmek için yeni bir sayfa açtı. Hücumda bulunan Nonda ve Yaser’e duran toplarda attığı isabetli pasları göze çarptı. Arda’ya attığı 30-40 metrelik kontra toplar da, genç oyuncunun daha genç bir alan bulup oyun kurmasını sağladı.

Ben, Hasan Şaş’ın bu sezon herkese "geçmiş yılları unutun" diyeceğine inanıyorum. Çünkü, Hasan bu ışığı yaktı.

Arayıştaki Skibbe de elindeki malzemeye göre oyun kurmak istiyor. Önce defansta Emre Aşık, Meira ve Volkan’a üçlü defans yaptırdı. Sağ kanatta boşluk bırakıp önce Mehmet Güven sonra Barış Özbek’i sabit defans düşüncesinin dışına attı. Orta alan kalabalık olsun diye bu ikiliye o görevi verdi. Ancak hücumdayken defans eksik kalıyor, açık veriyor. Skibbe ikinci yarıda Sabri’yi oyuna alıp, sağ kanada monteledi. Alman hocanın elinde bir sürü futbolcu var. Kısa zamanda bakalım nasıl bir oyun planı uygulayacak, onu da zaman gösterecek.

Frikikleri kimler kullanacak?

Skibbe’
nin bir başka sıkıntısı ise, rakip alanda kazanılan en kritik noktalardaki serbest vuruşları kimin kullanacağını henüz belirlememiş olması. Skibbe’nin sorunları elbette ki bunlarla bitmeyecek. Geniş kadroyu aza indirmek isteyecek. Kimlerin gideceğine kimlerin kalacağına yine o karar verecek. Örneğin Galatasaray’da şu anda 3 hücum adamı var. Bir tane daha almak istiyorlar. Skibbe’nin gerçek sıkıntısı bu mudur? Bunu da zaman gösterecek.
Yazarın Tüm Yazıları