Ortaoyunu

UTANMADAN hep birlikte "Srebrenica kasabı Radovan Karadziç yakalandı" diye takkeyi göğe atıyorlar. Oysa ortada bir kaçağı yakalama yok. Ortada savaş suçlusu Karadziç’i korumaya artık son verildiğini gösteren bir ikiyüzlülük var.

Kısaca bir tiyatro oyunuyla karşı karşıyayız.

Yoksa avuç içi kadar (bizim Trakya’nın topu topu üç misli) Sırbistan’da yaşayan, Dragan Dabiç adıyla "alternatif tıp" konusunda konferans veren, bir roman yayınlayan, her gün halkın içinde dolaşan, özel bir klinikte hasta tedavi eden... Üstelik parmak izi dahil her şeyi bilinen bir kişiyi 12 yılı aşkın zamandır bulamadıklarını söylemek ya bizimle alay etmektir, yahut da böyle bir Sırbistan’a "devlet" demek aptallıktır.

Topu topu 15 gün önce hükümet kuran Mirko Cvetkoviç’in "Sırbistan’ı Avrupa Birliği’ne üye yapma" konusundaki kararlılığını dikkate alırsanız Karadziç’in tam da bu konunun Avrupa Birliği liderleri arasında görüşüleceği sırada yakalanması, oyunu çok acemice oynadıklarını ortaya koyuyor.

İlginç nokta o ki Karadziç bundan tam 13 yıl önce 8 bin Müslüman yetişkin erkeği ve erkek çocuğu Birleşmiş Milletler gücü olarak orada görev yapan Hollanda askerlerinin gözü önünde öldürtünceye kadar Batı dünyası gözünde bayağı muteber bir adamdı. O kadar ki İngiltere’nin o tarihteki Dışişleri Bakanı David Owen ile ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Cyrus Vance kendisiyle görüşmekte sakınca görmemişlerdi. Oysa o tarihe kadar geçen 43 ayda Radovan Karadziç ve başında bulunduğu katiller sürüsünün komutanı Ratko Mladiç en az 150-200 bin insanın kanına girmişlerdi. Bu alçaklar sürüsü ayrıca, kurulan tecavüz evlerinde en az 20 bin Bosnalı kadının ırzına geçmişti.

Şimdi Mirko Cvedkoviç, Avrupa Birliği’nin yolunu Sırbistan’a açmaya çalışan Avrupa Birliği liderlerine jest yaptı ya... Bunu öteki cani Ratko Mladiç’in yakalanması izlerse şaşırmayın.

Bir de bu konudaki Avrupa ikiyüzlülüğüne şaşırmayın:

Yukarıda değindiğimiz gibi yüzde 95’i sivil 200 bin kişi Avrupa’nın gözü önünde eşi az görülür bir soykırıma maruz kaldığı halde dikkat ediyor musunuz, kimse "Sırplar soykırım yaptı" demiyor.

Varsa da yoksa da iki suçlu var... Biri Radovan Karadziç, öteki Ratko Mladiç!

Tıpkı İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Yahudi soykırımını sadece Adolf Hitler ile yanındaki arkadaşları ve bir de "Naziler" denen birileri yapmış da sonra tamamı yok olmuş gibi davranmalarına benziyor.

Nedense 20
sene önce meydana gelen Bosna katliamını kimse anımsamıyor.

Hani İkinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen Polonya katliamı, Tatar katliamı gibi olayların da -Batılı kardeşlerimizin işine gelmediği için- anımsanmaması gibi.

Neyse... Radovan Karadziç yakalandı... Uluslararası Ceza Mahkemesi yargılayacak birini daha buldu ve Avrupa Birliği liderleri memnun oldu ya... Bosna’daki 200 bin kişi ölsün gitsin. Kime ne?

Batı’nın meselesi ne odur, ne kendilerinin Afrika’da, Latin Amerika’da ve Uzakdoğu’da yaptığı soykırımlardır. Batı’nın meselesi kendi devletine karşı düşmanla işbirliği yapan Ermeniler yüzünden meydana gelen karşılıklı öldürme olayları var ya, odur! Çünkü orada tüm Türkler suçlanır.
Yazarın Tüm Yazıları