İkinci bir emre kadar

FAKS çekmek ve faks almak yasaktır. Bundan böyle gelen fakslar okunmadan ve anında yetkili makamlara bildirilecektir.

Cep telefonuyla mesaj, ayrıca e-mail göndermek ve almak yasaktır. Gelen mesaj ve e-mailler okunmadan ve anında yetkili makamlara bildirilecektir. Telefonlarda ve özel sohbetlerde hükümet aleyhine söz söylemek, ülkenin ekonomik durumunu eleştirmek, dış politikaya ilişkin tereddüt belirtmek, futbol şampiyonasında şansımızın az olduğuna işaret etmek, su sıkıntısı çekildiğini söylemek yasaktır. Bunu yapanlar anında yetkili makamlara bildirilecektir.

Faks, sms, e-mail ve telefon konuşmaları haberleşmenin en yüksek aşaması olarak, bir darbe hazırlığının ilk adımıdır.

İKLİM, TENİS, ARABA

Türü ne olursa olsun nişan, nikah, yemek, gösteri, konser, sergi için davetiye göndermek ve davet almak yasaktır. Gelen davetiyeler okunmadan ve anında yetkili makamlara bildirilecektir.

İklim değişikliği, tenis maçları, araba satışlarıyla ilgili paneller başta olmak üzere, her türlü panele katılmak yasaktır.

İklim değişikliği ile hükümet değişikliği anlatılmak istenmektedir. Tenis, (aman penisle karışmasın), belli bir hazırlığın kod adıdır. Araba satışları ile ülkenin satışa çıkarıldığı anlatılmaktadır.

Panelleri düzenleyen, düzenlenmesi için salon veren ve panele katılanlar anında yetkili makamlara bildirilecektir.

Başka ülkelerin büyükelçileriyle yemek yemek, onlarla görüşmek, onların ulusal günlerine katılmak yasaktır. Bunu yapanlar anında yetkili makamlara bildirilecektir.

BÜYÜK BALIKLAR

Lokantalarda, meyhanelerde, her türlü eğlence yerlerinde, içki içerken, "ne olacak bu memleketin hali" demek yasaktır. Bu cümleyi kullananlar anında yetkili makamlara bildirilecektir.

Bütün bunlar bir darbe hazırlığının ilk adımıdır. Halkımızın mutluluğu, ülkemizin güvenliği için, ikinci bir emre kadar, bu önlemlere uyulması hayati çıkarlarımızdandır. Aynı çerçevede:

Günde birden fazla tuvalete gitmek, çorapsız ayakkabı giymek, şişeden meşrubat içmek, göz kırpmak, alçak ve yüksek sesle konuşmak, başkalarına saati sormak, evde kuru fasulye pişirmek gibi hükümetimizi küçük düşürücü eylemler ikinci bir emre kadar yasaktır.

Bu yasaklara uymayanlar haindir. Büyük balıklara ulaşmak, ancak bu yasaklarla mümkündür. Radikal gazeteler büyük balıklara ulaşmanın öncüsüdür. Milli ve manevi değerlerimizi artık radikal gazeteler korumaktadır.

İkinci bir emre kadar, Allahın duası üzerinize olsundur. İkinci bir emre kadar, yaşasın hükümetimizdir.

IPI kaygıyla izliyor

KISA adı IPI, Uluslararası Basın Enstitüsü. Dünyadaki en etkili ve saygın basın kuruluşu.

Türkiye’de basın özgürlüğünün ve gazetecilerin tehdit altında olduğuna inanıyor. Gazetecilerin ellerinin arkadan kelepçelenmesi, gözaltına alınması ve meslekleri gereği, çeşitli çevrelerle görüşmelerinin suç sayılması karşısında Türkiye’yi izlemeye alıyor.

Ancak, askeri darbe dönemlerinde ve demokratik hakların kullanımının engellendiği ortamlarda ülkeleri izleyeme alan IPI, gözlerini Türkiye’ye çeviriyor.

Siyasal anlamda Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu ne ise, basın uygulamaları açısından da IPI aynı ağırlıkta. Nepal, Uganda, Zimbabwe gibi, demokrasinin yerlerde süründüğü ülkelerin yanı sıra, IPI’ın Türkiye’yi izlemesi alması yoruma gerek bırakmıyor.
Yazarın Tüm Yazıları