Yardımlaşırsak başarılı oluruz

A Milli Takımımız, Hırvatistan karşısında nasıl oynamalı? Cezalı Aurelio’nun boşluğu hangi futbolcuyla doldurulmalı?

NASIL oynayacaklarına Fatih Terim karar verecek. O böyle önerilerden müthiş rahatsız oluyor. İki maç sonra doğruyu buldu. Gerekeni yapacaktır. Kadro seçimi bir yana, oyuncuların sahadaki konumları yanlış. Hamit’in Bayern Münih’te olduğu gibi orta sahanın sağında oynaması lazım, sağ bekte değil. Hamit, araya derinleme paslar atıp arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokan bir oyuncu. Nitekim gollerimiz de onun paslarıyla geldi.

Hırvatistan maçında oyuncularımızın birbirleri ile paslaşarak oynamaları ve topu iyi kullanmaları gerekir. Topu iyi kullandığımız sürece oyuncularmızın becerileri de ortaya çıkıyor. Çekler zayıf takımdı. Hırvatlar için aynı şeyi söyleyemem. Onlar daha mücadeleci.

Nihat’ı ileride tek başına bırakarak ondan verim alamazsın. Topu onun önüne atmak lazım. Nitekim Çek maçında yaptıklarını gördük. Tuncay’ın dolaşması olumlu. Aurelio’nun olmayışını bir kayıp olarak görmüyorum. O sadece ikili mücadeleye giriyor, topu ileri vereceği yerde sürekli yan pas yapıyor. Yıldıray’ı gönderdiğine göre başka alternatifin yok. Aurelio’nun yerine Ayhan oynar ve başarılı da olur.

Rüştü, Volkan’dan daha iyi kaleci

Gereksiz yere kırmızı kart görüp oyundan atılan Volkan Demirel için ne diyorsunuz? Rüştü’nün performansı Hırvatistan maçını kaldırır mı?

MİLLİ Takım 2-0 geriye düştüğü maçın son 15 dakikasında 3 gol bulup öne geçmiş. Durup dururken adamı niye itiyorsun? Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Fatih sana güvenmiş, Milli Takım’ın kalesini emanet etmiş, F.Bahçe güvenmiş kalesine koymuş. Sen ne yapıyorsun? Kabadayı gibi hareket ediyorsun.

Son dakikaya girilmiş, sen topa hatalı çıkıyorsun. Üstelik bir de Servet’in üstüne düşüp arkadaşını sakatlanma tehlikesiyle baş başa bırakıyorsun. Bunlar yetmezmiş gibi gidip bir de rakibini itiyorsun. Böyle bir itme sonucu adam düşmez ama Koller profesyonelce düşüp senin atılmana neden oluyor. Volkan’ın bu hareketinin profesyonellikle uzaktan yakından ilgisi yok. Başka yerde olsa senin yerinde olan kaleciyi ülkesine gönderirler. Rüştü benim yüzde yüz itimadım olan bir kaleci ve Türkiye’nin en iyisi. Volkan’dan daha tecrübeli ve akıllı olduğu da kesin.

Öne çıkan tek oyuncumuz Arda

 Sizce Euro 2008’de hangi futbolcularımız öne çıktı? Turnuvanın ardından Avrupa’ya oyuncu gönderir miyiz?

NİHAT zaten dışarıda oynuyor. Önce çıkan tek futbolcumuz Arda. Aslında kadro seçimini sorgulamamız gerekir. Senin takımda santrfor yok. Nihat’ı o bölgede oynatıp harcıyorsun. Nihat, önüne top attığın vakit etkili olacak hızlı ve toplara iyi vuran bir oyuncu.

Liginde iş yapan santrforları kadroya çağırmıyorsun. Ümit Karan ve Mehmet Yıldız bu takımda oynamaz mıydı? Çağırdığın adamı yolluyorsun. Halil Altıntop Avrupa Şampiyonası’nda iş yapmaz mıydı? Sadece santrfor değil, stoperlerde de seçim yanlış. Türkiye’nin en iyi stoper bence Kayserispor’da. Aydın, kadroda yer alan oyunculardan çok daha iyi. Neden çağrılmıyor anlamıyorum. Bu kadro keyfe göre mi seçiliyor?

Luxemburgo en doğru seçim

F.Bahçe Yönetimi iki-üç gün içerisinde yeni teknik direktörü açıklamayı planlıyor. Sizce adaylardan hangisiyle anlaşmalılar?

KADRODA çok fazla Brezilyalı olduğu için Luxemburgo ile anlaşmaları daha doğru olur. Zico’nun abisi Fenerbahçe’den gönderildiği zaman Brezilyalı futbolcular tavır koymuşlardı. Luxemburgo, Alex’in, Carlos’un, Maldonado’nun hocası. Onların huyunu suyunu biliyor. Adaylardan Laudrup’un futbolculuğu mükemmeldi. Antrenörlüğünü bilmiyorum. O çok farklı bir ülkeden geliyor. Bence hocanın Brezilyalı olması daha mantıklı.
Yazarın Tüm Yazıları