Derbide küresel karanlık

29 Mart’ta saat 19.00’da Türkiye’nin gözünün odaklanacağı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi başlayacak.

Saat 20.00’de ise küresel ısınmaya karşı elektrikleri kapatarak yapılacak "Dünya Saati" eylemi var. O gece maç oynanırken ışıkları nasıl söndüreceğiz!

DÜNYAYI tehdit eden küresel ısınmaya karşı 29 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de elektrikli alet ve ışıkları kapatma eylemi yapılacak. Bütün dünya 1 saat süreyle karanlıkta kalacağız. Her yıl yapılması planlanan "Earth Hour" eylemine geniş ilgi var. Küresel ısınmaya karşı bir saatlik eylem dünyanın savunma refleksi kabul ediliyor. Toplumsal tepkiyi tarif ediyor. Böyle bir amaç uğrunda 1 saat ışıksız kalmak dünya nimetlerine fazla mı?.. Dünya saati organizasyonu öncülüğünü üstlenen Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na sevgi ve saygılar...

Bu olayın Türkiye’de futbol muhabbeti yaratacağı doğrusu kimsenin aklına gelmezdi. Dün sabah oğlum Nedim telefonda, hınzırca haber verdi: "Baba, 29 Mart’taki Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ertelendi!.." Hadi canım sende bırak şakayı... Gazetedeki haberi görünceye kadar bu şakayı yediğimi itiraf edeyim. O gece ışıkları nasıl söndüreceğimizi doğrusu kararlaştırmış değiliz. Tüm dünyanın ışıklarını söndürmek elimizde değil. Acaba bu olayın hiç mi acıtıcı ya da derslik bir değeri yok. Olmaz mı? Gazetelerdeki haberler bu yüzden ilgi odağı oluyor. Ardından da geyik muhabbeti geliyor:

"Bula bula 29 Mart’ı mı bulmuşlar? Gün mü yoktu kardeşim?"

"Hiç mi fikstüre bakmamışlar, federasyonumuz uyuyor mu?"

"Eylem biter maç başlar, bu kadar zor mu?" vb.

Sonunda futbolumuz için bir ufuk doğdu adeta. Beşiktaş-Fenerbahçe ilk kez küresel bir derbi maçına çıkıyorlar.

29 Mart Cumartesi günü "dünya saati" ile 20.00’de... Üç Büyükler’in 2. yüz yılına doğrusu ancak böyle bir "dünya gösterisi"yle girilebilirdi...

Yukarıdakiler alttakiler

Sıddık Turgut’
un haftalık görünümü hemen her salı günü birbirine benziyor. "Böylesi hiç yaşanmadı. 58 puanlı lider Beşiktaş, 57’şer puanlı Galatasaray ve Fenerbahçe adeta bir sefertası gibi içi içe. Sivasspor ise (55) iz sürüyor. Süper Lig’de Kayserispor’dan sonraki yer kavgası nasıl biter, bilemem. Daha şimdiden düşme kalma tartışmaları yaşanıyor. Bir de Trabzonspor hüznü var... Şampiyonluktaki eski silah arkadaşlarından 22-23 puan geride... Başkan Sadri Şener uyuyan devi ayağa kaldırmaya kararlı. Yaşanmış bir öyküyle eski günleri yadedelim:

Başkan Sadri Şener ilk başkanlığında Belçika’nın ünlü kalecisi Jean Marie Paff’ı Trabzon’a getirmişti. İmzalar atıldı, ama ünlü kaleciye bir türlü havuzlu ev bulunamadı. Sonunda Şener işi şakayla bitirdi: "Yiğidum havuz diye tutturdin, biz sana Karadenuz’u verduk da... Daha ne isteyusun!..

Başkan, bize Trabzonspor’u geri getir...
Yazarın Tüm Yazıları