PKK Batı’ya dert anlatıyor

"TÜRKİYE, Güney Kürdistan’da her gün köyleri, küçük yerleşme yerlerini vuruyor. Asıl amacı Güney Kürdistan’ı işgal etmek üzere, çok büyük askeri harekat yapıyor."

Aynı yalanlar daha sonra başka biçimde sürüyor.

"Komutanların dışında, Türk yetkililer gerçek amaçlarını artık saklamıyor. Türkiye’nin hedefi Güney Kürdistan Federasyonu’dur. Sınırdaki PKK kampları saldırı için sadece bahanedir."

Bu satırlar bir mektuptan alıntı. Mektubu yazan PKK’nın uzantısı Kürdistan Dernekler Birliği (KOMKAR). Kime ya da kimlere yazılıyor bu mektup?

Bütün AB ülkelerinin Dışişleri Bakanları’na.
Mektup, "Sayın Bakan" hitabıyla başlıyor. Türkiye on gün önceki kara harekatını AB ülkelerine diplomatik yollardan anlatırken, KOMKAR’da, aynı ülkelerde karşı atağa geçiyor.

Mektupta KOMKAR’ın Almanya’daki adresi, gerektiğinde bağlantı kurulacak kişinin adı ve telefon numarası var. Bu kadar açık ve ortada.

BÜTÇESİ BİR MİLYAR DOLAR

Kara harekatı başladığında, AB ülkeleri kısık seslerle Türkiye’nin terörle mücadelesine hak verirken, bir yandan da KOMKAR’dan aldıkları mektup üzerine, "Bu iş fazla uzamasın" havasında.

KOMKAR’ın Avrupa’daki ilişkileri ve bakanlara kadar uzanan yakınlıkları, aslında yeni değil. Bildiğiniz Avrupa’nın, bildiğiniz yüzü.

26 batı ülkesinin PKK’yı desteklemekte olduğu sır değil. Zaten harekat sırasında PKK’nın sahip olduğu silahlarda da net görülüyor. Zırhlı araçlar, füzeler, toplar. Hangi parayla ve hangi ülkelerden geliyor bu silahlar?

Kara harekatı terörün dış desteğini bir kere daha kanıtlıyor. Silahları ve donanımıyla, PKK Kuzey Irak’ta kendi çapında bir kale kuruyor. Sıradan bir terör örgütü olmasının ötesinde, batı ilişkileri ve batı tarafından kabulü ile dağa çıkmış üç-beş çapulcu değil.

Bir zamanlar yüz milyon dolar olarak hesaplanan PKK’nın bütçesi, şimdi bir milyar doları buluyor. Dünyada hangi terör örgütünün böyle bir teknik altyapısı , bu kadar parası ve böyle ilişkileri var?

KUZEY-GÜNEY

Mektupta dikkat çeken deyim , Güney Kürdistan . Bizim Kuzey Irak diye nitelediğimiz bölge. Güney dediğine göre , bir de Kuzey Kürdistan var. Orası neresi? Bizim Güneydoğu Anadolu Bölgesi .

Mektubun sonunda KOMKAR AB bakanlarına çağrıda bulunarak , harekatın bitirilmesi için Türk Hükümetine baskı yapılmasını istiyor.

Bir harekat , askeri nitelikler ötesinde PKK ve uzantıları ve onların ilişkileri üzerine hem bilinen fotoğrafları tekrarlıyor, hem PKK’nın sadece Kuzey Irak’ta yuvalanmadığını bir kez daha kanıtlıyor.

Bir terör örgütü Diplomatik atak yapabilecek kadar, benimseniyor. Yazıklar olsun.

Güneydoğu’da oylar değişiyor

HAVA ve kara harekatları ile birlikte, Güneydoğu Bölgemizde siyasal hava değişiyor. Yerel seçimde oylara yansıyacak bir değişim.

22 Temmuz Genel Seçimlerinde AKP Güneydoğu’da ciddi bir yükselişe geçiyor. Orada sadece AKP ile kürtlerin partisi DTP var. Bundan güç alan AKP , gelecek yıl yerel seçimlerde gözünü Diyarbakır dahil , pek çok il ve ilçenin belediye başkanlıklarına dikiyor.

Ancak, askeri harekatlar bu bölgede halkı AKP’den uzaklaştırıyor. Şu anda seçim olsa , AKP’nin aynı başarıyı göstermesine olanak yok. AKP kaybediyor, bu iyi.

Ancak, AKP’den kayan oylar, DTP ye gidiyor. DTP kazanıyor,bu kötü. Zaten derin olan soru daha da derinleşiyor.

Zarı nasıl atarsak atalım, Türkiye kaybediyor.
Yazarın Tüm Yazıları