İyi mücadele

F.BAHÇE iyiydi ve keyifli bir futbol oynadı. Bu iyi futbolun en büyük sebebi Konyaspor kalecisi Özden’di.

İki boş toptan F.Bahçe gol attı. Yani Özden’in boşa çıktığı iki toptan. Böyle bir kaleci az bulunur. Ardı ardına iki gol yedi Konyaspor. Bu iki golle F.Bahçe oyunun hakimiyetini eline aldı. Halbuki Konyaspor hem topu kullanıyor, hem de başa baş oynuyordu o dakikaya kadar.

Fenerbahçe’de görülen en bariz hata Aurelio’nun tıpkı milli maçta olduğu gibi çok geriye oynamaya başlamasıydı. Aurelio tipindeki bir oyuncu, teknik kapasitesi yüksek oyuncu, defansına da yardımcı olacak. Tamam ama kendi sahasında oynadığı maçlarda yüzde 70 hücuma dönük oynayacak. Onun yanında bir Deniz oynuyor. Deniz daha da çok geriye dönen oyuncu. Üstelik o kadar ağır ki. O vakit Fenerbahçe hücum gücünü kaybediyor, rakibi de daha çabuk kapanıyor.

Semih fevkalede başarılı. Birinci golü atıyor, ikinci golü attırıyor. Gelen toplara hakim oluyor, kafayla top indirip pas veriyor. Fevkalade olumlu top oynuyor. Takımına da fevkalade faydalı oluyor. Semih’e gelen top kaybedilmiyor. İleri uca giden top kaybolmuyor. Semih bunları takımına kazandırıyor.

Carlos keyfi

Roberto Carlos ayrı bir klas, becerili bir oyuncu. Top ayağına geldiği vakit gerek topa vururken, gerek kontrol altına alırken büyük keyif alıyorsun. Fenerbahçe’nin ikinci yarıda oynadığı futboldan ve üçüncü golden sonra taraftar mutlu oldu. Çünkü futbolcular topu kullanıyor, ikili mücadeleye rakip sahada giriyor, her şeyden önemlisi, vücut vücuda olan mücadelelerden kaçınmıyorlardı.

Rakip de rahatça oyun kuramıyordu geriden. Zico ikinci yarıda Alex’i oyundan aldı. Hafta içinde oynanacak olan PSV maçını düşündü ve bu değişikliği yaptı. Gelelim Kezman’a. Cezalıydı oynamadı. Ama Kezman fevkalede moralsiz, ayağına gelen topu tutamayan bir oyuncu. Dün izlediğimiz Semih öyle değildi. Yukarıda da yazdım, takımına topu kazandırıyor, gol pozisyonuna giriyor, atıyor, attırıyor. İkisinin oynadığı oyuna bakarsanız, Kezman çok daha kariyeri olan bir oyuncu ama Semih çok daha faydalı.

En azından top geri dönmüyor Semih’e geldiği zaman. Semih defans oyuncularına da pres yapıyor, rahatsız ediyor, topu çıkarmıyor. Ayrıca hakemle de uğraşmıyor. Semih çok farklı ağır basıyor şu oynanan oyunda. Kezman ileride ne olur, daha mı kötü olur yoksa düzelir mi? Ama gidişatı kötü. F.Bahçe bu sezon ilk defa 4 gol attı, çok pozisyona girdi. Kaleye şut attı, mücadele etti. Bundan evvel rakibi top oynasın diye bırakıyordu, şimdi o topu oynattırmamaya çalışıyor.
Yazarın Tüm Yazıları