AKP’yi candan kutlarım

AKP’nin seçim zaferi çok büyük bir zaferdir. Ülkemizde çok az parti iki kez üst üste tek başına iktidara gelmeyi başarmıştır. Ayrıca, AKP demokrasi tarihimizde, ikinci döneminde oylarını artırarak iktidara bir kez daha gelen ikinci partidir. Bundan önce sadece DP, bundan 53 yıl önce, 1954’te bu zor işi başarmıştı.

Başarılarını tüm kalbimle kutluyorum.

* * *

AKP’nin seçim zaferinde çok çeşitli faktörler rol aldı. Ama, bence AKP’nin başarısının en önemli kaynağı Türkiye sosyolojisini en iyi okuyan parti olmasıdır.

Tersten söyleyelim; demokrasisini bir türlü kendi ayakları üzerine oturtamayan Türkiye’de, Türkiye’ye tepeden bakan sivil-askeri elit bir kez daha Türk halkının sosyolojisini okuyamamış, ona giydirmeye çalıştığı donun artık vücuda küçük geldiğini bir kez daha keşfedememiştir.

Devlet-millet ikilemi kavramını bir türlü kavrayamayanlar, Türk milleti için en iyinin ne olduğunu milletten daha iyi bilenler, Cumhuriyet üzerinde "ahali"den daha fazla hak sahibi olduğunu düşünenler, AKP’nin zaferine büyük çapta katkıda bulunan unsurlardır.

Siyasetin siyasi partiler dışında devlet organları tarafından da yapıldığı ülkemizde, Türkiye’yi okuyamayan CHP kadar sorumlu başka örgütlerin de olduğunu bugün de kavrayamazsak, korkarım demokrasi topal kalmaya gelecek dönemde de devam edecektir.

* * *

AKP, 2006 yılının yaz aylarında oylarını % 25-30 bandına düşürmüştü. Bu durumu bizzat Başbakan da kabul etmişti. Dönem, siyasetin kendi mecrasında aktığı bir dönemdi.

Ancak, bir yıl sonra ülkede her oy sahibi iki kişiden birisi AKP’ye oy verdi!

Neden? Analistler, 27 Nisan günü verilen muhtıranın milli iradeye bir müdahale olduğu için AKP’nin oylarının artmasına en önemli katkıyı sağladığı konusunda neredeyse hemfikir. Herkes şu anda Deniz Baykal’ı hesaplaşmaya çağırıyor, ancak aynı şekilde Genelkurmay Başkanı’nın da bir özeleştiri yapması gerekmiyor mu?

Ülkemizde garabet muhalefetin başaktörlerinden Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi, YÖK, Rektörler Heyeti de bugün şapkalarını önlerine alıp bir kez daha düşünmek zorundadırlar.

Emekli komutanlar ve bazı STK’lar ile masa altından işbirliği yapan resmi görevliler de bugün AKP’nin zaferine çok büyük katkı yapan "kahramanlar" olduklarını kabul etmek durumundalar.

* * *

AKP’
nin zaferine büyük katkıda bulunan örgütlerden biri de DP, daha doğrusu kişi bazında onun eski genel başkanı Mehmet Ağar’dır.

Daha üç ay evvel DYP ile ANAVATAN’ın birleşme gayreti merkez sağda büyük heyecan yaratmıştı. Ancak, hüsranla bitti ve milletten hak ettiği cezayı aldı. Kısa sürede neler oldu da bu birleşme gerçekleşemedi?

Merkez sağ bu sorunun cevabını millet önünde vermezse, bir daha kendi ayakları üzerinde duramaz. Zira, DP’nin ağır seçim mağlubiyetinin nedeni, yerleşen kanaate göre, sadece bir liderin çapsızlığıyla ifade edilecek kadar hafif değildir.

Birleşememenin faturasını Erkan Mumcu’ya çıkarma gayreti yüksektir. Bazı eller töhmeti onun üzerine yıkarak işin içinden sıyrılma gayreti içindedir.

Erkan Mumcu’yu bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum.

Lütfen, konuş ve bildiklerini açıkla!

* * *

AKP’nin tarihi zaferi karşısında herkes kendi dersini alsın!
Yazarın Tüm Yazıları