Yangından mal kaçırmak

ANAYASA değişikliği falan filan kargaşasında önemli olaylar tezgáhlanıyor, farkına bile varmıyoruz. Sonuna gelmiş yorgun, yıpranmış, cumhurbaşkanı bile seçememiş bir Meclis’te kelle çoğunluğu ile Türkiye’nin sistemi değiştiriliyor.

Yarıya yakını önümüzdeki seçimde şutlanacak olan AKP’nin otomatik oy makinesi milletvekilleri bu gelişmelere alet oluyor.

Ve işin acı yanı, bazı muhalefet partileri de bu tezgáha destek veriyor.

Bakınız bu kargaşada neler yaşanıyor! Biliyorsunuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borçları katrilyonlarca lira, milyarlarca dolar. Bu borçlar ödenmiyor. Bu durumda borçları katrilyonu aşan yan kuruluş EGO’nun özelleştirilmesine karar verildi... Çünkü başka çare kalmamıştı.

Şimdi iki adet AKP milletvekili Meclis’e yasa teklifi verdi. EGO’nun özelleşmesini Özelleştirme İdaresi değil, Ankara Büyükşehir Belediyesi yapsın ki, elde edilecek gelir belediye kasasına girsin!

İkincisi ve daha da önemlisi, EGO’nun BOTAŞ’a, yani devlete olan 908 milyon YTL (908 trilyon lira) borcunun silinmesi öngörülüyor!

Yani ödemedikleri borç bize, vatandaşın sırtına zam olarak yansıtılacak.

AKP’
lilerin bu teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ciddi ciddi tartışıldı. CHP’liler karşı çıkıp rezaleti belgeleyince alt komisyona havale edildi.

Bakınız, siyaset kargaşasından nasıl yararlanıyorlar! Olmayacak işleri sessiz sedasız, çaktırmadan bitirmeye kalkışıyorlar ki Ankara Büyükşehir Belediyesi seçmenlerine yardım paketi ve hediye dağıtmayı sürdürsün, paraları har vurup harman savursun, bu yolla oy avcılığı yapılsın.

Ayıptır yahu, böylesi hiç görülmemişti.


YARIN iZMiR iNLEYECEK

YARIN söz, AKP’lilerin deyişiyle "gávur İzmir"de olacak. Kırmızı-beyaz İzmir’de yer gök inleyecek. Bence İzmir’de yapılacak Cumhuriyet mitingi, Tandoğan ve Çağlayan’ı da geride bırakacak.

Türkiye’de ilk kez denizde miting de gerçekleşecek. Urla, Çeşme, Alaçatı ve bütün çevre marinalardan, küçük limanlardan yola çıkan teknelerle birlikte İzmir’deki yelken kulüplerinin tekneleri de miting alanının yanında, denizde gösteri yapacak.

* * *

Sevgili okuyucularım, Cumhuriyet mitingleri amacına ulaştı. Cumhuriyet mitinglerinde sergilenen büyük tepkiler nedeniyle Recep Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olamayıp bir başkasını öne sürdü. O da yarı yolda kaldı!

Bundan sonra sırada -bildiğim kadarıyla- 19 Mayıs bayramının ertesi günü yapılacak olan 20 Mayıs Samsun mitingi var.

Bu kadarı yeter. Samsun son olmalı.

Bundan sonra "oyunu mutlaka kullan" kampanyasına ağırlık verilmeli.

AKP
iktidarı kendisi açısından en ciddi gerçeği artık gördü:

Uyuyan dev silkindi, kendine geldi. Bunların 4.5 yıl süren tek parti iktidarında dev sessizdi, tepki vermiyordu. Bu sessizliğe güvenip boş meydanda at oynattılar.

Şimdi durum değişti.

Sessiz dev artık ses veriyor. Ankara, İstanbul, Burhaniye, Manisa, Çanakkale ve Marmaris’te kükredi ve korkuttu.

Yarın İzmir’de, 20 Mayıs’ta Samsun’da kükreyecek.

Ey Ege’nin, İzmir’in yurtseverleri... Atatürk’ün evlatları... Cumhuriyet rejiminin ve laikliğin bekçileri...

Yarın bir kez daha -ve bu kez karada ve denizde- kükreyeceksiniz. Ülkemizi karanlığa sürükleyen güçlere, Türkiye’yi kendi adamlarına ve yabancılara peşkeş çekenlere, hırsızlara, bu kez derslerini siz "gávur (!) İzmir’de" vereceksiniz.

Haydi!

* * *

Emin Çölaşan’ın notu:
Bugün size iki güzel kitabı okumanızı öneriyorum.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek’in kitabı "Türkiye Uyanıyor. Tandoğan’da Başlayan Güçlü İtiraz." (Pozitif Yayınları.) İlk miting öncesinde ve sonrasında olanlar. Çankaya oyunları, Dev’in uyanışı, medyanın duyarsızlığı, mitingleri yok sayması!

Gazeteci arkadaşımız Meriç Köyatası’nın kitabı "Ne Olacak Bu Memleketin Hali?" (Truva Yayınları.) AKP’nin pembe ekonomi tablolarıyla masallarının belgeler ve rakamlarla çürütülmesi, yalan olduğunun kanıtlanması.

İki güzel kitap. Okuyun, beğeneceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları